Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Posvojitev otroka in rejništvo posvojitev za ženske brez partnerja

posvojitev za ženske brez partnerja

Pozdravljeni

Rada bi posvojila otroka, Vem da je to v Sloveniji nemogoče za ženske brez partnerja. Brala pa sem da je to v tujini možno; npr. Rusija, Ukrajina..
Kje lahko dobim konkretne informacije, kje naj se sploh začnem. Na internetu sem veliko brala, vendar vse namenjeno posvojiteljem iz ZDA.

Ima kdo od vas osebne izkušnje?
Hvala za informacije.

Lp
Pika

Pika seveda je možno. Lahko pokličeš na spodjo št.

No, jaz sem tudi ena takih…ali se , ženske brez partnerja, lahko povežemo???Javi te , kakšne so vaše izkušnje, kako si predstavljate starševsto??
Pa ,Lp in vsem srečno!!

Draga Kitty!

Tudi jaz imam vprasanje zate. Ali je v Sloveniji mozna posvojitev otroka s strani znanega posvojitelja. Npr. Ali lahko sestra da otroka v posvojitev sestri in ne nekemu neznancu, ki ga izbere csd? Torej, ali mati, ki se odloci, da bo dala otroka v posvojitev, lahko izbere komu?

Hvala za odgovor in tvoj trud na forumih in sploh! Upam, da je Gabrijel priden in ti pusti nekaj casa tudi za druge stvari!

pozdravljena danak. Najprej hvala! Mi smo super, Gabriel je priden seveda pa ne pusti kaj dosti časa:) No sej to je njegova pravica. Vi kako ste? Sem prepričana, da sem lepo razvajate in crkljate:)))

Na tvoje vprašanje je zelo težko odgovoriti z da ali ne.
Posvojitev iz strani znanega posvojitelja je seveda možna. Če mamica ne more več skrbeti za otroka se pravzaprav večinoma najprej išče rešitve v družini. V družini kjer sicer ni bilo zlorab ali kakršnih koli izkoriščanj otroka bo namreč otrok najlažje nadaljeval bivanje brez še večjih nepotrebnih travm. Sicer se največkrat izbere rejništvo iz strani sorodnikov poznam pa tudi primere posvojitev.

Če bo pa za primer mamica prišla na csd in rekla želim, da mojega dojenčka posvoji moja sestra bo ta seveda sprožilo alarm saj bi to v resnici lahko pomenilo nadomestno materinstvo, ki je pa pri nas prepovedano.

Tako, da je takšne primere potrebno pogledat zelo široko zato, da se potem najdejo primerne rešitve.

Naj še dodam (ker ne vem v kakšnem kontekstu me to sprašuješ) da danes veliko starše piše oporoke za primer nesreče in na tak način določijo srkbništvo svojemu otroku v primeru svoje smrti. Dolžni so namreč upoštevati želje staršev…seveda v primeru, kot sem že napisala, da te želje niso v nasprotju z zakonom.

Če bi želel kakšen bolj natančen odgovor pa se ne želiš izpostavljati na forumu mi lahko pišeš tudi na elektronsko pošto pa ti kaj bolj natančno odgovorit.

New Report

Close