Najdi forum

potrebujem nasvet

Najprej lepo pozdravljeni!Na vas se obračam zaradi sorodnika,ki je moj bratranec.Po pripovedovanju njegovih staršev me je tako šokiralo vse skupaj,da me je skoraj kap.Fant uživa drogo,to je eno je polnoletna oseba in se mi zdi,da hudo že motena zaradi droge,koliko sem pač slišala po pripovedovanju.Do svojih staršev se obnaša skrajno katastrofalno zmerja jih in jim grozi,da jih bo ubil itd.Tudi fizično je že z njima obračunal,seveda sta poklicala na pomoč policijo,ampak nič.Policija ima zvezane roke,tako so jima odgovorili.Poskušala sta že vse mogoče,ga postavit v skrajni sili pred vrata ampak se ga zelo bojita,ker je zelo agresiven.Poskušala sta poiskati pomoč na csd-ju pa tudi tam ne morejo noč konkretnega storit razen svetovanja,ki pa se ga on ne želi udeležit,ne pristane na zdravljenje niti na pogovor poskušala sta domala že vse pa nič.Čakata samo,da bo napravil kakšno kaznivo dejanje,da bodo policisti takrat lahko ukrepali,ker pač sedaj ne morejo nič,tako so jima po vseh prijavah,ki sta jih podala na pol.postajo tudi povedali,ker je fant drogo tudi preprodajal in to je kaznivo.Skratka kam se lahko ali na koga obrneta starša,ki sta v strahu vedno kaj bo,ko prideta domov.Za vse odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.Smilita se mi,ker ne vesta več kako naprej zato bi jima koliko se bo dalo tudi pomagala,da najdeta neko rešitev,ki bo vredu za vse tri.

Pozdravljen Yani,

Kot opisujete, družina zelo trpi zaradi sinove zasvojenosti. Pomembno je, da poiščeta pomoč in poskušata sinu na nek način pomagati. Kot ste navedli sta veliko stvari že poskusula a imam občutek, da nista vztrajala. Pomembno je, da sinu postavita jasne meje. Če to pomeni, da ga postavita pred vrata – pomeni, da v tem vzdržita. Pomembno je, da mu povesta, da zasvojenosti ne tolerirata in da je edina pot urejanje. Programov za urejanje zasvojenosti je kar nekaj, pri nas in v tujini. V projektu Človek poteka tudi vzporedna terapija za svojce in poteka tudi v obliki skupin. Morda se starša lahko obrneta po podporo na starše (in strokovnjake), ki so doživljali podobno.

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Jst pa mislm,da,če je polnoleten naj dela kar hoče.Droge so dobre in naj jih ime.Saj vsretn ni začel pred kratkim.Morda jih jemlje že leto,dve.

Jst sm začel prejšn mesec in ubistvu je to tko,da te osveži,si svoboden,lahko,da on to želi.

Pa niso važna leta.Sošolec je zasvojen že eno leto ,začel je pr 13 in tko sm zdej še jst pr 14.

Pač najboljši so veliki odmerki,ko te res zanese,pa alkohol,cigarete.

Morda je doživel kakšno razočaranje,tako kot jaz,prej sem bil skos odličen..

Lepo,da si skrbna,ampak eni preprosto uživamo v tem.Meni ni mar kaj se mi zgodi,vem,da je alkohol full zabaven,cigarete tudi,droge pa če se fiksaš,snifaš al pa preprost tablete jemlješ…

To je kul..pa kaj sei komu pa je mar za nas?

Zasvojenec, ne blodi, pa rajši kakšno žogo v roke prim.

in kaj boš ti men pamet solila?

a si že probala?

zasvojenec
Poišči si raje pomoč. Povej doma in ti bodo starši pomagali. Seveda, če si res še na začetku kot pišeš. Boš videl da ti bo žal, da si sploh začel.

Poišči pomoč
Nikita

Zasvojenec, seveda je kul prvih nekaj mesecev, ko imaš še “vse pod kontrolo”, super je, denar imaš, kupiš, se zadeneš.. ja zakon, se strinjam…

Hm, kaj pa potem? Telo se droge navadi, odmerek te ne prime več, zato ga povečuješ in povečuješ, dokler ne zmanjka denarja. Začneš vlamljat, kradit, kapsi te vozijo od postaje do postaje, prijatelji ti obračajo hrbet, starši te v rit brcnejo, zgubiš vse možnosti za šolanje, zgubiš zdravje, zgubiš sam sebe… Totalno v riti, navlečen, osamljen, prestrašen… Da, to je droga!

