Potrebujem pomoč zaradi Ecytara
Spoštovani!
Stara sem 34 let. Za anksioznost trpim že nekaj let, vendar do zdaj nisem imela velikih problemov. Stres sem doglo časa dobro obvladovala. Na vas se obračam s prošnjo ali nasvetom zaradi zdravila za anksioznost Ecytara.Pred tem se nekaj let jemala Mirzaten , nekaj mesecev kasneje pa Tritico. Kaj je torej problem? Mirzaten sem dobro prenašala in mi je celo pomagal pri ankioznosti. To leto se je anksioznost spet pokazala, ker se bila v velikem stresu zaradi šole in izpitov. Ker ni imel več učinka, sem dobila na recept Trittico. Takoj je začel delovati in spet sem lahko delala uspešno. Stranski učinek Tritika je nizek krvni pritisk (jaz imam hipotenzijo), ki je moj krvni pritisk še dodatno znižal. Zjutraj sem imela manjše težave pri vstajanju, vendar sem redno telovadila. Drugi stranski učinek tega zdravila, kar me skrbi je izguba telesne teže. V 2 mesecih sem izgubila okoli 10kg, čeprav sem jedla dovolj. Motilo me je, da čeprav sem hotela jesti enostavno nisem mogla več. Kmalu so se pojavili nespečnost in tesnoba (trajata že 14 dni). Zaradi tega sem prosila za drugo zdravilo Ecytara. Zaradi tega zdravila že tretji dan ne spim, ker mi srce močno razbija in prav tako težko kaj pojem. Ukvarjam se z avtogenim treningom, samo ni videti, da bi kaj pomagalo zmanjšati utrip srca. Pri Triticu tega ni bilo. Zelo nemirna se postala, ker samo hodim naokrog brez prestanka. Enostavno ne morem sem zaustaviti.
Naj se še omenim, da zdravo jem, gibam se in se ukvarjam z avtogenim treningom , kar mi zelo pomaga pri stresu. Počutim se kot, da se vrstim v krogu, saj druge alternativne metode (sivkino olje, čas od melise, …) pomagajo kratek čas.
Kaj naj naredim? Prosim za nasvet!
Lep pozdrav
Alexa
Pozdravljeni,
pri zdravilih vam ne morem konkretno svetovati, ker nisem zdravnik, ampak psihoterapevt.
V praksi opažam, da imajo lahko zdravila določene stranske učinke, ki jih morda lahko pripisujemo zdravilom, hkrati pa se pojavlja vprašanje koliko je takšno počutje povezano s psihodinamiko – nekimi notranjimi psihičnimi procesi. Namreč, opisujete simptome, ki jih povezujete s stranskimi učinki zdravil, ne pa z vami.
Pravite, da ni alternativne metode za izboljšanje počutja. Avtogeni trening lahko pripelje do umirjanja, vendar, če ne razrešite vzroka vznemirjenja, vam na dolgi rok avtogeni trening ne more pomagati. Predlagam vam, da se usmerite v zdravljenje s psihoterapijo, ki vam omogoča introspekcijo, predelavo občutkov in dogodkov. Morda vam bo to pomagalo pri izboljšanju počutja. Nedvomno je za psihoterapijo potrebno več časa, volje in financ, vendar obstaja možnost, da z razrešitvijo konfliktov ali travm, zmanjšate ali celo odstranite simptome.
Lep pozdrav,