posvojitev?
Kitty pozdravljena imam eno uprašanje oz,nekaj upam da mi boš lahko odgovorila,ker veš da se zdravim in hodim na postopke umetne oploditve,sem se med tem časom odločila še probati za posvojitev,bila sem na razgovoru pri socialni delavki ali kar pač že je,kjer je rekla da moramo priložiti vse ustrezne papirje,dobro to počasi zbiramo,nekaj sem že oddala predvsem sem morala napisati kdo smo, se predstavit,zakaj bi bili primerni za posvojitev itd,no moj dragi je ratal malo skeptičen in se malo boji,zato smo se sedaj z papirji malo ustavili,da vse skupaj dobro premislimo..no mene pa zanima,nekje niže sem prebrala starostne omejitve,ali to pomeni da če sem jaz stara kmalu 35 in on 45,da ne bova mogla dobiti majhnega otroka do 2 let,? zanima me še ali je kakšna agencija v Sloveniji kjer so otroci za posvojitev in če je kakšna agencija morda na hrvaškem,kjer bi šla sama na svoje stroške se zmenit za posvojitev,oz.na koga se lahko obrnem,da nebi šla skozi te dolgotrajne procedure pri nas..?no upam da si razumela kaj sem želela uprašat, vem da si mi enkrat že rekla da mora iti vse skozi socialno,ma me vseeno zanima če je kakšna luknja,hvala in lep pozdrav lotti
pozdravljena lotti!
Ja kakorkoli je treba najprej na socialni vse uredit, potem pa se začnejo iskat ”luknje” :-)))
Z dragim se pa kar pogovorita, je treba biti kar prepričani, drugače ne gre.
Ja s starostjo je tako, da starejši kot je par, starejši je otrok. Sta pa vidva še relativno mlada, tako da bi zdej tudi še dojenčka dobila. Tako da ne skrbi. Res pa ne čakajta predolgo, če želita majhnega otroka.
Glede agencij je pa tako, da morata posvojiti iz Slovenije, zato vama tuje agencije ne morejo kaj dosti pomagat.
Jaz predlagam, da se slišiva po telefonu, se dobimo in vama razložim vse od a do ž. Tako bosta najlažje se odločila kaj in kako naprej.
Možnosti je kar nekaj, je pa težko vse napisat.
Se strinjaš?
draga kitty hvala za odgovor,saj sem vedla da boš ti kakorkoli našla malo časa in kaj svetovala,ja se strinjam da se dobimo in to malo bolj obdelamo,samo še mojega moram malo bolj prepričat,ker ima en velik strah,čakat pa res nimamo časa,takoali tako se na posvojitev čaka tudi po nekaj let,če se ne motim,bi te pa prosila še nekaj,če morda veš kaj o tem društvu Deteljica,jaz sem njim pisala in vabijo na razgovor samo me malo moti,ker so v pismu kar priložili položnico za 12000 sit,kaj meniš so dovolj zanesljivi,da bi jim lahko tudi plačali??hvala še enkrat in lep pozdrav
No super. Dragemu pa lepo povej, da se lahko dobimo, jaz vama bo vse razložila in potem se imata še vedno čas odločit kaj in kako. Moški pač določene stvari drugače premlevajo in rabijo določen čas in podatke za odločitev. Sej poznaš tisto, da smo iz različnih planetov :-)))
Jaz osebno se z delovanjem Deteljice ne strinjam, se pa mora vsak sam odločit če mu to odgovarja ali ne. Z njimi se potem 3 leta srečuješ, zato da te na posvojitev pripravijo. Po moje veliko preveč in ne potrebuješ take priprave na starševstvo.
Mogoče preberi še kje kaj o njih pa se potem odloči.
kitty ja imaš prav res smo iz različnih planetov,joj učasih je tako težko v kaj ga prepričat,ja devica,zmeraj ima prav,se pa ti zahvaljujem za odgovor,vsekakor se bomo verjetno o tej temi še pogovarjali in če bo sreče tudi osebno dogovorili ,glede deteljice sem tudi jaz slišala da greš skozi neko pripravo pa še takrat je dosti težko da te izberejo,no nevem lahko imam napačne informacije in ne bi želela koga prizadeti.Taša kakor je meni znano ni samo da se lahko posvoji v Sloveniji,lahko tudi v tujini z tistimi državami s katerimi imamo podpisan sporazum,no tu se v detalje ne bom spuščala,ker to področje ne poznam,ti pa bo verjetno kitty vse lepo razložila. prelep pozdrav lotti
Hm…osebno sicer nimam pravih izkusenj glede posvojitve. Pred 25 leti sva z mozem poskusila,pa sva prav tako obupala. Na sreco se nama je kasneje rodila hcerka. Spominjam pa se, da nama je takrat nekdo predlagal,da naj se povezeva direktno s porodniskim oddelkom in zaprosiva, ce naju lahko obvestijo v primeru, ko se kaksna mamica odloci otroka zapustiti. Takratni predstojnik, pri katerem sva bila na razgovoru, naju ni zavrnil, toda klica tudi nisva docakala. Kasneje pa nisva poskusala, ker sem leto dni po tem zanosila.