Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca povečan kreatinin v urinu

povečan kreatinin v urinu

Pozdravljeni!

Vljudno vas prosim za vaše mnenje.

Sin ima že kakšne pol leta težave(bolijo ga ledvice).Star je 25 let in nerad hodi k zdravniku.sedaj smo ga prisilili in v ponedeljek ima urologa.
Dal je že kri in urin,v katerem je povišan kreatinin.Bil je že tudi na ultrazvoku,kjer je pod desno ledvico videti nekakšno bulo.(točno mi ne želi povedati).V njegovem urinu je zmerom prisotna kri .

Naj povem,da je sina zelo strah,saj je moj nečak pri 25letih umrl za rakom na ledvicah.

Kaj je lahko vzrok tega?

Za odgovor se vam zahvaljujem.

Pozdravljeni!
Ta kreatinin je verjetno povišan v KRVI, ne v urinu. Je pa to preiskava za oceno funkcije ledvic. Žal vam zaradi pičlih podatkov težko povem kaj bolj določnega. Tudi glede “bule” je vprašanje, če je bilo možno z ultrazvokom ugotoviti “poreklo”. Sporočite, če dobite kakšen dodaten podatek!
LP

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni!

Dobila sem več podatkov od sina.
Biokemijske preiskave:

SRP- 11,55
kreatinin- 103
proteini – 1
trombociti- 4

hemoglobin 4

Izvid ultrazvoka:

Votlinski sistem desne ledvice je nekoliko dalatiran,kar bi skupaj s klinično sliko govorilo za postrenalno oviro.

za težave bi prišlo v poštev še iv. urografija.

Lepo prosim za pojasnilo izvida,če seveda se da iz tega kaj razbrati.
Naročen je tudi pri nefrologu,vendar v mesecu oktobru,kljub tebu,da mu je osebna zdravnica na napotnico napisala NUJNO.Kako naj ukrepa?

še enkrat hvala za vaš trud.

Pozdravljeni. Vrednost kreatinina sama po sebi ne pomeni kaj posebnega (komaj kaj višja).

Votlinski sistem desne ledvice je nekoliko dalatiran,kar bi skupaj s klinično sliko govorilo za postrenalno oviro….bi pomenilo, da je votlina v ledvici, kamor izteka urin nekoliko razširjen, kar je verjetno posledica tega, da izven ledvice nekaj ovira odtok urina (kot na primer pritisk na sečevod ali ovira v njem)

za težave bi prišlo v poštev še iv. urografija….pa je preiskava, ko v žilo vbrizgajo sredstvo, ki ga je videti na RTG slikanju, ko se izloča v urinu (in je laže opredeliti morebitno zaporo iztoka.

Kar se tiče datuma pregleda predlagam, da kontaktirate osebnega zdravnika, če je oktober še razumen datum glede na zdravstveno stanje pri vašem sinu oz. da povprašate naokrog glede čakalne dobe pri posameznih nefrologih (ki se z oddaljenostjo od ljubljane utegnejo zmanjšati.
Lep večer!

Pozdravljeni,

dobila sem izvide:
Urin: dPt kreatinin I. 187, ki je v mejah normale. Kreatinin II. Pa je kar 248. Meja normale pise 124-194.

Očistek kreat (korig.) je 2,5. Normalno 1.3-2.0.

Kaj bi lahko bil vzrok in kako lahko sama pomagam (prehrana?), da te vrednosti znizsm?

Hvala in lep vecer

Klirens kreatinina z let praviloma upada in na splošno nas večinoma skrbi nizek in ne višji (za oceno, zakaj bi bil višji pri vas, pa imam premalo vpogleda v okoliščin in vaše zdravstveno stanje).
Lep pozdrav

New Report

Close