Potlačene dojke
Pozdravljeni!
Verjetno se bom zaradi ljubega miru odločila za pregled z vašo metodo saj je za moja leta najbolj primerna.
Sedaj pa k mojemu problemu. Pred parimi dnevi sem opazila na levi strani dojke tak majhen madež kot bi se npr. udarila. To je bilo točno na polovici, kjer je kost od modrca, torej ne na dojki. In na dotik me je tam bolelo. To se mi ni zdelo nekaj hudega. Potem pa mi je prijateljica povedala, da pozna eno, ki se ji je to zgodilo in na koncu se je izkazalo, da gre za raka dojke,… Mene v bistvu točno tam niti ne boli več, flek pa je ostal. Da bi se udarila ne vem. Me pa še boli tako na levi strani bolj nekako pod dojko na levi strani vendar ne dojka. Boli me tudi v vratnem predelu in lahko bi šlo za probleme s hrbtenico. Kaj menite vi? Imate izkušnje s kakšnim takim primerom?
Stara sem 34 let, prvega otroka sem imela pred 30. letom in skoraj ni bil dojen, drugega pa sem imela pred 2. leti in je bil dojen skoraj leto dni. V družini je imela raka dojke očetova sestrična.
Drug problem pa so “potlačene” bradavice. Po dojenju imam namreč kar “mlahave” prsi in ko dam gor modrc se bradavice potlačijo (kot bi se vdrle v dojko), ko pa modrc slečem gredo bradavice spet lepo ven. Je pa koža bradavic nagubana. Bi to lahko kaj pomenilo? Mislim je to lahko kaj povezano z boleznijo? Rakom?
Zardlin, bulic in podobnega v dojkah ne tipam. Sem pa trenutno bila v veliko stresnih situacijah.
Najlepša hvala za nasvete!
Teja
Pozdravljeni,
Vidim, da ste moje sporočilo dobili, odgovorili pa niste? Morda zato, ker še nisem članica Med.Over.neta?
No, medtem, ko sem vam napisala vprašanje, sem se včlanila v med.over.net, vendar še čakam na položnico in naročila sem se na pregled breastcan.
Odgovora pa bi bila vseeno zelo vesela.
Lep dan še naprej!
Udarca v dojko bi se po vsej verjetnosti morala spomniti, ker je največkrat kar precej boleč. Od močnejšega udarca lahko tudi popokajo kapilare na prizadetem mestu. V tem primeru bi madež počasi moral spreminjati barvo od modre, vijočne, do rumenkaste…
Po vašem pisanju ne bi rekla, da gre za kaj hujšega – če ste v dvomu, se posvetujte še z zdravnikom.
Bolečina, iz hrbtenice, se lahko prenaša tudi v predel dojk. Če govorim iz osebnih izkušenj – sem namreč tudi refleksoterapevt, lahko potrdim, da je zaradi vedno več sedečega dela in pomanjkanja gibanja ter vedno več stresa, tudi vedno več tovrstnih bolečin. Tableta proti bolečinam odpravi samo simptom – bolečino začasno umiri, vzroka pa ne rešuje, zato je medicina velikokrat nemočna v tovrstnih primerih. Kako odkriti vzrok bolečine? Lahko vam priporočam refleksno-consko masažo stopal s kombinacijo terapije živčnih točk, s pomočjo katere lahko poiščemo dejanski vzrok, ki bolečino povzroča >http://www.info-medikus.info> in ga velikokrat tudi odpravimo. Pomaga lahko tudi manualna terapija >http://www.mogy.si