Najdi forum

potekla vozniška!

Ker ne vozim avta, imam pa vozniški izpit me zanima sledeče. V kratkem mi poteče veljavnost vozniške, zdaj pa nevem kje urediš novo oz. zamenjavo in ali je potreben ponovni zdravniški pregled? In v kolikem času je potrebno zamenjat (pred potekom ali koliko časa po poteku)? Hvala za odgovor.

Raztresena nosečnica

Vozniško lahko zamenjaš en mesec pred iztekom. Greš na upravno enoto stalnega prebivališča in ti jo zamenjajo za novo. Pred 6 meseci je stala 2.300 sit. Potrebuješ pa tudi sliko.

Meni je že potekla, ko sem ugotovila.Samo ni problema , podaljšaš jo lahko kadarkoli tudi pol leta ali več čez rok do enega leta, samo voziti ne smeš.

Lep pozdrav Taja

Zdravniški pregled moraš opraviti edino v primeru, če ti v vozniški piše

– Kontrola čez …. (npr. če nosiš očala)

Jaz nosim očala ali leče, pa nisem imela kontrole.

Pred iztekom jo je trba podaljšati in velja do 80-tega leta starosti,četudi nosiš očala.Meni so pred iztekom poslali obvestilo
Lep pozdrav
Alenka

greš na občino in ti jo tam podaljšajo, meni so jo brez doplačila in boljše je iti prej kakor pozneje, ker nikoli ne veš kdaj boš morala sesti za volan. kazni pa so zelo visoke

Vozila sem se dober mesec, ko sem ugotovila, da mi je potekla. Takoj sem se šla slikat, pa na občino, pa vsi so me strašili kakšno kazen bom plačala…

Na koncu so mi dali le štampiljko v staro vozniško (slik nisem rabila) in mi pripisali, da velja do… (ne vem točno, ampak takrat me pomojem ne bo več).

Seveda pa lahko te stvari urediš že prej, že zaradi policajev, ker ti lahko težijo, če te ustavijo.

Lp, Ma-ja

New Report

Close