Posvojitev iz Rusije oz iz kje drugje
Zdravo,
mene pa zanima. če bo kateri par začel s posvojitvijo v letošnjem letu v tujini (Rusija ali kje drugje) oz.ali je že začel.
S partnerjem sva se odločila da bova do najine sreče prišla le s posvojitvijo. Najina sreča se zmeraj bolj oddaljuje. Že nekaj let nama ne uspe zanosit. Diagnoza – neprehodni jajcevodi. Za nam je kar nekaj postopkov, vendar ne uspe in ne uspe. Ampak zaradi tega nisem več potrta, ker pač sprejmeš, da je to tvoja pot, kateo pač moram prehodit.
Prosim kateri koli par za kakšno informacijo. Hvaležna bom jaz in ša kakšen drug par
Hvala
Punce, prosim, pišite svoje izkušnje na forum, da jih lahko preberemo tudi drugi.
Midva sva tudi eden izmed parov, ki ima za seboj že veliko IVF postopkov, nikoli nič, zato počasi razmišljava o posvojitvi.. Je pa seveda lažje o tem razmišljat in se odločiš, če imaš dovolj informacij. Zato res prosim, da pišete tukaj, da lahko preberemo tudi takšni pari. Sva že razmišljala, da bi se dobila s kakšnim parom, ki bi nama lahko dal razne info, vendar se nama to vseeno zdi še prezgodaj.
Napisanega je veliko, na tem in še kakšnem drugem forumu
izkušnje iz Rusije so zelo pozitivne, kar nekaj parov se je odločilo in pripeljalo domov že drugega sončka.
Pravzaprav je vse na paru, ko se odloči, najde pot:) O tem, kako fenomenalno je pripeljati domov malo detece, ki te po parih mesecih doma kliče mama, mama, mama, se ti smeji, deli poljubčke itd. … se itak ne da opisat. Življenje ne more biti lepše, trenutek ko odneseš svojega otročka iz doma, pa potem pristanek na Brniku, in potem je vsak dan nekaj posebnega … ah, čista pravljica:)
Ja, splošnih informacij je res dovolj – sem prebrala že cel ta forum, RR, Živo, vse kar najde google, youtube, ameriške strani….
Bolj me zanima kako ste se privadili eden na drugega? Imajo večji otroci kakšna vprašanja? Kako je to sprejela okolica? So malčki zdravi? Koliko otrok ste želeli posvojiti in koliko ste jih dejansko dobili? Koliko so bili zdravi? So se zaradi razmer v sirotišnici “bolj počasi razvijali”? Lahko prosiš za otroka našega izgleda (ne Azijskega) ali ti to enostavno določijo oni?Kako ste vedeli, da je pravi čas za prenehanje s postopki?
Takšne stvari.. in ja, tudi to bi rada prebrala, kako fenomenalno se imate sedaj, kakšna so občutja,… karkoli. :)) se mi zdi, da bi to pomagalo parom pri končni odločitvi..
Mi imamo dva zdrava otroka iz Rusije, nobenih težav s prilagajanjem. Ampak res prav nobenih. Glede vprašanj o njihovi preteklosti je pa tako, da je večina otrok iz Rusije, ki so v Sloveniji, še majhnih in še ni “težkih” vprašanj. Nekoliko že tipajo o bioloških starših, dobijo odgovore in se gredo naprej igrat. 🙂
Glede želja je pa tako, lahko napišeš želje, da ne želiš azijskega izgleda recimo, vendar potem se precej dlje čaka. Vendar ti garantiram, ko ti pokažejo otroka, ga takoj vzljubiš, ne glede na spol, raso …
Otroci iz sirotišnice v začetku res nekoliko zaostajajo za vrstniki, vendar te male gobice tako hitro vse nadoknadijo, da sploh ne moreš dojeti.
In še glede postopkov … vsak pri sebi najbrž začuti, da v ivf-u ne vidi prihodnosti, da ima dovolj hormonov, eni potrebujejo 15 postopkov, drugim je dovolj eden ali dva in gredo posovjit. Nekateri gredo po posvojitvi še v kak psotopke, nekateri nikoli več. Zgodbe so različne.
In sedaj je v Sloveniji že več deset presrečnih družim z enim, dvema ali celo petimi posvojenčki iz Rusije. Imamo se super fajn, občutke pa je težko opisat. Na koncu pa smo vsi prav običajne družine, z nagajivimi otroci, ki jih obožujemo in oni nas. 🙂
Hvala punce!!! :)))))) Sedaj pa se kamot razpišete na dolgo in široko še o vaših strahovih, o lepih stvareh, ki so se zgodile, ko ste prvič videle svoje otročke.. o tem kako ste se znašle v Rusiji.. Karkoli!! Bom ful rada prebrala.
Ja, tako se začne, s prebiranjem, razmišljanjem.. ko razmišljam o teh otrocih in razmišljam, da mogoče eden ali dva čakata name, jih imam že sedaj ful rada – mogoče se čudno sliši, ampak res tako čutim. 🙂
jaz kar predlagam, da se s katerim parom v živo spoznaš in pogovoriš, je nekaj drugega kot prebiranje foruma in v končni fazi si lahko nekdo, ki ga tema resnično zanima ali pa samo administrator, ki želi iz komercialnih razlogov povečat branost foruma…
da bi si nekdo delal dobiček na pisanju osebnih izkušenj nekoga drugega … ni dober občutek
Po pravici povedano, sem razmišljala o tem, da bi se dobila s katerim od parov, vendar zaenkrat, dokler sem samo v fazi razmišljanja, nočem hodit okrog in konc koncev tudi njim “kradit čas”. Plus tega sva rekla, da greva sedaj še v en postopek.
Drug problem je pa partner, ki nad posvojitvijo ni navdušen oz. vse skupaj prelaga. Po njegovem bi šla še v par postopkov, potem bi pa razmišljala tudi o posvojitvi. Tako, da kaj ga naj prepričujem, da se dobimo z enim parom, če ne misliva resno o posvojitvi.. Razumete?
Sem pa daleč od tega, da bi bila administrator. Na forumu neplodnost sem že par let aktivna, ampak pod registriranem nickom. Tu hočem biti zaenkrat anonimna, ker me na drugem forumu par oseb tudi osebno pozna in so hkrati iz našega kraja, kjer pa nočem, da se vse izve.