povečan hormon prolaktin
Zdravo!
Zanima me, če je med klepetalkami tudi kakšna, ki je imela probleme z zanositvijo zaradi prevelike količine hormona prolaktin (hormon stresa) in kako je rešila problem? Baje zelo ovira zanositev. Imam zelo povečanega, so me pa dali še naprej na teste. Ali se problem reši s tabletami, ki jih dobiš ali še kako drugače?
Hvala za odgovore in pozdravček
Pozdravljena!
Kolikor mi je znano, je hormon prolaktin zvišan med dojenjem oziroma zaradi njega. jaz v drugo nisem mogla zanositi, dokler sem dojila, pa čeprav je bilo to nekaj mesecev samo par požirkov mleka na dan. Ko sem nehala dojiti, pa sme točno čez 14 dni imela ovulacijo. Pri nekaterih je naravna kontracepcija zelo močna … Tudi mene so dali na preglede, tablet pa nisem dobila, ker so visok nivo prolaktina povezovali z dojenjem.
LP, Marija
Tudi jaz sem imela povišan prolaktin in sem dobila tablete Bromergon. Za prvi IVF sem jemala po eno na dan, pri zadnjem pa samo polovico. Tablete delujejo takoj. Ali so ti kri vzeli tako, da si imela iglo v žili in so ti jemali vzorec vsake pol ure? Prolaktin se namreč lahko poviša v hipu, če si pod stresom (npr. pred odvzemom krvi).
Pozdrav
Pozdravljena!
Jaz imam že 10 let težave s povišanim prolaktinom v krvi. Normalna vrednost tega hormona v krvi se giblje nekje od 3-24 (ne vem katerih enot že). Jaz nisem imela nikoli nižje od cca.350. Še v petem mesecu nosečnosti mi je narasel na cca 1700.
Tako da sem nekaj mesecev v nosečnosti jemala po dve tableti Bromergona na dan (kot prej enih 6 let). Baje obstaja možnost, da se po porodu to lahko uredi.
Hormon proaktin se tvori v hipofizi in če je njegova vrednost tako visoka kot pri meni, v hipofizi lahko nastane tumorček (ni maligen), ki pa lahko, če je prevelik pritiska na vidni ali kak drug živec. Se ga pa da operativno odstranit. Poseg baje ni zelo zahteven (skozi nos).
Sploh si nisem mislila, da bom kdaj imela otroka!!! Tako da je najin šestmesečni korenjak pravi čudež.
Predlagam pa ti, da partnerja za kakšen teden ali dva odpelješ na kakšne počitnice, čisto neobremenjeno, kjer se bosta lahko posvetila drug drugemu. Nekam kjer ni stresa, pa domačih, pa službe,… Vendar ne z namenom, da prideš domov noseča, ampak z namenom, da se oba sprostita. Mogoče bo delovalo.
Veliko sreče in jaz verjamem, da vama bo uspelo.
Lep pozdrav,
Petra
Hvala za pojasnila in spodbude. Že v prihodnjem tednu gremo na enotedenski dopust, ki upam, da bo pomagal pri sproščanju. Sem pa dobila tudi končne rezultate in ni take krize, kot je bilo prvotno rečeno. Je povišan samo malenkostno. Še enkrat hvala za dobre želje in upam, da bomo tudi mi kmalu imeli korenjaka kot ga imaš ti.
Pozdrav