Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje potreba po babicah?

potreba po babicah?

Spoštovani,

Ne se ustrašit da mislim “pametovat” o tem ali so babice potrebne ali ne, sprašujem zaradi študija babištva.

vse kar me zanima je: Ali je v LJ v porodnišnici povpraševanje po novih babicah in jih ni nikjer “za dobit” ali je še veliko brezposelnih babic, ki čakajo na prosto delavno mesto?
Kot drugo pa: Ali babice zaposlujejo še na kakšno drugo delavno mesto ali samo v porodno sobo? Ali je študij babištva težak, glede na predmete mislim?

Hvala

P.S. Sem ramišljala o smeri študija in doslej sploh nisem vedela da se lahko vpišem na ta študij(zdaj vem) ker sem sklepala da morajo babice imeti narejeno medicinsko fakulteto.

Študij babištva poteka od leta 1996 na Visoki šoli za zdravstvo, oddelke za babištvo, letno sprejmejo 30 študentov, izobraževalni program je usklajen z evropskimi direktivami za poklic babice, več preberite na spletni strani šole.
Babice ne delajo samo v porodnih sobah, ampak tudi v predporodnem varstvu (gin amb, dispanzerji) in poporodnem varstvu (tukaj na žalost manj, ampak upam da se bo v nekaj letih spremenilo), šolah za starše in še kje.
Trenutno na ginekološki kliniki imamo potrebe po diplomiranih babicah in vsa prosta delovna mesta sproti zasedamo. Na žalost pa ni narejene nobene študije o potrebah po zdravstvenih kadrih, bi bila pa nujno potrebna.
No, mogoče se pa še vidiva!

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

New Report

Close