Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja postopek zavarovalnic v primeru škode

postopek zavarovalnic v primeru škode

Kakšen je postopek, če je bila povzročena samo materialna škoda, izpolnjeno Evropsko poročilo, o odgovornosti pa ni soglasja.Če je zavarovalnica ista, enoti (agencija) pa sta različni – kdo potem pošlje komu za izpolnit še Prijavo o škodnem primeru.
Ali se ne pogovarjata enoti med sabo, Prijavo o škodnem primeru pa pošlje vsaka svojemu klientu. Kaj če, zavarovalna enota nasprotne stranke pošlje Prijavo o škodnem primeru nesvojemu klientu. Kako zavarovalnica sploh ščiti svojega klienta, če sta oba zavarovana pri isti zavarovalnici, pa pri drugi enoti?

Ali lahko zavarovalnica (nasprotne stranke) takoj zahteva kupon, čeprav še nima vseh informacij? Ali ni to delo in zadolžitev moje zavarovalne enote?

Kako mora biti takšna pošta sploh poslana? Navadno? Priporočeno?

Za odgovore se najlepše zahvaljujem.

Kuponček pravzaprav ne pomeni nič. Ti lepo vložiš odškodninski zahtevek na svoji zavarovalnici oziroma enoti, če bo nasprotna stran prav tako vložila odškodninski zahtevek, ti bodo obvestilo o tem poslali po pošti. Ja, od tebe v bistvu zahtevajo kupon avtomatično, samo na podlagi odškodninskega zahtevka udeleženca v prometni nesreči. Pri nas je zadostoval telefonski klic, da je bilo napisano policijsko poročilo. Vsekakor se ne pogovarjaj neposredno z nasprotno stranjo, bog ne daj, da bi komu dal kuponček, temveč se o vsem tem dogovarjaj samo z zavarovalnico oziroma agentom, ki je prevzel tvoj zahtevek. Kaj bo potem pa ne vem, ker se je pri meni s policijskim poročilom rešilo vse. Zavarovalnica ne ščiti nikogar, temveč skuša ugotoviti krivdo.
Če misliš, da potrebuješ pomoč prometnega izvedenca, pa se spet oglasi – ti lahko zelo pomaga.

Še dodatno vprašanje?
Če sta udeleženca oba zavarovana pri zavarovalnici Triglav. Eden v Ljubljani, drugi v Mariboru. Kdo se s kom potem naj dogovarja. Enota v LJ z enoto v MB? Meni so namreč poslali dopis iz nasprotne enote, niso se obrnili na mojo, ampak direktno name. Ali mutijo, ali je to pravilen postopek? Tudi na sami zavarovalnici mi niso dali konkretnega odgovora – se mi zdi da se
jim ne da razmišljati. Ker na mojem avtu ni niti praske, so mi rekli, da svojega izvoda EU poročila ne rabim nikamor odnesti, ker pač ni zahtevka z moje strani.
Najbrž obstaja tuidi kaka zakonodaja.

New Report

Close