Najdi forum

potomstvo

S fantom sva sorodnika v 7 kolenu (moja mama in njegova babica sta sestrični). Kolikor sem se pozanimala, obstaja minimalna možnost, da bi bilo z najinimi otroki kaj narobe.
Me pa zanima, če je res, da se lahko pojavijo problemi šele pri vnukih ali pravnukih. Kolikšna je verjetnost za to in kaj Vi menite glede te zveze?
Jaz se vam iz srca zahvaljujem za vaš odgovor!!!
Lep pozdrav

Glede na to, da je sorodstvo zelo oddaljeno mislim, da je najpomembnejša vajina navezanost, ljubezen, zrelost pri soočanju s problemi in skupni življenski cilji. Zaradi vajine zveze pri vnukih in pravnukih ni pričakovati nobenih poesbnih problemov, razen v primeru, da se bodo poročali v bližnjem sorodstvu.
LP

Zelo je odvisno, kako je bilo pri prednikih- kakšno sorodstvo. To ti povem iz lastnih izkušenj, ker imam tretjega otroka z zelo redko genetsko boleznijo (na AC je bilo pa vse OK).

ga.Brezigar,
Tale odgovor domine me je zbegal….mislila sem da AC odkrije genetske napake…..kaj AC ne odkrije VSEH genetskih in kromosomskih napak? mogoče skoraj vseh, ne pa vse?
Že vnaprej hvala za vaš odgovor,
karin

Izvid amniocenteze oziroma rutinske kromosomske preiskave celic plodovnice, ki jih dobimo s posegom amniocentezo, zelo zanesljivo pokaže ali ima plod kromosomsko napako ( katero koli od možnih). Drugih bolezenskih genetskih stanj, prirojenih napak ali genskih bolezni pa seveda s to preiskavo ne moremo ugotoviti.
LP

New Report

Close