Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Potrdila o alergijah – za vse ki jih uveljavljajo pri dohodnini

Potrdila o alergijah – za vse ki jih uveljavljajo pri dohodnini

Spoštovani,

Moja prošnja, pravzaprav prošnja našega pediatra pa je naslednja – vsi ki ste pridobili mnenje – mnenja, da je vaš otrok alergik in s tem priznan kot lažje telesno prizadet otrok (po kriteriju – otroci ki potrebujejo posebno nego, dlje časa bolni otroci), bi bili morda tako prijazni in mi napisali kaj vam v teh odločbah piše.

Stvar je namreč sledeča:

V našem kraju ima naš pediater kar nekaj resnično hudih alergikov, od alergij na mleko in mlečne beljakovine, jajca, gluten, torej cialiakijo, …. katerim bi rad pomagal in dejansko napisal izvedensko mnenje oz. izvedel kaj drugi pediatri napišejo, da lahko starši uveljavljajo pravico do nadomestila za nego otroka oz. olajšavo pri dohodnini.

Torej če ste tako prijazni in nam malo pomagate bi bili zelo veseli.

Če želite mi lahko pišete tudi na moj osebni mail, ki je zgoraj.

Hvala in lep pozdrav

Manca1

Manca!
Moja hčerka je alergična na mleko, jajca in pšenico. To so potrdili krvni testi pri alergologu, sama pa sem morala na CSD vložiti prošnjo za dodatek za nego otroka s posebnimi potrebami. Priložila sem vse izvide, ki sem jih do takrat dobila pri alergologu. Mojo prošnjo je pregledala zdravniška komisija 1. stopnje in jo tudi pozitivno rešila. Če je otrok alergičen na 3 osnovna živila, bo prošnja gotovo odobrena. Moj pediater pri tem ni imel nič!
Pa srečno!
Barbara.

Najbolje bo če pokličeš specialista za te bolezni ali tistega ki je zdravil otroka in ga prosi za potrdilo.Brez težav ga boš dobila.Poveš pa mu da bi rada uveljavljala pri dohodnini za otroka 50%.Če mu je bila bolezen dokazana,boš dobila drugače pa ne.

Pa še nekaj potrdilo ki ga da otrokov zdravnik ne velja.Velja samo o specialista za te bolezni.

kaj pa alergija za cvetni prah, pršice, pik ose. Slučajno kdo ve, je tudi to možno uveljavljati? dejansko se zadeva vleče od februarja in do konca jeseni…

hvala, lp

New Report

Close