Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Potenje

Potenje

Imam problem, ki se pojavlja ze kar nekaj casa. Namrec ko grem med ljudi se zacnem zelo potiti. Soraj vsak dan zamenjam 2-3 majice. Uporabljal sem ze 100 deodorantov pa nic ne pomaga, razen tega da malo popestri vonj. Imate mogoce vi kaksno idejo?

Si mogoče živčen, med ljudmi, ali pa te je strah, jaz bi rekel, pa kaj pol, pač se potim, ne moreš pomagati, seveda je tukaj še vprašanje ali si mlad, sam študent, delaš, jasno pa je je, da so občutki nelagodni, če te vsi opazujejo,

nisem psihiater ali psiholog, ne se sekirat zaradi tega tudi jaz nisem lep, pa kaj morem, sem pa tak kakršen sem z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi

peter

Tudi jaz nisem psihiater, vendar ti moram povedati, da ko sem sama bila v nekakšni depresiji sem se potila prav tako kot ti. Malce se boš moral umiriti, in začeti msiliti kaj bo treba spremeniti v svojem življenju. Življenje jemati takšno kot je. Sam si ga lahko narediš lepšega, sam z njim razpolagaš, zato glavo pokonci. Nič ni tako graozno, da se ne bi dalo rešiti. Mirko……uživaj življenje!!!!

Potenje je lahko tudi znak za kakšno bolezen, zato ti svetujem če se to nadaljuje da si narediš kakšno preiskavo -kri, urin..

Najpogostejši vzrok z apotenje je psihične narave, lahko pa ga povzroča kakšno zdravilo, kot salicilna kislina ali kortikoidi.
Živčni sistem uravnava potenje oz. izločanje vlage s pomočjo središč ki se nahajata v možganskem deblu in hrbtnem mozgu. Ker so ta središča povezana z možgani, ki usmerjajo naše čustveno življenje-prav ti, pri stresu, strahumali živčnosti povzročijo, da se potimo.

Nasvet:-oblačila naj bodo iz naravnih vlaken, ki ne dražijo kože in dihajo
– ne uporabljajte mil, ki dražijo kožo, mogoče le medicinsko milo
-homeopatsko zdravilo za potenje pod pazduho:posušeno lubje kininovčevih vej-najbolje da uporabljamo kininovčevo skorjo kot homeopatski preparat chinaD4(3xna dan 1 tableta).Če poznate kakšnega homeopata vam bo pomagal on, drugače poskusite to dobiti v lekarni. Na forumu starši staršem dostikrat odgovarja g.Mojca, ki ima s homeopatskim zdravljenjem kar nekaj izkušenj, po poklicu je lekarničar, je pa iz štajerske-tako da mislim, bi vam lahko ona svetovala kje lahko pridete do homeopata).
-kopel iz paradižnika(3l paradižnikovega soka+voda;kopamo se 15 minut
-aluminijev klorid-priprava:20g aluminijevega klorida
-100ml destilirane vode, nato dodamo1-2%metilno celulozo tako dolgo, da dobimo gel primeren za mazanje(2x na teden ga namažemo na mesto, kjer se prekomerno potimo)- to vam pripravijo v lekarni

Gospod Mirko navedla sem vam kar nekaj rešitev in upam, da vam bo katera od teh vsaj olajšala če ne pozdravila težavo. Sicer nisem strokovnjak,vendar zelo rada prebiram medicinske knjige, kjer marsikaj piše. Je pa imel ta problem tudi moj oče in ga je s tem tudi odpravil.

Srečno vam želi Saša

New Report

Close