Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje potenje

potenje

Spoštovani!

Takole je. Naredili so mi že več preiskav (FSH, LH, prl, TSH, AST, ALT, gama-GT, krvni sladkor), vrednosti so bile v mejah normale. Ker je bil hormon FSH en mesec malce povišan (FSH 13,3), naslednji mesec pa že v mejah normale (FSH 8,3), mi je ginekologinja poskusno uvedla tablete Trisequens. Jemala sem jih dva meseca. Izboljšanja ni bilo, tako da je izklučila prezgodnjo menopavzo pri mojih 27 letih. Drugače je moj ginekološki status brezhiben, tudi pri laparoskopski op. (23. 3. 2005) zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha so našli le eno manjše žarišče endometrioze v Douglasovem prostoru (endometriozo imam že od 20. leta starosti, to je bila že tretja operacija v zadnjih sedmih letih) in manjšo zaraslino črevesja na eno steno.
Imam pa naslednje težave: nočno potenje, srbenje po celem telesu in seborejo. Ponoči se tudi do 10-krat obilno spotim, se pa to dogaja le ponoči. Dermatolog je svetoval obisk pri endokrinologu, ker je očitno, da je ta seboreja notranjega izvora. Trenutno sem brez zdravil in seveda brez diagnoze. Ne vem, če vi mislite, da je takšno stanje normalno, se bom pač poizkušala naučiti živeti s tem. Drugače pa mi te težave že malce presedajo, saj trajajo že več kot pol leta.

S spoštovanjem!

Laura

Spoštovani!

Vzroki za prekomerno potenje so lahko zelo različni (avtonomno živčevje, stres, prehrana, hormonsko neravnovesje…). Srbenje po celem telesu in seboreja, pa tudi lahko povzročajo različna stanja (vnetja,alergije, neustrezna prehrana…). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku in morda tudi pri endokrinologu, čeprav so opravljenje hormonske preiskave v mejah normale.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Naročena sem na pregled k endokrinologu. Močno upam, da bo kos situiaciji in odkril vzrok. Moja prehrana je brezhibna, sem laktovegetarijanka. Morda vam dejstvo, da se najmočneje oz. najobilneje potim ravno v času pred, med in po menstruaciji pove kaj več. Hvala za odgovor in trud! LP Laura

pozdravljeni.
Že približno pol leta jemljem kontracepcijske tabletke Logest…prve 3 mesece nisem imela nobenih težav…potem pa sem se nenormalno začeLa potiti po rokah nogah in pod pazduho. Potim se tako močno da ko kakšno stvar držim mi kar spolzi iz rok. Ko pa imam enotedenski premor da ne jemljem tabletk se neham potiti. aLi je možno da se potim zaradi tabletk Logest in hormonov ki so v njih.? hvala za odgovor.

Spoštovani!

Glede na to, da se je pri vas povečano potenje pričelo po začetku jemanja Logesta je možno, da je vzrok iskati v hormonskih spremembah ob jemanju Logesta. V tem primeru je pričakovati izboljšanje po prenehanju jemanja Logesta.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Objava čaka odobritev

New Report

Close