potenje otroka
Prosim za vaše mnenje glede povečanega potenja otroka (7 let), posebej ob športnih aktivnostih.
Zame pa prosim nasvet glede gljivic. Nisem prepričana, ali jih imam (test v vodi ni pokazal), sem pa po testu z indikatorjem PH vrednosti ugotovila lažjo zakisanost. Lotila sem se razisanja z minerali in kopelmi ter prehrano, ki je že prej bila dokaj v redu (malo sladkorja). Ali naj s probiotiki še počakam (prebava redna, a nekompaktno blato).
Ker sem zasledila, da pitje pivskega kvasa priporočate pri protigljivični dieti, kaj pa pri normalni dokaj bazični prehrani? Ker sem začela sama peči kruh, ali je navaden kvas v redu?
Po rojstvu dveh otrok se bojujem z utrujenostjo, zelo mi tudi šktra v zgornjem delu hrbtenice oz. lopatic.
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Povečano potenje pri otroku je lahko znak zakisanosti.
Vam priporočam, da takoj začnete z uživanjem probiotikov.
Kar se tiče kvasa, ga ne priporočam. V manjši količini v kruhu pa
ni problematičen.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Najlepša hvala za odgovor. PH vrednosti otroka so nizke, zjutraj od 5,5, čez dan večinoma
pod 7,0. Kaj lahko naredimo?
Premalo pije, ima tudi odprt nagnit zob, ki mu ga čez dan zamašimo z vato, mora pa po nasvetu zobozdravnika ostati v ustih, da hrani medzobni prostor za stalni zob. Ima tudi še tri zobe z amalgamskimi zalivkami, saj so nam tako svetovali, v prihodnje bomo zahtevali bele zalivke.
Skrbi me, ker je moj oče umrl za sladkorno, bil na inzulinu, zbolel je okoli tridesetega leta.
Sicer moram reči, da je otrok zelo redko bolan, pri zdravniku nismo bili že leta. Ko je bil majhen je nekajkrat dobil antibiotike, a res ne velikokrat, saj ni bil veliko bolan.
Tudi je veliko sadja, zelenjave pa manj. Ali lahko dobiva bazični prašek in v kakšnih količinah? Ima 28 kilogramov. Ali naj otrokoma (manjši je star 3,5 let) dodam v vodo bazično kopel, čeprav se ne kopata več kot uro?
Hvala v naprej za vaš odgovor in lep pozdrav!
Seveda, lahko dobi polovično dozo bazičnih mineralov. In naj poje čim več zelenjave in čim manj sadja. Seveda, če ima težave z zobmi, ga boste težje prepričali v žvečenje solate.
Tudi v kopel lahko daste bazično sol. Otroci imajo tanjšo kožo, tako da bo bazična kopel učinkovita tudi pri krajšem času.
LP