Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina povečan protein v urinu

povečan protein v urinu

kaj pomeni povišan protein v urinu?? Lp

Spoštovani!

Pogosto bel tok ali druge nečistoče pri odvzemu urina. Načeloma pa to lahko kaže na bolane ledvice, ki zaradi sprememb v strukturi prepuščajo belajkovine. Vendar je za njihovo določitev potrebno narediti posebne preisakve, ne zgolj tisto, ki se izvaja ob običajnih pregledih vode zaradi vnetja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,

tudi meni so pred nekaj leti odkrili proteine v urino. Poslali so me na nadljnje preiskave v bolnišnico, kjer sem bila 5 dni in so mi podali diagnozo ORTOSTATSKA PROTEINURIJA (al’ nekaj podobnega 🙂
Med bivanjem v bolnišnici so mi odvzeli kri kjer so bili rahlo povišani levkociti. Ultrazvok ledvic je bil b.p.
Ob odhodu iz bolnice so mi “pojasnili”, da mi ledvice propuščajo proteine, če se gibljem?!

Ali mi lahko razložite kaj to pomeni in kaj naj naredim, saj kasneje več nisem imela podobnih pregledov.

Vnaprej se vam zahvaljujem,

Mateja

Spoštovani!

Gre za relativno pogosto neškdljivo in nebolezensko stanje, ko zaradi napora oba stanju prihaja zaradi povečanega tlaka v ledvici do večjega izločanja beljakovin v urinu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

V nosečnosti so mi v urinu našli proteine 3plus, in ker mi je v osmem mesecu grozila preklapsija so mi sprožili porod rekli so mi da ko rodim tudi proteini izginejo,ampak sedaj po 17 mesecih po porodu imam še vedno enako količino proteinov!
Sedaj pa me zanima kaj naj bi to pomenilo ker si res želim še enega otroka amak glede na vse skupaj me močno skrbi!?
Ali se zdravijo oz. kako drugače se ji da znebiti?

Lp

Spoštovani!

Smotrno bi bilo orpaviti podrobnejsi pregled pri nefrologu, ki bo najbrz ovrgel moznost, da gre za resnejso ledvicno bolezen in tako ne bi smelo biti ovir za ponovno nosecnost.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close