POTENJE-prekomerno
Pozdravljeni!
Muči me oz. strah me je,saj se nikoli nisem tako potila, nabolj pod pazduhami, kakor zadnje leto in pol. Depiliram se redno, umivam se, uporabljam deodorante v stiku(anti-perspirant), pa vendar se neprestano potim in imam fleke na majicah,da mi je prav nerodno! To se mi dogaja tako polet kot pozimi. Nositi poskušam samo bombačne majice,pa vseeno…
Stara sem 26 let in tehtam cca. 49 kg (160 cm).
Prosim za mnenje ali kakšen nasvet, saj se bojim, da je kaj narobe z zdravjem!
Hvala in lp
Spoštovani!
Potenje je pod nadzorom avtonomnega živčevja in je normalen mehanizem za uravnavanje telesne temperature. Vzroki za prekomerno potenje so različni: metabolne motnje, okužbe, krvne bolezni….. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil pregled in ustrezne laboratorijske preiskave (npr. hemogram, DKS, elektrolite, jetrne teste, TSH…).
LP
Kot ste napisali naj se Tanny27 oglasi pri izbranem zdravniku. Torej osebni zdravnik!? To sem jaz storila pa mi je vzela le kri in rekla, da je vse v redu, za bolj podrobne raziskave pa bi bilo potrebno opraviti pri endokrinologu. Endokrinolog pa vzame pacienta le na podlagi napotnice, kajne? Kam se torej obrnit? Ali privat orinacije ne izvajajo teh raziskav?