Najdi forum

Saj ti bo uspelo, boš videla :-).

Pišeš o podobnih izkušnjah doma, o tem da si morala izbirati strani. Nekako se mi zdi, da te je strah odločiti se za stran (tako kot v preteklosti), da ne moreš zmagat (kar je res). Da ne veš kako postaviti meje (ker se tega nisi naučila ko si bila majhna), kaj je sploh to meja- vprašaj se, ali se dobro počutiš? Kaj ti govori notranji glas. Preveri vsako situacijo skozi svoje želje – želim to? me silijo? že če oklevaš nekaj, potem nekaj ni ok. Tako si mislim jaz.

Zelo dolgo sem sama potrebovala, da sem npr, sama razporejala naš/svoj prosti čas. Npr.: ne mož, ne bomo jih povabili na obisk, ker me izčrpajo ali ker oni pa nas nikoli ne povabijo. Ne, ne grem tja, ker mi to enostavno nič ne da (čustveno, časovno ali kako drugače). Ne, ne bomo tega povabili na rojstni dan, ker mi ga ni za gledat.
Ali tudi: bom naredila, čeprav mi ni a vem da to je to prav. Ampak to potem naredim brez pričakovanj (zahval, občutka da mi mora kdo kaj vrnit, enostavno naredim tudi kaj na svojo škodo, ker se tako odločim in za tem stojim).

Vem da je težko poiskati kompas v sebi, ker so ti ga že v mladosti polomili.

Misli na svojega otroka, meni bi srce počilo, če bi mi tako majhen rekel, da me ne sme imeti rad, ker mu je to nekdo rekel… To so neverjetne manipulacije. Otrok ima veliko ljubezni in ima lahko rad več ljudi.

Želim ti da čim prej najdeš svojo pot, vašo pot (mož, otroci), da ste kar ste.

Problem si že ozavestila, zdaj se samo še znebi strahu! Postavi se pred ogledalo in si na glas (poudarjam, NA GLAS!) govori: nisem čudna! Nič mi ne more! Nisem preobčutljiva!

Hudič je, ker na telesno nasilje vsi znamo reagirat (pa še to ne vsi in vedno), na verbalno, čustveno nasilje pa ne. Ker to JE nasilje. Na nek način bilj uničujoče kot fizično, saj poškoduje tvojo psiho. Pa še tako na tiho se plazi, da ga ne zaznaš takoj. Saj že vse to poznaš: vsakovrstne prijazne ponudbe, pomoč taka in drugačna… vse z namenom odvzeti ti tvojo osebno integriteto. Ko spoznaš, kaj se ti dogaja, si že globoko v dreku. Pomisli zdaj na vse tiste, ki sploh ne vedo, kaj se jim dogaja in zato tudi rešitve ne vidijo, saj se problema sploh ne zavedajo. Ti pa veš, kaj se ti dogaja! Ozavestila si problem! Veš, kako se to imenuje! Poznaš rešitve! Torej lahko to rešiš ! Samo še orodje rabiš. Orodje bo nadgradnja znanja, okrepitev tega, kar že veš, z novimi podatki! Saj ti pravim, pojdi po tisto knjigo ŠE DANES! Če nisi vpisana v knjižnico, se pa vpiši! Magari poišči še strokovno pomoč.
In če te je že tako zelo strah tašče, odidite na skrivaj, tako se boste sploh izognili pojasnjevanju itd. Potem pa naj vpije in joka kolikor hoče. Ti boš grda? Pa kaj! Prava figa! Dokler pa ste še skupaj, omeji njene stike z otrokom na minimum. Če že, potem naj bo pri njej samo v tvoji prisotnosti. Če ga čuva, ga TAKOJ daj v varstvo drugam. Strošek varstva bo neprimerno manjši kot cena, ki jo bo cela tvoja družina plačala sicer. Verjemi. Sem poskusila na lastni koži.
Zdaj pa začni ubogat in ukrepaj. Danes.

