Najdi forum

Pot na Mali Lošinj

Zdravo,

mimo konteksta, ampak v skladu z letnim časom imam vprašanje, kako priti na otok Mali Lošinj z avtom. Zanima me, ali obstaja kakšna alternativna pot tisti preko Krka, nato na Cres (ali je vmes tudi most, ima cestnino, je ves čas odprt?), pa potem s trajektom na Lošinj.
Kako se splača iti preko Slovenije, ali je boljše startati v Ljubljani, ali se da tudi iz Kopra in kaj je bliže? Ali je kje s prometom kaj boljše zaradi novih avtocest?

Hvala za odgovore,
Poletna

Ena varianta je tista, kot praviš, preko mostu na Krk, most je ves čas odprt in ima cestnino, koliko, naj povedo kakšne bolj “frišne”. Druga pa je tista, ko greš do Reke (iz Ljubljane do Pivke in Ilirske Bistrice in na Hrvaško, ni prevelike gneče niti na cesti niti na carini), pa potem desno proti Opatiji, Moščenički dragi vse do rta, do trajekta Porozina-Brestova (ali pa Brestova-Porozina, sem pozabila, kaj je na kateri strani), pa potem čez Cres in pri Osorju na Mali Lošinj. Mi smo včasih vedno hodili po tej poti, ne vem točno, zakaj.

Obe varianti sta možni. Mi smo se vrnili pred kratkim. Sli smo preko Krka (cestnina je 15 KUN). Katera varianta je boljša je težko reči. Zdi se mi, da je manjša gužva za trajekt iz Krka kot iz Brestove (seveda je to samo osebno mnenje), tudi ceste so preko Krka boljše. Namreč od Opatije do Brestove je relativno ozka cesta, preko Cresa pa sploh in če greš na Brestovo je vožnje preko Cresa precej več kot iz Krka. Cena za trajekt je v obeh primerih enaka (avto + 2 odrasla je 116 kun).

Zdravo. Tudi mi se ze zadnjih nekaj let vozimo na Lošinj preko Porozine-Brestove. Cesta je zelo urejena in tudi na Lošinju so jo letos razširili. Kar nekako navajeni smo na to pot in zaradi tega še tudi nikoli nismo šli preko Krka.
Srečno pot in uživajte na Lošinju, letos grem še enkrat, tako mi je bilo všeč.

V eno smer pojdite čez Krk, v drugo pa na Brestovo. :-)))

Hvala vsem za nasvete. Dobra ideja, Jessy. Zanima pa me še, kako se pride s Cresa na Lošinj, tam je tudi most, zanima pa me, ali je ves čas odprt.

Pozdrav
P.

Mostiček (res mostiček) je v Osorju, večinoma je odprt, včasih, bolj redko se zgodi, da spustijo skozi kakšno ladjo in potem pač malo počakaš, nič tragičnega.

Most odpirajo ob 9-ih in 17-ih, da spustijo skozi barke, kar pa zna v sezoni trajati tudi eno uro (most je namreč precej ozek in ko gazopet odprejo za promet gre čezenj potem najprej kolona s prednostjo in potem še kolona vozil z druge strani).

LP

New Report

Close