Potrebujem ljubezenski nasvet!
Prosim če mi pomagate! Sem še vedno zaljubljen v mojo bivšo deklino z katero sem hodil 4 leta. Ona ima drugega jaz pa sem še vedno sam kajti ne moram imeti druge ker jo še vedno tako ljubim. Minilo je že kakih 6 mesecev od kar nisma skupaj. Kajti ko se včasih srečava mi govori da me še vedno ljubi in da me ne bo nikoli pozabila. Meni so te besede prazne. Zanima me če je možno ljubiti nekoga drugega pa čeprav ni z njim. Razlog za kaj sva šla narazen kako mi ona trdi je ker njeni starši več niso tega odobrili ker mislijo da si zasluži nekoga boljšega. Mene pa sploh ne zanimajo starši ampak samo ona..(Jaz 24 ona21let) Prosim če mi svetujete kaj naj naredim s seboj kajti nimam več volje do ničesar. Iščem si potuho da hodim ven na fitnes in da sem čim manj sam.. Še vedno vidim samo njo.. Se mi je zmešalo ali kaj? Prosim za pomoč!!!
Spoštovani Aleš!
Prestajate hude duševne bolečine, na katere bi imunost morali doseči že pred 10 ali 15 leti. Izkušnje kažejo, da ljudje, ki niso doživeli razočaranja v petošolski ljubezni prvi kasnejši tovrstni neuspeh izredno težko prenašajo in se jim “rane” počasneje celijo. Šest mesecev pri tem ne pomeni posebno dolge dobe. “Zmešalo” se vam ne bo, najhuje je po moje že mimo. Odločitev za fitnes je odlična.
Ce ne drugace, naj ti njeno podobo pokvari njeno ravnanje. Gospodicna se ocitno ne more odpovedati tvoji zvestobi, zato te skusa – tebe in tvoja custva – ohraniti usmerjena nase s takimi izjavami. Verjemi, ce bi te res ljubila, bi tega ne izjavljala samo ob srecanju s tabo in bi bila s teboj, ne z drugim! Nismo v srednjem veku, da bi ljubezni na poti stalo nesteto ovir. Tej damici pa ocitno laska tvoja “neozdravljena” zaljubljenost in dovoli si, da se njen lastni ego okopa v tvojem obcudovanju. Izkorisca te, tebe in tvojo bolecino! Opravi z njo.
Dragi Ales,
Najbolje bo da punco cimprej prebolis. Ukvarjaj se s fitnessom, sportom. Sport te bo zamotil in pomagal premagat tvoje probleme. Ce te je pustila, ne glede na to ali ima drugega ali ne, jo ze nekaj moti na tebi. Verjemi mi, forget her, bolje zate. Meni se je podobna situacija zgodila pred 4 meseci. Po 8 letih sem ostal sem. Vsako jutro je je prva misel ona. Gre na bolje. Skoraj vsak dan me stisne v srcu, po licu mi polzijo solze.. Sem 3 leta staresji od tebe, s punco sva iskala skupno stanovanje.. Kar naenkrat se je vse skupaj podrlo. Veckrat sem jo poklical, toda vsakic sem bil prizadet. Prišel sem do spoznanja, da v njenih oceh nisem bil zanjo in je bolje tako kot se je zgodilo, kot da bi trpela cez par let. Pa ceprav jo ljubim, kot ne bom nikogar vec. Zanjo sem bil pripravljen narediti vse.
Tudi jaz sem se spravil v fitness, postavi si cilje, moj kratkorocni cilj je maraton, naprej pa studij. Torej postavi si cilje, lazje bo. Vsaka stvar je za nekaj dobra, bos ze se videl.
Miha
Meni se je zgodila podobna izkušnja po 5 letih. Imam popolnoma čisto vest, poskusil sem absolutno vse, da bi ohranil zvezo, ker sem jo ljubil z vsem svojim srcem. Ko pa se primerijo stvari, ki pomenijo kapljo čez rob, potem pa poti nazaj več ni. Vsaj pri meni je tako. K vragu zrelost in bla bla bla, včasih je najbolje stike čisto prekinit, saj le tako lahko zaživiš naprej, neobremenjeno, čez čas pa je potem itak lažje – važno pa je, kaj počneš v tem času. Samo vse stvari je treba prej doreči in razčistiti. Hang on!
lp,