Potrdilo za uvrstitev v bazo posvojiteljev??
Pozdravljene,
že dolgo me ni bilo na tem forumu, pa vidim kar nekaj novih stvari. Predvsem imam vprašanje: Kakšno POTRDILO ste ve dobile na CSD, da ste vpisani v bazo posvojiteljev?
Midva sva prijavljena 5. leto, pa nisva dobila nobenega potrdila, le ustno potrditev soc. del., da sva primeren par in da sva v bazi za posvojitelja.
Sicer pa je najin CSD dobesedno gn… Imela sva razgovor 2x, obisk na domu 2x, potem so sledili pa sami izgovori: …. otrok ni, saj veste ….
Prosim vas torej za odgovor: ali imate kakšno potrdilo ali odločbo ali ne?
Hvala vsem … in ne bomo obupali!
Ko smo mi dali vlogo smo tudi imeli razgovore in obiske na domu. Ker sva rekla, da bova posvojila iz tujine sva dobila anemnezo oz. mnenje vseh strokovnih delavcev.
Sliši se kruto in verjamite da je težko tudi za socialne delavce, ampak če otrok ni vam ga ne morejo dati v posvojitev.
Na našem centru tudi ni bilo posvojitve že 4 leta.
Pozdravljene,
nekje na tem forumu sem zasledila podatek, da je prosilcev za slovenskega otroka okoli 270, na leto pa se jih rodi za oddajo cca 30. Če to zdeliš pride grozna cifra – 9 let čakanja. Verjetno ravno 9 let ne čakajo na otroka, je pa sigurno 5 let kolikor že čakaš, pa boš verjetno še kakšno leto. Grozno toda resnično. Otrok je premalo za vse nas, zato se pa nekateri odločamo za tujino. In verjetno nas v tem registru ni. Ne vem pa kako je s potrdilom o vpisu na seznam.
Lep pozdrav pa seveda SREČNO, ANDRA