Med branjem posta sem se zgrozila, ker nam je tasca pocela podobne zadeve. Namrec po samoumoru partnerja (odmevanje ve za mojo situacijo in hvala na vsaki napisani besedi) se ukvarjam se samons tem, da ‘raziscem’ zakaj in na kaksen nacin ima njegova primarna druzina prste vmes.
Neprepoznavna, pojdi proc. Pri meni se je zgodila tragedija.
Moja tasca ni bila blizu 200 km stran, vendar je v samo nekaj navednic to zgledalo tako. Partner je delil popolnoma vse nase zadeve z njo, obsojal in pljuval mene njej, ko se je preselil mu je rekla da nima njenega blagoslova, da je ni lepo pricakal, ko je prisla na obisk( kosilo, vse tip top ipd), da je vse groznje samoumora pripisovala njegovem karakterju, da je vedela da je varal vse punce, da je vedela za vsak kreg,…. se zdaj po smrti ga vcasih ogovarja pred menoj.
Meni pa hudo za znoret. Vedno se je pritozrvala da se premalo vidimo. On je bil vedno razpet med njimi in nama s sinom, govorila da sinje zadala cilj, da bo najboljsa mami. Vedela je, da je tudi vcasih drogo prodajal, ampak ko ontem govori je kot bi razlagala o nakupovanju v mercatorju. Oh, koliko imam za napisati. Pisem pa zato, krr sva zdaj midve njene punce, pricakuje da bova s sinom hodila k njej in da bomo ena velika druzina in to prej nismo mogli biti verjetno zaradi njega. Izjavila
Je da je bolje da je sodil sebi in da se ni storil kaj hujsega. Jaz vec ne vem. Ali sem nora jaz in se njegove smrti ne morem prebolevati normalno, ker kadar mi pise, me objema me dusi v prsih in imam obcutek, da me bo razneslo. Ce imate moc, mi svetujte. Hvala vam

Človek res ne more verjet, kaj se vse dogaja in kaj ljudje vse prenesemo. Gospa Ljubljana77 iskreno sožalje za vašo tragedijo. Ni besed, ki vam bi trenutno pomagale, ker je bolečina prehuda. Vendar vem, da vam bo čas pomagal, pa seveda ljubezen do otrok. Popolnoma pa razumem, da vas duši, da vas obliva tesnoba, strah…stvari so nerešene in ker kot da vse to še ni dovolj, vam vse skupaj še naprej zapleta tašča. Meni pomaga že to, da lahko govorim o svoji stiski in da me sploh kdo posluša in sliši. Ker do zdaj sem lajala v prazno, vedno neuslišana. Ta forum mi pomaga, da me vsaj kdo prebere in mi pove svojo zgodbo. Posebno sem hvaležna, ker me noben ne obsoja in ne ponižuje, kot me v realnem življenju. Gospa Ljubljana 77 moja zgodba ni tako grozljiva in tragična kot vaša, zato sem vam na voljo, da vam prisluhnem. Več boste dali ven, manj se bo kopičilo. Za začetek poskusiva obe narediti močno mejo najinim taščam.
lp

Ljubljana 77, pozdravljena!
Razodela si hude težave, v katerih se nahajaš. Razmišljala sem kaj naj ti napišem v spodbudo. Ocenila sem, da bi ti mogoče lažje pomagala, če napišeš e.mail in vspostaviva osebni kontakt. V kolikor želiš, si pač odpri nek nov e.mail in ga napiši. Vse dobro ti želim. Lp Odmev

Draga Odmevanje,
Z velikim veseljem: [email protected].
Hvala

Pozdravljeni.

Sem moški in ti bom mogoče znal povedat mal z druge perspektive. Da me boste deklice in ženske zastople, se Vam bom opraviču že vnaprej za kakšno kletvico in pa neprimerno izražanje, sam po prebiranju tega žal to morm narest. Zdej pa si vzamte kakor hočte.

Tašča duši ? Partner oz mož zmanipuliran ? Otrok bol navezan na taščo kot mamo ? Pa kaj … mislm…. A MATE VI DECE ZRAVN SEBE al ene navadne COPATE DEBILNE ??? A se tej Vaši možovi neznajo zase postavt in za SVOJO družino ??? Mislm HALO ??? PA KAJ, koji kurac, a je tok težko se tem polizancem vsest doma in razčistit stvari kokr je treba ?? A Vas majo sploh kej radi ?? Pa kaj je s temi takozvanimi ” moškimi ” ??

TEGA res ne štekam… Res.. Sej zato pa je svet tak kakršn je, in mamo milijone nekih terapevtov , pa psihiatrov , pa kaj js vem kakšnih še raznih ” psiholoških ” pomoči.. Mislm halo… Nemorm verjet, res nemorm verjet.. Veš kaj , PRAV DEC se bo postavu za svojo familijo.. Če je treba bo TAKOJ v ŠTARTU , ko samo opazi, da se kej dogaja stopil na stran svoje družine in razčistil na 4 oči sam z osebo s katero mora… TAKOJ !!!!!!! BREZ PARDONA !!! Ne pa neki : ” sam zdi se ti. pa sej ni tko , bla bla bla …. ” Navadni POSCANI USRANETI SO TO !!!! TO JE RESNICA !!! Nč druzga.. Ma kakšen terapevt pa skupine pa pizde materne božje isusove… PO MIZI USEKAT IN FERTIK !!! NEMA MILOSTI !!

