Posvojitev otroka v tujini

S partnerko nameravama posvojiti otroka v tujini. Pa me zanima ce ima kdo aktualne informacije kako to poteka, oziroma je kdo posvojil v zadnjem letu

Pozdravljeni, midva sva tudi kandidata za posvojitev iz tujine. Začela sva tako, da sva poklicala lokalni CSD in se dogovorila za sestanek. Pred tem sva poslala vlogo, kjer sva navedla, da želiva posvojiti in se na kratko predstavila. Prvi sestanek je bil informativen, zaposlena je navedla seznam dokumentov, ki jih potrebuje lokalni CSD, da sproži postopek. Določila sva si en mesec, da jih zbereva, pošljeva na CSD in se dogovoriva za naslednji sestanek z zaposlenimi CSD-ja pri naju doma. Zaenkrat ne poznava nikogar, ki ima otroka, posvojenega pred kratkim, bova pa kontaktirala koga, ki se je javno izpostavil in vprašala, če bi bili pripravljeni deliti kakšne informacije.
Seznam dokumentov, ki jih rabite, je tukaj: https://www.rtvslo.si/turbulenca/pages/page/145
Poleg tega so od naju zahtevali še oba rojstna lista, potrdilo o dohodku za zadnje 3 mesece in potrdilo o lastništvu nepremičnine. Vendar kot omenjeno, midva sva pred sestankom poslala samo vlogo.

Hvala za odgovor. Tudi midva sva bila na CSD.
Ce ste pripravljeni da si delimo kaksne informacije mi javite in si lakho zamenjamo kontakt

Pozdravljeni,

tudi midva sva se odločila za posvojitev otroka v tujini. Ker sva še na začetku, bi bila vesela, če bi nama morda tisti pari, ki ste že uspešno izpeljali posvojitev, bili pripravljeni posredovati kakšne informacije, napotke, usmeritve ali konkretne izkušnje glede postopka. Kje sploh začeti in kako priti do kontaktnih oseb v določeni državi? Nama bi ti bilo v veliko pomoč.

Hvala in lep pozdrav,

U&M

Vse se zacne na CSD, jih poklices in se dogovoris za termin in oni ti posredujejo kaj rabi. Ker vecina drzav za posvojitev zahteva odobritev CSD v maticni drzavi. Postopek pa po oddaji vloge traje do 1 leta

Hvala za napotek. Glede CSD-ja imava že vse urejeno. Potrebovala bi kakšne informacije od tu naprej. Morda je med vami kdo, ki nama je pripravljen priskočiti na pomoč. Vsakega namiga bi bila zelo vesela.

Z lepimi pozdravi,
U&M

Pozdravljeni,

midva imava na CSD-ju postopek zaključen, odločila sva se za posvojitev v tujini – verjetno iz afriških ali južnoameriških držav, kjer so postopki manj zapleteni kot v Rusiji oz. Ukrajini. Od kod bi pa Vi posvojili?