Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina posttravmatska nevralgija trigeminusa

posttravmatska nevralgija trigeminusa

Lep pozdrav,

Mož je bil fizično napaden in je utrpel zlom nosu, udarec je dobil tudi v predel oči. Po poškodbi so se začele hude bolečine, “špikanje v glavi v predelu za očmi, v predelu senc in v notranjosti glave. Bolečine so hude, ima tudi mravljinčasto roko, predvsem zadnje čase in je napoten na CT glave. Zanima me, kaj pomeni diagnoza posttravmatska nevralgija trigeminusa. Ker ima tudi zelo težko delo, je skladiščnik me zanima, če bo delo še lahko opravljal in koliko časa se bo še zdravil, saj je bil danes napoten na rehabilitacijo. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem in upam, da se za izvid CT-ja lahko še oglasim.

LP

Pozdrav.
Nevralgija trigeminusnega živca pomeni, da ta živec, ki oživčuje kožo obraza, zaradi draženja oz. proženja povzroča hude bolečine v predelu kože, ki jo oživčuje. Obstaja nekaj zdravnil, ki umirjajo bolečine zaradi nevralgije, zdravljenje traja dolgo. Če bo umiril bolečino zaradi nevralgije, bo lahko normalno delal.
Lp
D

Pozdravljeni,

nujno potrebujem vaš nasvet. CT moža je Bp. Danes smo bili na urgenci na nevrologiji. Razlog je namreč ta, da se mu bolečina seli v zatilje in sega do sredine hrbtenice, mož ima mravljinčasto roko in zadnje dva dni tudi 1/3 zamegljenega vida. Vid se mu oži horizontalno. Nevrolog ni ugotovil nič takega in ga je spraševal, če je bolečina mogoče psihičnega izvora. Mož noče več k zdravniku, mene pa skrbi, ker ga vidim, ko dobi ostro bolečino, se refleksno potegne skupaj in se mi zdi, da tega pač ni mogoče “blefirati”. V skrbi za njegovo zdravje in v obupu vam pišem, ker ne vem kako naprej in predvsem, sem v stiski, ker vidim, da ga boli, pa zdravniki nič ne najdejo. Že tako je veliko pretrpel, zdaj je pa še to. Je tudi pod pritiskom, ker tak pač ne more delati, zdravnikom se zdi pa nemogoče, da ga sploh še kaj boli. Res vam bom hvaležna, če boste lahko kako pomagali. Zanima me pa še to, ali se nevralgija trigeminusa vidi na CT? In kaj se sploh lahko na CT vidi? Seveda me zanima tudi, kako mu lahko še pomagam?

Lp,

Obupana

Dolgo sem bil odsoten…
Na CT se nevralgija ne vidi, ker CT pokaže le spremembe v morfologiji, pri nevralgiji pa je živec po obliki tak, kot mora biti. Ali je dobil kakšna zdravila za nevralgijo.
LP
D

Pozdravljeni,

Mož je dobil Nalgesin 550. Imel je tudi lyrico pa je ni prenašal. Od vseh prenaša te tablete še najbolje.

Lp

New Report

Close