Potovanje v Egipt s 5 mesečnim dojenčkom – da ali ne?
Maja načrtujemo s svojo družbo potovanje v Egipt. Prijateljica ima dojenčico, ki bo takrat stara 5 mesecev in pol. Smo v dilemi ali se naj napotimo v Egipt s tako majhnim otrokom ali ne. Res je, da vidiš tam veliko staršev s še manjšimi malčki, pa vseeno nas skrbi predvsem morebitna zdravniška oskrba za otroke tam. Prehrana ni problem, ker bi s sabo vzeli razne kašice, mogoče se bo takrat celo še delno dojila.
Vaše mnenje oz. izkušnje?
Glede zdravniške oskrbe je dobro, raje bi rekla, da je zelo dobro poskrbljeno (govorim iz lastnih izkušenj). Seveda pri privatnikih oz privat klinikah, kamor so tujci tudi napoteni oz jim je svetovano da grejo tja. Tudi vsi malo boljši hoteli imajo dobro opremljene ordinacije v katerih ordinira privat zdravnik. Nekateri hoteli imajo zagotovljeno 24 urno dežurstvo. Tako, da glede zdravniške oskrbe kar brez skrbi. Seveda obvezno sklenite zdrav. zavarovanje za vse ne samo za otroka. Je pravi drobiž v primerjevi z morebitnimi stroški zdravljenja. Se pa jaz ne bi upala s tako majhnim otrokom.
Po moje ne bi smelo biti nič narobe, če le pazite glede vode. Ne vem, zakaj bi dojenček bil ovira, sploh če se še doji….pa v hotelih poskrbijo za vse ….mi smo kar dosti potovali z malim in nikoli nič ni bilo narobe, konec koncev je najhujše viroze preživel tukaj, ko bi si najmanj mislil, da lahko kaj dobi….
lepo potovanje…
Z 8 mesečnico smo šli za 14 dni v hotel v Turčijo v času, ko smo še uvajali hrano. Hotelska kuhinja nam je šla maksimalno na roke in so kuhali tudi samo zanjo, če ni bilo druge izbire. Voda je bila v plastenkah dosegljiva povsod, nekaj sadja smo dokupili, s seboj sem imela nekaj večernih kašic, ki so se mešale z vodo in nekaj kozarcev vloženeega sadja in obrokov (tudi za pot nazaj, nekaj sem potem dokupila tudi tam). Smo se pa dojili še 5x dnevno. S seboj imaš lahko voziček, ki ga oddaš tik pred vstopom na letalo, kjer tak mali sicer nima sedeža, posledično tudi ne svojih dovoljenih 20kg stvari, a gre.
Z drugo smo bili na hrvaškem otoku še preden je imela 10 tednov. Malo so nas spraševali, kako si upamo, pa sem jim lepo povedala, da imajo tudi mamice na Pagu enkrat male otroke. Potovali smo bolj počasi, se večkrat ustavili, na morju sem jo pa priklopila, ko je bilo potrebno. Večkrat je to pomenilo, da je šel mož naprej na večerjo z veliko, jaz pa z malo kasneje, ko je zaspala, ampak težav ni bilo. S seboj sem imela sicer grelec za steklenicke, a ni bil potreben.
Bi šla še……
mi smo bili z našim, ko je imel 6 mesecev, v londonu. nbenih težav.
@tako mislim: mir? mi imamo mir, če hodimo naokrog. to ni nbeno matranje, to je super doživetje. da bi skos doma visel? hvala lepa.
Potovanje v egipt – da ali ne – Mi smo bili januraja 2010 v Egipti, točneje v Dahamu. Najeli smo si Stanovanje pri Rusih, ki živijo v tam.
Za dojenčka je priporočljivo stanovanje, ket lahko tam skuhaš in imaš dve ločeni sobi.Priporočam, če boste vzeli stanovanje, da ga najamete pri tujcih, ker je arabcem, razen višjemo sloju čistoča španska vas. Tujci pa imajo stvari veliko bolj urejene. Paziti je potrebno na vodo, iz pipe je ni priporočljivo uporabljati kjer koli že ste (hotel, privat nastanitev, javni prostori). v trgovini kupujte vodo Nestle. Prav tako lahko v trgovini kupite zelo dobre sadne kašice španskega proizvajalca. Priporočljivo je seboj nesti kakšno zelenjavno kašico, izbor teh je zelo majhen. Zdravniška oskrba je v Egiptu Ok, saj imajo tudi tam otroke in lepo skrbijo za njih.
