Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva posttabletne težave

posttabletne težave

pozdravljeni

imam eno vprašanje glede prenehanja kontrac. tablet. Jemala sem jih malo več kot 5 let neprekinjeno. Sedaj sem jih zavestno nehala jemati, saj bom poleti poskusila zanositi. Isti čas sem začela jemati TIFOL tablete. Od prenehanja je minilo dva ciklusa. Prvi ciklus je zamudil 4 dni, drugi 3 dni. Med jemanjem tablet menstruacija ni bila ne dolga ne močna ne boleča. Sedaj pa imam obupne težave. 5 dni pred začetkom me začne zvijati po trebuhu, počutje je grozno. Ko jo nato dobim, je zelo boleča, vsakič sem dobila vročino, enkrat celo bruhala, krvavim zelo zelo močno. Uporabljam tampone jih jih morem menjati vsako uro. Najhuje je čas, preden pride! Nikoli mi ni bilo treba jesti zdravil proti bolečinam, sedaj bi najraje pojedla vse, kar je možno, saj tako boli. Predden sem redno začela jesti tablete, to je bilo več kot 5 let nazaj, sem imela podobne težave, toda manj! Tudi glava me začne boleti.
Ali je vse to posledica tega, ker ne jemljem več tablek? Kaj mi svetujete?

hvala za odgovor.

saša

Draga Saša,

če ste imeli take težave že pred začetkom jemanja tabletk potem jih je lahko pričakovati tudi zdaj. Kaj je vzrok za take težave težko povem, morda pride pri vas do tako občutljive reakcije na prostaglandine, snovi, ki se v velikih količinah ustvarjajo ob menstruaciji ter ojačajo občutek za bolečino, povzročijo povišanje telesne temperature in slabost z bruhanjem in pogosto prebavo ali drisko. Vzemite kak dan pred menstruacijo katerega od nesteroidnih antirevmatikov, Brufen, Ketonal, Nalgesin ali kateregakoli drugega in ga jejte nekaj dni. Morda bo pomagalo. Če ne bo, pa je lahko razlog tudi kakšna sprememba v okolici rodil, ki jo mora ugotoviti ginekolog s pregledom in morebitnimi dodatnimi preiskavami.

New Report

Close