Najdi forum

POTREBNO JE DELOVANJE V LASTNO DOBROBIT

Vsi smo s svojim načinom življenja pripomogli k temu, da je današnje stanje takšno, kot je. Ni se nam potrebno pritoževati. Tudi noben protest ne bo ničesar spremenil. Edino, kar lahko spremeni današnji svet, je to, da spremenimo svoj način razmišljanja in delovanja. Sicer zaman trošimo energijo.
Danes ima človek veliko želja, želi si užitkov – to je razlog, da kapitalizem, brezmejna potrošnja tako cveti. Mi vse to soustvarjamo. Ni vse kriva elita, vladarji, ki za zavesami vodijo svet. Postanimo bolj skromni, preprosti, globoki, srčni, obrnimo se k sočloveku, k naravi. Ko bomo več časa posvetili drug drugemu, ko bomo več bivali v naravi, ko se bomo manj gnali za denarjem in po šoping centrih, bomo postali mirnejši, zadovoljnejši, čutili bomo sebe in druge ter bomo močni v sebi. Ne bomo več toliko odvisni od materialnih stvari, ampak bomo našli gotovost in varnost v sebi. Takšnega človeka je težko voditi in ga zavajati.
Naša moč je v tem, da imamo trdno in globoko vez s sočlovekom in Izvorom, iz katerega vsi izhajamo. Ko si bomo pridobili takšno moč, se bo ta sistem sam po sebi spremenil. Manj bo telesnih in duševnih bolezni, manj zdravil, manj potrošnih produktov, manj poneumljenosti in neresnic, manj izprijenosti, manj tehnologije. Zakaj? Ker vsega tega ne bomo potrebovali, tako kot jih včasih nismo. Ni kriv sistem! Mi smo odgovorni za to stanje in mi smo tisti, ki se moramo spremeniti! Ko ne bomo več posvečali pozornosti sistemu, ko ga ne bomo več hranili, ko bomo ugasnili tv ipd. in bomo začeli živeti tako, kot sami želimo, ko bomo živeli tako, da se bomo počutili zadovoljne, se bomo rešili strahu in bo življenje postalo lepo. Svobodni smo, da se odločimo, kaj hočemo.
Ta svet se bo začel spreminjati na bolje, ko bomo razumeli, kaj je narobe, kaj naj bi storili in bomo začeli delovati tako, da bo to v našo dobrobit – v dobrobit človeka, v katerem je čuteče srce, v katerem je zavest, duh.
V knjigi “RAZCVET ZAVESTI” je predstavljena življenjska modrost in način življenja, ki nas vodi v svet prihodnosti.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1387071514978913&set=a.162770267409050

Vsem priporočam, da preberejo knjigo David Cigoj-o zavesti.

Viktorija Kos, pomen lastne zavesti ustvarja dobre medsebojne odnose, lepo je brati njene lastne napisane misli pa tudi reke ki so jih filozofi že zdavnaj spoznali in veljajo še danes.

New Report

Close