Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija poudarjene brbončice

poudarjene brbončice

Pozdravljeni!

Trenutno me pesti ena neprijetna težava – po korenu jezika (v grlu), ter proti ustni votlini (po levi in desni strani jezika) so se mi naredili nekakšni “izpuščaji” – no, ne delujejo mi kot izpuščaji ampak tako, kot da bi imela poudarjene brbončice. In to tako poudarjenje, da izstopajo iz nivoja jezika. To me čedalje bolj moti, saj se mi na trenutke zdi, kot da težko požiram ali diham – prav čutim to, kot nekakšna bariera.
Šla sem že na pregled, kjer niso opazili nobenih posebnosti – rekli so, da eni ljudje pač imamo te brbončice poudarjene in da naj to sprejmem. Predlagali smo mi grgranje žajbla ali kakšne zeliščne tablete za grlo. Ter izogibanje začinjeni hrani, alkoholu, gaziranim pijačam…
Mene to čedalje bolj moti, ker se mi to pojavlja zadnje pol leta.
V lekarni sem spraševala, če imajo kaj za to nadlogo, pa naj bi ne bilo ničesar. Lekarničarka je omenila, da je lahko to posledica pomanjkanja železa.
Imam tudi okvarjeno ščitnico, zakar jemljem Eutirox že dolgo časa… mogoče je s tem kaj povezano?!
Kaj vi menite?
S čim si naj pomagam?

Hvala in lep pozdrav

Spoštovana!

Tudi če bi bile te brbončice večje, kot pri drugih, ne mora ovirati dihanje ali požiranje (poglejte. koliko imate še zraven prostora). Te brbončice imamo vsi, nekateri bolj, nekateri manj, sami po sebi niso bolezen, lahko pa so “nabrekli”, če so nadraženi, če je nekaj narobe z prebavo (kislina?), lahko tudi zaradi viroze (ne mislim na prelade), najbolj pogosto pa dejansko ne vemo zakaj. Ni nič nevarnosti in tudi ciljane pomoči.

LP. drIB.

New Report

Close