Najdi forum

potenje

Pozdravljeni!

Zasledila sem, da se da nekako operacijsko odpravit problem s prekomernim potenjem.
Zanima me, če morda veste kaj več o tem!
Kje to opravljajo, kakšna je cena tega itd…

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Žal ne poznam, a dobri ljudje nama bodo pomagali.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Jaz imam za sabo ze celo kalvarijo, pa vam lahko pomagam.

1. Najprej poskusite z zelo koncentriranim aluminijevim kloridom (Triple Dry v DM). Najbrz ne bo pomagalo, stranskih efektov skoraj ni. Morda manjsa alergicna reakcija.

2. Na http://www.drionic.com za 125 USD kupite napravo za iontoferezo. Zelo mucno, zoprno, kar naprej se je treba z njo matrati, a vecinoma pomaga.
Stranski efekt je ogromna kolicina odmrle trde koze.

3. Vsake 4-6 mesecev vam zdravnik vbrizga majhno dozo (recimo ene 50 inekcij za dlan) botuilin toksina. Ucinkovito, skoraj nebolece, ceprav izgleda grozno, vendar z omejenim rokom trajanja. Tudi zavarovalnica ne bo zadovoljna, ker ogromno stane. Stranskih efektov ni.

4. Ce nic ne pomaga, lahko izberete isto varianto kot jaz. Odvisno od lokacije potenja so nagruntali katero simpatektomijo je treba narediti. Za potenje dlani recimo bilateralno T4. Pri meni tega se niso vedeli, pa so naredili T2, pa tudi zaleze, le vec stranskih efektov imam. Stranski efekt je precej povecano potenje po trebuhu in hrbtu poleti in med sportom, v normalnih temperaturah pa ne. Zelo zoprno, vendar odtehta stalno kapljanje potu z rok. Pri simpatektomiji je treba zelo paziti, katerega kirurga izberete. Mimogrede lahko fasete Hornerjev sindrom ali kakne cudne prekinitve perifernih zivcev. Jaz sem sel k dr. Tarfusserju v Merano, ki ima za sabo ze tisoce simpatektomij in je operacijo naredil hitro in neboleco. Ostane le 7mm brazgotina pod pazduho, par ur po operaciji se gre lahko ze domov.

New Report

Close