Najdi forum

potrebujemo ortodonta

Nečakinja- 12 let ima krive zobke. Njena zobozdravnica , ji priporoča aparat. Ortodont se s tem strinja, vendar pravi, da gre le za estetsko napako in je treba vse plačati. Živijo v Nemčiji. Veliko prihajajo v Slovenijo – tu imajo stalno prebivališče in so vse počitnice, praznke v Sloveniji.OPo potrebi bi za kak dan lahko prišli tudi večkrat.
Zanima me , če se pri nas seveda proti plačilu, lahko koristi to storitev?
Kje so ortodonti, ki bi sprejeli tako delo,mogoče koncesionarji? Nimam pojma, pomagajte mi prosim!
Najbližji večji kraj jim je Ptuj oziroma Maribor.

SPoštovana ona11,

tudi v Sloveniji lahko deklica dobi ortodontski aparat. Verjetno največja “težava” je to, da je potrebno hoditi na redne (ponavadi mesečne) kontrole.
Ortodonti so v obeh krajih – tako Mariboru kot Ptuju.

Spoštovana ga. Šenk
1. Hči (13 let) hodi ze eno leto k ortodontu. Nosi snemljiv aparat zgoraj in spodaj (24 ur na dan), ker ima precej deformirano obliko zobovja. Dobili sva napotnico za ortodontsko zdravljenje. Nisva imeli sreče pri izbiri ortodonta – dobila je starejšega gospoda, ki ni preveč naklonjem fiksnim aparatom. Ker sem šlišala, da je moć dobiti le eno napotnico za ortodonta me zanima, na kakšen način bi lahko zamenjali ortodonta, ki bi obvladal tudi sodobnejše postopke izravnave (mislim,da ni samo estetska napaka,). Ali je možno , da se doplača le razliko med aparati? Ali mi lahko priporočite kakšnega, ki dela z mladostniki?
2. mlajša hči 9 let pa se zelo boji zobozravnika, svetujte mi, če je možno ( poskušali smo že vse mogoče) oziroma če imate morda kakšno izkušnjo s tem, hodiva redno (na 1-2- meseca)k zobozdrvaniku ne odpre niti ust.Zobozdrvnica svetuje naj poiščemo drugega (ker je ona že druga , ki smo jo zamenjati). deklica se enostvano boji vrtanja po zobeh, čeprav ima že nekaj plomb v ustih.Nujno pa bi morala popraviti obe šestici pa nima poguma, da to stori.

Za kakršen koli nasvet se v naprej zahvaljujem. Hvala.

Spoštovana lepabejba,

glede pravi iz obveznega zavarovanja pri ortodontskem zdravljenju nisem ravno na tekočem :(, tako da se pozanimajte še na ZZZS. Menim pa, da vas izbrani ortodont lahko napoti k drugemu ortodontu, če sam meni, da je to potrebno (npr. ker ne uporablja vseh metod za zdravljenje nepravilnosti).
Pri prestrašenih otrocih je dejansko tako, da najbolj pomaga menjava zobozdravnika s takim, ki mu otrok zaupa, nato pa počasno privajanje na delo z našimi napravami in inštrumenti.

za lepobejbo:
Verjetno bi pomagali pogostejši obiski z nebolečimi posegi (mogoče nekaj časa samo čiščenje oblog, premazovanje…) Pri teh letih se večina otrok strinja tudi že z anestezijo, vendar je tu pomembno, da je le-ta dana res z občutkom, zato se pred menjavo zobozdravnika pozanimajte pri drugih starših o njihovih izkušnjah.

New Report

Close