Najdi forum

Dragi forumovci,

če kdo slučajno še nima ideje kaj bo počel čez vikend, imam predlog, je pa res, da je bolj za tiste, ki imajo v žilah namesto krvi, bencin.

V soboto in nedeljo popoldne, bo od Ilirske Bistrice do Šembij, potekala gorsko hitrostna dirka. Če si želite videti na delu pravo formulo 1, potem je to prilika za vas. Formulo bo vozil avstrijec, ki sicer drži rekord te steze, je pa iz leta 1999, BAR-HONDA, sedaj ima sicer fordov motor, vozil pa jo je Damon Hill.

Sicer bo nastopilo 175 dirkačev, raznih skupin, in kogar to zanima, je res pravi spektakel.

Kako pa pripraviti nezainteresiranega partnerja do tega da gre s tabo?
Nič lažjega. Spremljevalnih prireditev je res dosti, (muzika, izbor miss, ipd..)
sicer je pa nedaleč stran najvišja ne-alpska gora v sloveniji, Snežnik.(1796m)
Kdor se bo povzpel nanj, mu prav gotovo ne bo žal. V tem času se prav bohoti, v vseh svojih čarih. Iz njega se krasno vidi celo Istro, Kvarnerske otoke, pa na drugo stran do Triglava.
Če ste bolj za nizkoležeče kraje, imate Brkine na dosegu roke.
Ko jih boste spoznali, bo Toscana samo še bled spomin.

Se mogoče vidimo tam, sicer pa se slišimo v ponedeljek, z vtisi. LP Sašo.

Sašo, na katerem delu proge pa se splača stati? Moj mož je imel namreč ene prebliske, da bi šli na dirko…

Špela!
Ko greš od štarta navzgor, je tak raven del proge, gre skozi kamnit usek, se spusti, in prične dvigovati, nato je dooooolg desni ovinek. Tam je raj za gledat.
Tam se izgublja ali dobiva dirka. Na splošno.
Sicer pa, naše mojstre rallyja je najlepše videt na vrhu, zadnjem ovinku pred ciljem, ker ga prevozijo na sto načinov, samo naravnost ne.
Velika hitrost pred ovinkom, zaviranje ob sočasnem nagibu v ovinek, zdrs, nato pa gaaaaas, počez do izhoda iz ovinka……brrr, da se ti naježi koža.

Formule pa priporočam gledat na katerem od ravninskih odsekov, zaradi izjemne hitrosti. (v ovinkih so bolj počasne). Ali na samem startu. (od 0 do 200km/h, dosežejo v štirih!!!! sekundah.)

Če te zanima bolj podrobno, si oglej njihovo spletno stran, (ghd-ferrari.com), klikni
ob strani na “proga”, in se ti bo čez ekran narisala v celoti, skupaj z sličicami vseh ovinkov, katere klikneš, da se ti povečajo, pa pokaži možičku, za pokušino.
Lepo se imejte, če boste šli. Sašo.

Uhhhhhhhhh, si pa naredil lepo reklamo za naš konc..

Snežnik,
prekrasen v jutru si,
ostani tak lepotec nam vse dni.

Ponos dežele si Slovenije,
steze so tvoje, kot iz pravljice.

Ž
Če lahko dodam svoje skromno mnenje, je najboljše mesto kakih 200 metrov nad zadnjim ovinkom, to je okoli 400 metrov pred ciljem. Hitrosti so tu prave, pa še potem nimaš daleč do prireditvenega prostora. Če greste iz Ljubljane morate v Pivki zaviti levo za Knežak in Il.Bistrico potem vas bodo pa že ustavili pred Šembijami. Pa še dirkalnike si boste v Šembijah lahko ogledali, ko stojijo in čakajo da je konec dirke.
P

Ob tem mi je prvič padlo na pamet, da tukajle očitno ženske prevladujemo in morda tudi zato ni hudega odziva na tole povabilo. Vsaj če sodim po sebi – povsem nerazumljivo mi je to navdušenje nad onesnaževanjem – s hrupom, hlapi….. Ampak Sašo vseeno hvala za povabilo, saj si omenil tudi druge možnosti, v bistvu pa sem želela apelirati nate (pa tudi ostali niste izključeni), da nas v bodoče opozoriš še na kakšno, tudi drugačne vrste, prireditev v vaših krajih. Včasih me prav zjezi, ko pri kakšnem Dnevniku kažejo reportaže o dogodkih ali o tem preberem v časopisih in si mislim, zakaj, hudiča, nas predhodno ne obvestijo o tem….

Zelo lepo.
Lepo se imej. A

Velja!
Žal je pa tako, da je ta dirka rezultat velike ljubezni in delovne vneme nekaj ljudi, in njihove zagnanosti, drugače se nebi odvila v tako velikem obsegu.
Želel bi si veliko takih ljudi, na vseh področjih, da bi imel veliko več za “vabit”.

