Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? povečana bezgavka – koliko časa?

povečana bezgavka – koliko časa?

Pozdravljeni,

stara sem 40 let, zdrava, nimam nekih zdravstvenih težav.

Dva meseca nazaj sem opazila povečano bezgavko dva cm nad ključnico, na vratu. Opravila sem punkcijo bezgavke, imela UZ trebuha, rentgen pljuč, pregled krvi. Vse je bilo vredu. Samoplačniško sem šla na mamografijo, vse ok.

Osebni zdravnik mi je rekel, da je punktat ok in da gre zgleda za neko vnetje in da me nima kaj skrbeti. To je bilo kakšen mesec nazaj. Še vedno imam povečano bezgavko in še nisem čisto pomirjena. Ali mislite, da bi vseeno  morala še enkrat do osebnega zdravnika in prositi še za kakšne preiskave?

Hvala in lep pozdrav

 

Pozdravljeni,

glede povečanih bezgavk je vedno nehvaležno interpretirati, kaj se dogaja.

Kako velika je bezgavka? Kako radiolog opiše prekrvavitev in hilus?

Včasih po kakšnem vnetju (lahko tudi tihem, ki ga ne opazite) ostanejo bezgavke povečane, vendar imajo tendenco, da se počasi zmanjšujejo. Če se veča, potem je potrebno ponoviti punkcijo in če tudi ta ne bo dala drugega rezultata kot vnetje, potem je morda najboljša rešitev kirurška odstranitev bezgavke, da se jo pregleda v celoti.

Kako se sicer počutite? Imate nepojasnjene vročine, nočno potenje, hujšate, ste izrazito utrujena? V primeru, da je karkoli od tega prisotno, bi vam svetovala, da se ponovno zažene diagnostika, vključno z UZ trebuha.

Vam želim ugoden razplet situacije in vse dobro,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

Pozdravljeni!

Vem, da morda to ni ravno pravi forum za naslovitev vprašanja pa vendarle, oče (57) je pred štirimi dnevi opravil krvne in urinske preiskave, kjer je bilo malce odstopanj, ki me rahlo skrbijo. Drugače je sistemsko zdrav, počuti se v redu, ni utrujenosti.

Izvid je sledeč:

Levkociti 3.9 L

Eritrociti 4.90

Hemoglobin 150

Hematokrit 0.439

MCV 90.1

MCH 30.9

MCHC 342

Trombociti 190

Diferencialna krvna slika:

Nevtrofilci: 2.27 limfociti: 1.21 monociti: 0.40 eozinofilci: 0.02 (L) bazofilci: 0.02

Na izvidu piše, levkopenija se pravi pomanjkanje belih krvničk. Zanima me ali je zadeva alarmantna, gre lahko v ozadju za kakšno krvno bolezen ali ne.

Prosil bi vas za odgovor.

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

levkociti so v navedenem izvidu tako minimalno znižani, da ne vidim razloga za skrb. Morda je pred kratkim preboleval kakšno virozo in je to posledica tega dogajanja. Sicer pa so to statistične vrednosti in manjša odstopanja so lahko zgolj biološka variacija. Tako da kar brez skrbi.

Vse dobro vam želim,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

New Report

Close