Posebnost arabskega sveta je tudi ta, da so tam otroci priviligiran sloj, punčke in fantki, saj seb jim vsi smehljajo od policaja, do natakarja.
S stališča otroškega smeha je Egipt v primerjavi z Slofvenijo pravi balzam. Pa tudi pari z otrokom imajo v Egiptu priviligiran značaj, zato ker imajo otroka.
Več lahko zveste, v našem centru – Avanturistični center Nomad2000[/url] – Avanturistčna potovanja in aktivne počitnice[/url]
mob – 051 313 729
tel – 059 11 24 84
Lep pozdrav
Denis Pilih
Če je mamica,ki je bolj prestrašena,ne preveč avanturistična,potem ji jaz ne bi predlagala,bi bilo preveč stresno zanjo in otročka.Če je mamica bolj na free,potem pa ni problem.
Jaz vem,da ne bi ,predvsem zaradi čistoče,bila sva sama s fantom,sicer na križarjenju,pa sem bila preveč obremenjena s hrano,razkuževanjem rok….
Torej vsak pozna sebe in škoda bi bilo riniti z glavo skozi zid,samo zato da se potem lahko pohvališ,”mi smo pa bili že v Egiptu”.
Odvisno od tega kaksen clovek si. Jaz si ne predstavljam, da bi sla z mojo 5 mesecnico v Egipt.
Smo sli pri nas v SLO na dopust. Ni slo toliko zaradi tega da imas vse priroki, mene najbolj skrbi zdravje in zdravstvena oskrba. In ker je mala izredno slabo spala, sem bila bolj kot ne utrujena in kaj dosti tako ali tako ni bilo od dopusta. Pri 5 mesecih se je se izkljucno dojila. Podnevi in ponoci.
Skratka, zelo je odvisno od tega kaksen clovek si. Zdaj si zelim da bi cimvec okol hodil, mala je vecja in tudi izredno veliko si zapomni in uziva ko kam gremo. Prej mi je pa bilo tezko it, priznam.
Čisto odvisno od staršev, eni gredo drugi ne. Jaz sem bolj za to, da se z dojenčkom stane doma oz, da se gre nekam, kjer je kot doma. Lahko povem svojo izkušnjo, naša je mela slabih 5 mesecev, bilo je poletje, ravno smo mislili iti na dopust, na morje na Hrvaško…. nismo šli, ker je naš dojenček dobil epileptične napade (enega za drugim) in če ne bi še isto jutro odšli v bolnico in če je ne bi pričeli zdraviti takoj in dodajati kisik… raje ne povem, kej bi se lahko zgodilo. Če bi takrat bili nekje v neznanem kraju z boh ve kako zdr. oskrbo…. niti pomisliti si ne upam, kaj bi se nam lahko zgodilo, da ne omenim, da smo po tem ko smo bili odpuščeni domov,spet prišli naslednji dan nazaj z visoko vročino. Zopet v bolnici, infuzija, zdravila…. Tako da, jaz osebno pravim, da so mali dojenčki za doma, oz. v kraju, kjer imajo res tako kot doma. Pa res nisem taka mamica ki cvika, ker smo prav z njo šli že prej, ko je bila še manjša, na mroje in drugam. Nikoli ne veš, kaj se ti lahko zdgodi. Pri tako majhnih je ena sama ura življenjsko pomembna.
Najboljše, da se zapre med štiri stene…..
Potem so pa tećave v vrtcu, ko mora mamica stran. …..
Očitno se meni še vedno pozna, ker je v mojem času mami imela le tri mesece porodniške, potem je morala pa v službo. Multiple generacije so zblojene,…. pa kaj še.
Otrok se lahko in se mora gibat, tudi med tujimi ljudmi.
Mi smo šli, ko je bil star skor eno leto. Prej pa raje na kake variante Tenerife, pa Malta… vse ob svojem času. Egipt, Tunizija, Turčija… vse to po mojih merilih po dopolnjenem 1 letu.
Pa ne primerjat Londona z Egiptom… saj ne rečem, z 5 mesečnim lahko greš v London ali na smučanje ali v Pariz, le za Egipt bi jaz počakala do 11 m, enega leta.