Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina potenje po glavi

potenje po glavi

Pozdravljeni!
Res sem že čisto obupana glede grozno izrazitega potenja po glavi. Po celem lasišču imam potne kapljice, ki se potem zlijejo po vratu in dekolteju. Tudi, če je zunaj hladno, imam lase čisto mokre. Drugje po telesu je potenje, glede na glavo, skoraj neopazno.
Potenje se je pojavilo po porodu. Rodila sem pred 4,5 meseci, v 38. tednu nosečnosti, porod sprožen zaradi zahiranosti plodu. V nosečnosti sem imela sladkorno, na koncu na inzulinu s 3-4 enote zvečer, izvid po porodu v mejah normale. Rodit sem šla s tolikimi kilogrami, kot sem zanosila, vmes sem zaradi diete tudi shujšala. Po porodu sem imela torej približno 5-6 kg manj. Sem pa na splošno močnejša. Po porodu sem Te kilograme že dobila nazaj, čeprav normalno jem, se mi zdi, da se samo redim. Otroka dojim in se tako obremenjujem s temi kilogrami In potenjem, da mi že zmanjkuje mleka.
Prosim za odgovor in hvala.

Spoštovani!

Ne bom vam mogel enostavno pojasniti. Na galvi imamo 60 % znojnic. Zakaj morate vi oddati toliko toplote, da se potite bolj, kot ste se, vam ne znam pojasniti. Preverite delovanje ščitnice, z zdravnikom pa se pogovorite tudi o vašem psihičnem stanju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Tema je zaprta za komentiranje.

New Report

Close