Svoje situacije nebom opisoval v podrobnosti, sam lahko pa povem, da ko sem SAM USEKAL v SAMEM ŠTARTU da TAKO NEBO ŠLO, se je sprememba zgodila V MOMENTU !!! V MOMENTU !!! Moja partnerka je MOJ SVET !!! VESEL SM KER JO MAM in ZAME NAREDI VSE in TAKOJ UMREM ZA NJO !!! In ko je ona ŽALOSTNA, sem jst JEZEN KO PES !!! NE PRENESEM njene žalosti, ali pa BOGNEDAJ njenega joka… Men se KR UTRGA !! In ko se men utrga, takrat lomim vse živo in mrtvo pred seboj, dokler se zadeve ne uredijo !! In so se… V URAH, ne pa v dnevih pa terapijah pa kaj js vem kaj še vse… Moja boljša polovica je MOJA KRALJICA ! Midva sva ENO in drugače se sploh neda funkcionirat !! Bognedaj, da bi mi kdo poskušal na kakršenkoli način pokvarit to harmonijo…. AAAUUUUUU….. Nebi blo dobro, res ne…

Lepo vas prosm… Drage dame, mate debile, s katerimi ste al poročene al pa mate otroke z njimi. Debili k niso M od moškega.. Ampak majo samo tisto stvar med nogami. In to jim določa spol. Ostalo pa nič. Zame so to ene navadne dvoživke, ki bi si vtaknle prst v rit, sam da jim nebi blo treba na wc… Žal, to je resnica.

Tudi mi smo bili deležni pomoči, ampak to je POMOČ, ne pa PRAVICA DO ODLOČANJA !! Ko to PRAV DEC VRŽE V KSIHT tistemu, ki si to zasluži, je hitr konc.. Verjemte mi.. Z strani njenih ” staršev ” so ble te kurčeve ” pomoči ” pa kr neke psihe.. Pismo, bil sem tiho.. Ni mi pasal, sam pr men je tko, da če je njej ok, se js kej preveč ne vmešavam.. Sam k sm pa vidu, da je bla objokana, k je pršla od tam, vam pa povem…

K sm js pršu tja SAM , so me gledal k da sm z lune padu. PISNT NI SMEL NOBEN !!! TAKE SM SPLUVU, da mi je ZMANJKAL SLINE !! Čist sm znoru.. Resno , v hiši je ratu bi lahk reku kr potres.. Ker nobeden od mene ni pričakoval kej takega.. Sam mene to ni zanimal.. Moja KRALJICA nebo jokala, NI ŠANSE !!! NI POGOJEV !!!!!! Mislm ej.. Vi ste se najdl zdele nas mal levo pa mal desno… HALO ??? Ma Vas js nabijem vse skup v božjo mater in steram nekam, pa da Vas pol vidm..

Drage moje dame, NITI NAJMANJŠEGA ODPORA ni blo… NITI NAJMANJŠEGA.. KER sm tok ponoru, da bi pomoje šou še dlje če bi blo treba in so vidl, da se ni za hecat z mano…

Pr men pa sm tud ponoru 2 krat.. In stari mi je mal zameru češ : nemorš ti tko nama. midva sva te na svet spravla. ” Ampak k se je to zgodil 2. ič pa je stopu na mojo stran.. Tak popizditis sm dubu, da jooojj… Resno.. Mi je blo žal, saj ju imam NEIZMERNO RAD, vendar pa si NESMETA dovolit ne eden in ne drugi, da se spuščata v mojo intimo.. NIKDAR IN NA NIKAKRŠEN NAČIN. In ko se to razjasne, je zadeva čista KO SUZA !!! VSE ČISTO in SUPER..

Vam povem, da od takrat je TAK BOŽJI MIR, da si neznate predstavlat… Nimate pojma…

Tko da moški, ki ni pripravljen za svojo partnerko, al pa celo za svojga otroka narest TEKTONSKIH PREMIKOV, je pomoje NAVADNA POSCANA in POSRANA HIJENA !!!!!!!

Se opravičujem, ampak je kr buhnl iz mene…

Pozdrav vsem 🙂

Sm kar nekajkrat prebrala vaš post in v sami osnovi se strinjam z vami. Seveda brez nasilja, znašanja itd, ampak da se udari “z roko po mizi” se pa strinjam. Vendar so ti naši možje, možje s popolnoma spranimi možgani. Moj mož kar nekaj let sploh ni razumel, kaj me moti. To so moški, ki so jim mame prirezale ali celo odrezale tisto med nogami, kar v pogovornem jeziku dokazuje pogum. Mož je sicer nekajkrat udaril po mizi, vendar ni kaj dosti zaleglo. Zamerim mu to, da ko je videl, da ne gre, da nas ni že zdavnaj prej popokal in nas odselil. Tako je pa raje prepričeval, da ni tako hudo, da to ni nič…skratka me poneumljal, samo da mu ne bi bilo treba delat reza. Le držite se pripadnosti in ljubezni do svoje žene, seveda pa brez nasilja. Pa hvala vam za podporo.

