povečan – (napihnjen trebuh)
hvala za odgovor. Vseeno pa me zanima koliko časa traja, da ti napihnjen trebuh izgine, ker jaz zdaj normalno jem že dva meseca in sem tudi že športno aktiven, čeprav to verjetno nima nič zveze s trebuhom. Tudi lasje mi še vedno izpadajo, pa me zanima če je tudi to normalno. Koliko časa traja, da se organizem povrne v normalno stanje. Hvala in lep pozdrav.
Zivjo!
Tu ti lahko tudi jaz odgovorim, ker sem uspešno prebrodila omenjene probleme. Torej, pri meni je napihnjen trebuh izginil, ko se je želodec dejansko navadil na normalno količino hrano, trajalo je nekaj mesecev. Lasje pa so nehali izpadati, šele ko sem prišla na svojo normalno težo in sem jedla raznoliko in pestro hrano (nekaj mesecev). Želim ti povedati, da je zdravljenje anoreksije dolgotrajen proces, pa še to ne pomeni, da bodo zdravstveni problemi popolnoma izginili. Pri meni resda na srečo so, vendar opažam pri številnih puncah da ni tako.
Sedaj se ”zdravim” že eno leto, pa lahko rečem da se počutim zdravo, fizično kot psihično, trebuh je normalen, pa tudi lasje so se obnovili in ne izpadajo več. Bodi potrpežljiv in se trudi, ker edino to je ključ do uspeha.
Lep pozdrav !