No, ko bodo zopet uprizorili odrsko igro “Brkinska tragedija”, vas zagotovo povabim, če le imate močne trebušne mišice. Zaradi smeha, namreč. LP Sašo.
P.S.
Kar se pa tiče hlapov in smradu, pa takole:
gre na bolje. Sedaj mora imeti že velika večina vozil ki tekmujejo, opravljen tehnični, da mu katalizator DELUJE, ne samo da ga ima, kot je to napr. na “našem” tehničnem, veš pa, da če voziš s katalizatorjem več kot 80, 90 tisoč km, je že fuč in bolj strupiš okolico, kot stari fičkoti, tako da se več škode naredi napr. s traktorji ob košnji, kot z avtomobili. Sicer pa, ali ti je všeč, ali pa sploh ne.
Vmesne poti ni, oziroma je zelo kratka in ozka. Imej se lepo, kjerkoli boš pač praživljala vikend. Sašo.

zdravo

zdaj je pa t že prava reklama

kdaj pa se ta zadeva začne
čao bojana

V soboto lahko dopoldne te zverine občuduješ od 8h do 13 h, na teh. pregledu, da se priti povsem do ali v vozila, popoldne so uradni treningi od 15 do 19,30 ,
V nedeljo je prva dirka ob 9 zjutraj, nato je kao svečana otvoritev, ter še popoldne dve dirki od 13 do 18 ure. Za kaj več poglej na njihovo spletno stran, naslov je www.
ghd-ferrari.com. Lepo se imej. Sašo.

hvala in lepo se imej
čao bojana

Hvala, Sašo, tebi pa obilo dirkaških užitkov!

p.s prav to igro sem tudi imela v mislih, ker sem zasledila, da si jo nekje omenil

Brižitka,
če te ne moti malo bolj osorna brkinska govorica, sem ravnokar objavil na straneh
Mladi o spolnosti……., pod temo punce, odgovor z naslovom Na dvorišći.
To je ena šegava pesmica, v istem stilu kot igra. Isti avtor. Če želiš, preberi. Čau.

Sašo, hvala za info, grem takoj pogledat!
Seveda me ne moti, prav nasprotno, vsa primorska narečja so mi blazno všeč in sem tudi prav uživala v vajini narečni debati s Saso……dokler nista bila “prisiljena” zresnit se…

Ha, ha, ha, Sašo, saj sem slišala, da so Primorke hude, da pa je tako, si le nisem mislila :)))!

Sašo, ti si prepričal mene, jaz ženo, otrok pa tako za tako stvar ni treba preveč prositi. Torej, jutri nasvidenje v Šembijah 😉

Malo reklame Sašo, glede na to, da bom z familijo cel dan v vašem koncu, me zanima dobra in za zmerno ceno hrana (gostilna, pizzerija ipd)?

Jani, žal me včeraj ni bilo na www, če slučajno to ujameš, pa takole:
Že na samem prireditvenem prostoru imajo nekaj klasične srbske kuhinje, (saj veš kaj mislim), do konca dirke pa pripravijo tudi pečenega vola.
Če si mesojedec, ga moraš poiskusiti.
Drugače pa, če boš v Il. Bistrici, ti priporočam Gostilno in Pizzerijo Škorpijon, malo povprašaj kje je, kjer imajo vse od klasične hrane, morskih specialitet, do pic iz njihove krušne peči. Si me spomnil, da nisem bil že dolgo. Lepo se imejte.

Spoštovani Sašo
Vem, da mogoče danes ne boš prebral to mojo pošto, ker vidim, da boš od doma šel gledati dirke.Želim ti veliko užitka in lepo se imej celi vikend. Samo to sem hotela dodati, ker je Brigita omenila, da primorke so hude ja no to bi ji kar dala prav sicer jaz sem prava Štajerka sem vesela, da sem Štajerka živim pa na primorskem, ker sem se poročila za primorca ja no tako bi dajala, da moški primorci so ful dobri do svojih familij oz, do svojih žen to pa res moram pohvaliti zato pa je Sašo tako dober saj lahjko že sklepate po tem, ko kaj prebereš kaj piše recimo, ko sem prebrala, kako se razume v rože in je delal nasvete, ko bi morale mi ženske je to Sašo svetoval zato Sašo BRAVO. Pravijo kdor ima rože rad ima tudi življenje in ženske to je pa resnica lahko je pa tudi obratno. Sedaj imam veliko rož, ker je zelo velika hiša včasih, ko sem pa bila na Štajerskem, ki sem bila takrat poročena z bivšim sem tudi imela ogromno rož saj tudi nisem imela nevem kako časa za rože, ki je bilo drugega dela čez glavo, ki je bilo 23 hektarjev zemlje si lahko zamisliš, kako je treba tam delati ni mi bilo teško, če bi imela z bivšim življenje kot je treba, če bi bilo vse dobro sem pač taka, da bi lahko z zobim pulila zemljo ven. Mogoče se bo res slišalo grozno ampak odkrito povedano jaz, če vem, da je vse doma uredu se mi je čisto vse ljubilo delati, kadar pa je bilo narobe se mi pa ni ljubilo še kozarca oprati to je žalostno ampak resnično. Sašo oprosti sem skrenala z teme ampak imam to v mislih in veš kako mi je, da moram to napisati, da mi je lažje pa čeprav nisem vrgla puško v koruzo. Sedaj pa sem z primorcem, ki je takšen človek, da mu lahko popihaš mesto, kje se vsede ne pretiravam tako je vedno sem bila odkrita še preveč in se ne znam lagati. Sedaj bi pa vse vas prav lepo pozdravila ne mi zameriti, ko sem skrenala z teme Sašo ne bodi hudi lep vikend ti želim pa se slišimo spet v ponedeljek.Pozdrav od marelice

New Report

Close