Neprepoznana!

Stvari so dejansko zelo preproste. Razen, če ženska nima opravka z moškim, z maminim sinkom, z dejansko močno spranimi možgani…. Tu pa lahko nastane res velik problem, ki gre na škodo vsem. SREČNO na poti! Lp Odmev

Neprepoznana, človeku, kakrkšna je tvoje tašča jaz pravim Poklicna žrtev, ona pa ima zraven še precej sociopatskih potez ( nesposobnost empatije, egocentričnosti…). Nekaj takega je bila moja mama.

Zakaj se je bojiš, pa niti ne razumeš zakaj? Ker je nevarna in v resnici izjemno agresivna, le da na prikrit, navidezno prijazen način. Tvoja intuicija pa ti to potrjuje in če si odraščala v družini s starši ki so borderline ali narcisi, imaš verjetno precej poškodovane alarme oziroma zdrave obrambne mehanizme, ki bi drugim že zavijali na ves glas, da je nekaj hudo narobe in da je treba čimprej stran od nevarnosti. Podobno je s tvojim možem. Če manipulirajo s teboj od malega in ti perejo možgane in ljudje z osebnostnimi motnjami so v tem mojstri, potem dejansko dolgo ali morda sploh nikoli ne zmoreš videti, kaj se v resnci dogaja.

Otroka ti bo skoraj zagotovo obrnila proti tebi, vprašanje je le, kaj se bo zgodilo, ko bo malo starejši in bo začenjal imeti svojo pamet in svojo voljo, kajti tega ne prenesejo. Lahko da ga zlomila in preparirala kot je tojega moža, ali pa se bo otrok uprl in potem se bo do njega zelo grdo obnašala. Sama sem potrebovala kar nekaj časa, da sem dojela, da je moja uboga, mila, predana….mater v bistvu grozljiva in celo fizično nevarna tako zame, kot za otroka. Tudi sama sem odkrila, da manipulira z njim na način, da bi ga odvrnila od mene ( one je tako grda do mene in tudi do tebe, samo mene moraš imeti rad, samo jaz te imam rada, ona te v resnici nima, če ne boš počel xy bom jokala in mi bo hudo, jaz te imam pa tako raaaada ( in ta xy je bilo ponavadi kaj zelo morbidnega)

KO sem odkrila, kaj počne svojemu vnuku sem mu absolutno omejila stike z njo in je bila lahko z njim samo v moji prisotnoti, pa še takrat se je trudila na vse načine, da bi me sprvila iz tira, da bi znorela, da bi lahko njemu rekla, vidiš, kako je tvoja mama grda …itd. Ko pa je ugotvila, da od njega nima več koristi, oziroma, ga ne more totalno posrkat v svoj svet in z njim manipulirat je popolnoma izgubila zanimanje zanj ( za njenega taaaaako zelo ljubljenega vnuka). Že leta ne vpraša zanj ( ima tooooliko dela sama s seboj) , pozabila je, kdaj ima rojstni dan, niti je ne briga.

Glede na moje izkušnje( in izkušnje ogromno ljudi s katerimi sem govorila) , ne bi otroka nikoli pustila samega s starim staršem in to ne glede na vse drame, ki bi zaradi tega nastale. Še odrasli se komajda ubranimo strupenega vpliva takšnih ljudi, kaj šele otroci.

Mož ne bo kar tako spregledal, ker ga spretno manipulira z vlogo žrtve ali zasipava s pozornostjo, darili ali čimerkoli, da mu zamegli pamet. Morda bi bilo najbolje, da bi se najprej ti čimbolj izobrazila v zvezi s tem. Meni je poleg knjig na to temo ( Ne stopajte več po prstih, Strupeni starši in mnogo angleških Understandin borderline mother, How to surive borderline parents….itd) pomagala tudi mednarodna internetna skupina za samopomoč, kjer so ljudje s podobnimi težavami, ki si med seboj delijo izkušnje in nasvete, kako v konkretnih situacijih, Ena boljših je bila na https://www.bpdcentral.com/support-groups/ ; ki jo je ustavnovila avtorica Ne stopajte več po prstih.

Trajalo je leta prebiranja literature in sodelovanja v tej skupini ( kjer so bili tudi partnerji odraslih otrok z borderline starši, saj so imeli podobne težave kot ti) da so se začele stvari jasniti in da sem do konca rešila stvar. Ti pa svetujem, da s tem začneš čim hitreje, da v tem času ne bo že popolnoma zastrupila tvojega otroka.

GittaAna

GittaAna

New Report

Close