Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Posvojitev otroka in rejništvo posvojitev otrika iz Slovenije

posvojitev otrika iz Slovenije

Pozdravljeni. Sem novan na tem forumu, zato so moja vprašanja mogoče že kje odgovorjena. Sem mama enega otroka. Rada bi posvojila še kakšnega, pa me zanima ali je mogoče posvojiti otroka iz Slovenije. Vem da je veliko otrok sirot, živijo po vzgojnih zavodih, v rejništvu…. inb si želigžjo topel dom. Če posvojitev našega otroka obstaja mi bo vsakak informacija zelo dobrodošla.

Posvojitev otroka iz Slovenije je seveda možna. Je pa zaradi majhnega števila otrok, ki gredo v posvojitev zelo dolgotrajna in ne nujno uspešna. Ker imaš že svojega otroka bo postopek še daljši saj v primeru, da obstaja primeren par brez otrok za istega otroka bodo le temu dali prednost.

Prvi korak je obisk csd v kraju prebivališča. Zbrati boš morala nekaj dokumentov in opraviti pogovore na centru. Po tem pridobiš primernost za posvojitev in se vpišeš v register. Potem pa čakaš:)

Je pa seveda vse odvisno od tega pod kateri center “spadaš”…ker če spadaš pod takšnega, kjer nikoli ni kakšnega otroka za posvojitev, pač nikoli ne boš imela možnosti, med tem, ko bo nekdo drug z bistveno slabšimi pogoji in motivi pri drugem centru, imel mnogo boljšo “pozicijo”…

In pa seveda so vse posvojitve nepregledne in prikrite javnosti..tako da nekomu lahko veliko pripomore tudi kakšno poznanstvo s kakšno socialno delavko…drugi pa te možnosti seveda nima.

Še vedno pa opozarjam, da se bo nekoč gotovo pojavil kakšen posvojenec, ki bo državo tožil, ker je bil posvojen po upravnih postopkih..ker bi moral biti po pravdnih..naša država pač še vedno uporablja protiustavno zakonodajo.

In še enkrat opozarjam na rejništvo, kjer so za “večno” namestili nekatere otroke in gre seveda za prikrite in do otrok krivične kvazi “posvojitve”.

Najstarejši (doslej odkriti) rejenec je star 58 let in je že skoraj 50 let v rejništvu!!! Sledi mu nekaj ne prav veliko “mlajših”…

“In pa seveda so vse posvojitve nepregledne in prikrite javnosti..tako da nekomu lahko veliko pripomore tudi kakšno poznanstvo s kakšno socialno delavko…drugi pa te možnosti seveda nima. “

No na to se moram oglasiti in na žalost rečt, da to zagotovo DRŽI!!!

Lahko pa se seveda odločite tudi za mednarodno posvojitev in tako daste možnost urejenega življenja kakšnemu otročku izven naših meja, če naša država nima interesa imeti urejenih zadev doma. Žal.

ž

Ne razumen tega, da so posvojitve nepregledne in prikrite javosti.
Ali to pomeni, da če obstaja možnost za posvojitev se izbere nek par, in se potem naredi javna razgrnitev, v katero imajo vpogled vsi državlani, in če ima kdo pripombo se postopek ustavi ali kako. Pri nas poznamo popolne posvojitve in prav je da so anonimne. Ampak to je moje mnenje.

Pa saj so anonimne.
Vendar v mali vasi se vse zve. Kako lahko sestra od socialne delavke posvoji punčko skoraj brez čakanja? Obe sta iz istega mesta. To meni ne gre v glavo! Med tem, ko nama z možem razlaga, da skoraj nimava šans, ker je bila zadnja posvojitev več kot 10 let nazaj!!!

A je posvojitev problematicna tudi za starejse (12+ let) otroke iz rejnistva?

Seveda je posvojitev problčematična predvsem iz vidika “upravnega postopka”, kar je milo rečeno protiustavno, saj bi tako usodno zadevo morala presoditi in odločiti sodna oblast…jaz samo čakam, kdaj se bo pojavil prvi posvojenec in tožil državo, ker ga je dala v posvojitev izvršni namesto sodni oblasti..to je namreč zaradi sprejete MREKUOP vsaj od leta 1999 protiustavno..

Iz rejništva pa sploh neradi “dajejo” v posvojitev, ker bi lahko tako upadlo število tako “dobrih” in plemenitih” in dobrosrčnih” ljudi, hkrati pa bi svoj “resor” izgubili premnogi “strokovnjaki”!

mene zanima na kater csd se naj obrneva, namreč jaz sem prijavljena v šiški, on pa v domžalah, na stalnem naslovu ? sva pa poročena.

Jaz bi se vsak na svojega IN na vse tiste, za katere bi vedela da “imajo” kaj otrok…pravzaprav bi vlogo naslovila kar na vseh 62 centrov v Sloveniji, pa naj potem utemeljujejo, zakaj me nekateri ne bi obravnavali!!! Zahtevala pa bi odgovore s pravnimi podlagami za zavrnitve.
Pa boste videli, kako vsak center pelje svojo “politiko”- ima svoja pravila in svoje postopke in…ker o vsem tem sproti odloča en posameznik na centru! Sicer bodo pa tako poskušali vsi kar ustno opraviti z vami, da kasneje ne moreš nič!
Skratka, vse skupaj je ena velika kuhinja, na katero bi morali v prvi vrsti opozarjati (če bi bili res kaj vredni in strokovni) prav socialni delavci sami.

bida be, okej..bova tako naredila…..pa bova videla…sama si sicer najbolje želim posvojitve iz slovenije…in nisem glih uno,d a mora dojenček biti..me ne bi motilo, če bi imel 2 ali 3 leta….

New Report

Close