In upam, da ne misliš resno tole pri 14-ih… halo? Če pa že, si najdi pomoč in ne dajaj takih neumnih nasvetov, lepo prosim…

ZAsvojenec, tudi jaz pravim, da pišeš neumnosti. koliko praviš, da si star, 14 let, ko sem bil jaz star 14 let sem igral košarko, šel sem na neke tekme na Malto, tam sem spoznal čudovito deklico, videl Rim, in sredozemsko morje, užival sto na uro, brez kakršnih koli dodatkov. samo šport in življenje. Pa še prijateljev sem imel kolikor sem hotel. ti pa praviš,d a si sam, zamenjaj hodi.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Zasvojenec,

na tem forumu ima vsak pravico izraziti svoje mnenje – tudi ti. Te pa prosim, da ostaneš spoštljiv. Glede na to, da si z drogami začel pred mesecem dni verjamem, da ti je super… Dolgoročne posledice pa so lahko hude… Upam, da boš znal prepoznati kdaj ti “konj” uhaja z vajeti in boš prenehal. Na forumu lahko najdeš potrebne informacije kako si pomagaš sam ali si poiščeš strokovno pomoč.

Naj bo to lepše odgovorjeno…

Seveda,jaz bom ostal spoštljiv.Zato pa prosim,da se za vnaprej ne obnašate prepametni.

Strokovne pomoči ne potrebujem,je ne bom potreboval.
Tudi informacij ne rabim.

Hvala lepa.

Potem boš pa spoštoval pravila in ne boš dajal svojih informacij, še posebej ne tistih, ki govorijo v prid drogam, kakršnihkoli, ker jih ne podpiramo in na našem sistemu pomagamo, da se jim upreš in odvadiš, ne pa da se jim to ponuja.

hvala za sodelovanje.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Če ne potrebuješ strokovne pomoči, niti informacij..kakšnih pametnih nasvetov od tebe ne pričakujem..kaj torej želiš od foruma?

Ok.Vsem,ki se drogirate:poslušajte tiste,ki jim droge niso bile všeč,vedite,da so škodljive.

Meni pa je to edina rešitev

Hvala

Sej ne pravim, da mi droge niso ble všeč, ker če mi ne bi ble všeč, jih ne bi jemala..Hočem samo rečt, da to ni pametna rešitev, sploh ne dolgoročno.

Zasvojenec,
edina rešitev – česa, pred čim?
Jaz sem jemala lexaurin in ti povem- odvajanje je bila najhujša mora mojega življenja.
Nisem več otrok in mi lahko verjameš, vem kaj govorim- žal mi je za vsako tableto, ki sem jo vzela.

Pred trpljenjem,pred tem da se ubijem…

Zasvojenec, se mi zdi, da si v res hudi stiski.Osebno, samega drogiranja ne obsojam. Menim, da je ena od kreativnih oblik našega miselnega in čustvenega diživljanja. Očitno ti je tako hudo, da ne vidiš druge rešitve kot smrt ali beg v omamo. Verjamem, da obstajajo tudi druge možnosti za reševanje tvoje stiske…

Program za otroke in mladostnike je namenjen takšnim kot si ti. Imamo tudi mobilno številko 051/642 – 074. Lahko pokličeš, prideš na pogovor. So brezplačni in anonimni.

zasvojenec-bina ima prav, na začetku je vse kul, pa me zanima kako se boš odzval čez nekaj let, če prej ne boš umrl od predoziranja ali končal zaporu.

verjemi, da govorim iz izkušenj in tudi drugi..si komaj začetnik, nisi še v stiski, kar pa še pride..jaz sem si tudi govorila, da se ne bom navlekla ipd., a tega ni, zlasti če tko razmišljaš..ne pozabi teh naših besed, raje si reci že zdaj stop, sicer boš imel povsem uničeno življenje, povsem. bo še prišel tak cajt, da ne boš zdržal in se boš še lahko ubil. in verjemi, da ne pretiravamo, kdor pretirava in kvasi neumnosti, to si edino ti in sam sebi lažeš.

žal, pa srečno

..raje ne..

Sei imam že zdej uničeno življenje,mi je čist vsen kaaj se mi zgodi,tut če umrem…samo rad bi še malo živel,da bo konc šole in počitnic

jaz bom se zdej poslovil in zbogom

vrjeten ne bom več imel računalnika,sploh pa me brezžična povezava velik stane,u bistvu rejnike.ž

lepo se mejte in ne se drogirat”to je slabo”

New Report

Close