potovanje v rusijo
Pozdravljeni!
Imam problem, ker ne vem kako naj se odločim. S fantom sva vabljena v rusijo k njegovemu prijatelju.Plačava samo letalsko karto, vse drugo časti on. Problem je pa v tem, da je mene mal strah it v rusijo.Strah me pa je vseh teh terorističnih napadov in nasploh kriminala, ki ga je po prijateljevih besedah kar precej.Fant pravi, da če ti je namenjeno, ti je pač namenjeno, a mene je še vedno strah.
A bi vi šli?
Menim, da te ni treba biti strah. Moraš razumeti, da zvemo v medijih samo za negativne stvari in to v zgoščeni obliki, tako da zgleda, da se v neki državi kar naprej dogajajo samo slabe stvari. To pa je daleč od vsakodnevnega življenja. Moskva je zelo lepa (sem že bila), ruski narod pa nekaj posebnega. Jaz nebi oklevala, saj ne greš v Irak!
Ej, pa ti si čisto hecna! Pa prav Rusijo, kjer so Čečeni, pa ruska mafija, pa kaj jaz vem kaj še vse. Mislim, drama – si sploh ne soreš predstavljati, kaj vse se lahko zgodi. Pa ne nujno tam, lahko že na poti. Npr. meni se je zadnjič zgodilo, da parkirni avtomat za garažno hišo na letališču ni deloval. Mislm, sem bil čist u bedu, pa se potovanje še niti začelo ni… Da ne omenjam tega, da se mi je ena stevardesa zdela celo pot sumljiva. OK, mi je mačka nato razložila, da najbrž zato, ker je imela umetne joške, ampak to ne spremeni dejstva moje “ogroženosti”. Mislim Rusija, kaj vse si bo še folk namislil… Kaj bo potem naslednje? Iran ali kaj?
Just kidding :-))
Kar lepo spakiraj kufre, pa hajd pogledat preko plank. Pa se ne nerviraj z neumnostmi…
lp,
mačkon
no, sej takšne komentarje sem pričakovala od vas, saj mi jih fant že vse skozi ponavlja. Sam mogla sem še od drugih slišat, da sem sam men zdi vse tako črno.
Je blo pa tko, da je bil ta prijatelj tam že 2x oropan, pa še na tist koncert je hotu jt, ko sta se dve razstrelile.
Drugač pa dela v enem slovenskem predstavništvu enga slovenskega podjetja.
Hvala, sem kar malo pomirjena in sem ugotovila da iz muhe delam slona!
Mačkon ob tvojih besedah sem se pa res nasmejala, pa še mislit si mi dal.
Čambi nimaš se kaj bati.
Le česa, ljudje so prijazni, verjamem da ne boš hodil po sumljivih ulicah in
buffejih. Na denar boš tudi pazil, pa prijatelja boš imel s sabo, kateri
pozna okolico kjer se bosta gibala.
Pojdi in uživaj, ko se vrneš pa le napiši ostalim na forumu (fovšeritnežem) kako si se imel.
ps. tale navodila veljajo tudi za Ameriko, Slovenijo, skratka za vse.
če ne rineš v težave bo ok.
lp
Letos poleti sem z osebnim avtom brez karkršnegakoli predhodnega načrta obkrožila italijanski škorenj in sicilijo. Povsod je enako. Nerazviti jug ostaja nerazviti jug in se mu pač prilagodiš. Južni Italiji in Siciliji prav tako. Prvo noč na Siciliji se mi je zdelo, da moram noč prebedeti, nato sem ugotovila, da so tudi tam samo ljudje in nič drugega. Mafija? Je, seveda je, le da te ne išče.
Jaz bi šla v to Rusijo.
Nevarnosti so vsepovsod. Tudi doma.
Tvegaj, ne bo ti žal! (ali pa?)
Ej Rusija je the best! Sem bla ze trikrat, enkrat na Kavkazu (tik predno se je zacela 2. cecenska vojna in so nas celo z letalisca evakuiral, ker je bla baje bomba, ampak mi nismo jemal takrat tega tko resno, ceprav sem bla s skupino Rusov), lansko leto pa sem bila pol leta v Moskvi in Piteru…. – men je super tam, res da je bolj revno, ampak ljudje so zlati! Sam ne se s kriminalci druzt, ker pol si pa lohk hitr mrtu, ampak tko je, ce se nasploh druzis s kriminalci, kjerkoli ze. Jaz bi sla takoj tja delat za 4 leta, sam k pa nobenga ne poznam, da bi mi zrihtu:(
LP
Nisi napisala, kam v Rusiji bi sploh rada sla (dezela ni ravno majhna!). Sklepam, da bos sla med drugim tudi v Moskvo – zadeva ni kaj hudo nevarna, ce upostevas neka splosna varnostna pravila in sama ne rines v tezave. V Moskvi zivi tudi kar precej tujcev, ki se ne pocutijo posebej ogrozeni – vsaj v glavnem ne.
Katera mesta in kraji so nevarni in kateri ne, je pa tako zelo relativno – jasno, da clovek ne bo brez zveze rinil v drzave, ki so dejansko v kaki drzavljanski vojni (Somalija, Liberija…), ampak Moskva ni ravno tako hudo problematicna.
V Nemciji in Beneluxu lahko gres npr. tudi zdaj celo z agencijo na pocitnice v Libanon, pa povprecen folk najbrz misli, da te bodo ubili v prvih 5 minutah…Sploh pa najvecjo paniko ponavadi zganjajo ljudje, ki nikoli ali pa zelo malo potujejo.
Preglej malo se kaksne nasvete, ki jih najdes po raznih tujih potovalnih forumih na internetu, pa bo. In pa – v Rusiji ti bo zelo pomagalo, ce znas vsaj malo rusko.