Najdi forum

S punco sva v vezi dobre pol leta, oba v tridesetih. Žal pa imava kar nekaj težav o katerih se tudi pogovarjama. Pomoč, oziroma nasvet potrebujem pri tem, da čuti zelo malo potrebe po intimnosti. Prav tako me je opozorila, da preveč “silim” vanjo. V praksi to pomeni, da me nikoli ne poljubi prva, nikoli ne objame, stisne k meni (niti ko se recimo dva tedna ne vidima), zelo redko me prime za roko. Ni strastna, seksi, zapeljiva (mislim v načinu vedenja).
Zanima me predvsem, če je to “normalno” za določene tipe osebnosti, saj včasih dvomim, če me sploh ima rada. Čeprav to izraža na druge načine, da je recimo pozorna in zanesljiva.
Osebno pa čutim precej močno potrebo po intimnosti, objemih, poljubih, tako sem zaradi tega pogosto razočaran.
Je možno, da glede tega kaj ukrenem?

V to sploh ne rabiš dvomit, vedno je možno.
Kolikor sam poznam “nežnejši spol” se jim želja po intimnostih vzbudi v zvezah ob prisotnosti nekoga, ki jim je blizu, tu ne mislim fizične bližine 😉 Čustvena povezanost je tista, ki jih navdaja z občutkom sprejetosti, varnosti, zadovoljstva….. želja po intimnostih je potem posledica nečesa prej ;). Moški se toliko ne ubadamo s tem, smo nekoliko manj zahtevni kar se “pogojev” tiče, tako pri tem pride do nesoglasji in on pritiska nanjo, ona se pa še bolj odmika, ker se počuti nerazumljeno?, ceneno, niso izpolnjeni pogoji v katerih bi si želela intimnosti.

Kako, in v kakšnem času se ji boš čustveno približal in ob tem ne bil vsiljiv, je pa čisto tvoja stvar.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pa se to. Ce po pol leta to ne laufa pol to ni to, ker v zacetku je skoz akcija z obeh strani.

Ljudje izražamo pozornost, naklonjenost in ljubezen na različne načine. In ravno tako različno kot jih izražamo, jih tudi različno dojemamo.
Kadar prideta skupaj dva, ki se v tem ne ujemata, se morata naučit naklonjenost izražat še na druge načine, kot pa so njuni lastni.
Preberita si knjigo “pet jezikov ljubezni”, meni je zelo odprla oči.

Si ti prepričan, da sta vidva v vezi?

Ne bi morgla bit z nekom, ki ne zna izražat svoje naklonjenosti tudi telesno preko objemov, poljubov, tudi seksa.

Zakaj še vztrajaš?

Seveda lahko ukreneš. Lahko ji vse to in še kaj več poveš. Ona pa naj ti pove, koliko ti lahko nudi, kako se počuti in če se to njej, kar daje, zdi dovolj in zakaj ne daje več.
Me pa nekaj zanima. Kako sta vidva sploh pristala v zvezi? Kaj na njej te je pritegnilo, da si se odločil za njo, kako izraža (je izražala) ljubezen do tebe, da sta pristala skupaj.
In pa, ali si njej povedal, da včasih dvomiš v njeno ljubezen do tebe in tudi kako se počutiš ob tem?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pol leta je kratek čas in ne misli da se ti bo takoj predala? Punca je pametna in kot zgleda želi videt kaj si ti. Skratka če jo ljubiš boš jo malo počakal.

Domnevam, da je punca bogata. Morda si se zaposlil v firmi od njenega očeta in imaš željo postati novi lastnik? Nobenega drugega razloga žal ne vidim, zakaj bi sicer en moški vztrajal z žensko, ki ga že na začetku odklanja.

Hvale za komentarje

@problem1 Vstrajam, saj mislim, da je vredno in mi to ni dovolj velika ovira, da bi odnehal.

@Marko
Spoznala sva se počasi, najprej sva si dopisovala, nato dobila na pijači in nato vedno pogosteje. Pritegnila me je predvsem njena osebnost, mirna, vljudna, nevsiljiva, inteligentna, pozorna, ni samovšečna, skoraj brez predsodkov.
Naklonjenost izraža predvsem s pozornostjo in dejanji. Idealno za prijatelja. Od tu dalje pa žal ne.

@(m) No, sej to sprašujem. Torej ni čisto nenavadno, če po pol leta punca ne kaže želje po intimnosti? Meni ni problem počakati.

Glede na to, da se stvari navezujejo, v prvem sporočilu verjetno nisem dovolj napisal. O tem sva se ponovno pogovarjala, pravi, da ima dosti manjše potrebe po intimnosti in da ker jih imam jaz toliko več, jih zato dodatno ne izraža. Kakšen mesec prej sva bila na meji, saj je priznala, da se ne more odločiti, če bi bila z mano ali ne in tudi mislim, da se še vedno ni. Moti jo predvsem moj način življenja in moje delo. In da je tudi to ovira pri njenih čustvih.
Oba se strinjama, da sva si v določenih pogledih precej različna in da bi bilo obema lažje, če bi si našla partnerja z bolj podobnimi lastnostmi.

Hvala za odgovore.

@problem1 Vztrajam, saj mislim, da je vredno in mi to ni dovolj velika ovira, da bi odnehal.

@Marko
Spoznala sva se počasi, najprej sva si dopisovala, nato dobila na pijači in nato vedno pogosteje. Pritegnila me je predvsem njena osebnost, mirna, vljudna, nevsiljiva, inteligentna, pozorna, ni samovšečna, skoraj brez predsodkov.
Naklonjenost izraža predvsem s pozornostjo in dejanji. Idealno za prijatelja. Od tu dalje pa žal ne.

@(m) No, sej to sprašujem. Torej ni čisto nenavadno, če po pol leta punca ne kaže želje po intimnosti? Meni ni problem počakati.

Glede na to, da se stvari navezujejo, v prvem sporočilu verjetno nisem dovolj napisal. O tem sva se ponovno pogovarjala, pravi, da ima dosti manjše potrebe po intimnosti in da ker jih imam jaz toliko več, jih zato dodatno ne izraža. Kakšen mesec prej sva bila na meji, saj je priznala, da se ne more odločiti, če bi bila z mano ali ne in tudi mislim, da se še vedno ni. Moti jo predvsem moj način življenja in moje delo. In da je tudi to ovira pri njenih čustvih.
Oba se strinjama, da sva si v določenih pogledih precej različna in da bi bilo obema lažje, če bi si našla partnerja z bolj podobnimi lastnostmi.

punca je pametna? strašen komentar…verjetno je še kakšen drugi v špilu,če po pol leta ni pripravljena potem ne bo nikoli, seveda ji lahko kaj rečeš samo to je povsem nerazumljivo, vprašaj jo kaj bi sploh rada potem, povej, da ti že hočeš in ti naj konkretno ne pa z nekimi izmikanji pove kaj je na stvari, ker kar se mene tiče ima definitivno drugega porivača, ti pa si samo za kazanje pa keš, oprosti

Dobro, da si še malo objasnil in si ubistvu tudi sam odgovoril. Punca je s tabo bolj zato, da ima nekoga ob sebi, da si malo samozavest ali pa ego popravi-je ne poznam, da bi vedla kaj točno. Bolj kot zaradi ljubezni, privlačnosti ali istih pogledov na svet. In pomoje misli, da bo z intimnostjo zveza postala resna, ker pa ni prepričana, da res želi biti s tabo, se tega izogiba.

Nekaj dni nazaj sem si prebrala malo od hormonskega neravnovesja in v vednost moških naj povem, da želja po spolnosti lahko upade tudi zaradi tega. Ampak po mojem mišljenju in opažanju je želja po spolnosti pri ženskah večja, če je vsakodnevna oz. pogosta. Smo si pa ljudje zelo različni tako, da vprašajte svoje drage iskreno in pika.

New Report

Close