Najdi forum

Pozdravljeni,

mislim, da forum ni pravi za moj problem, pa vendar bi mi mogoče kdo znal pomagati. Kaksen je postopek ločitve? Kam iti? Kaj narediti? Je res potrebno na sodišče? Kaksni so stroški? Koliko časa traja procedura
Z mozem nama ne gre,sem pa jaz tista, ki je temu naredila konec, zato pravi, naj jaz uredim vse. Pa ne vem kje začeti.
Hvala za kakršenkoli odgovor, Sisi

Žal ti bodo morali tukaj pomagati drugi uporabniki.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Zdravo!

Najbolje je, če je ločitev sporazumna, da gresta oba najprej k notarju in tam napišeta kaj bo komu po ločitvi pripadalo. Potem gresta s temi papirji k odvetniku, da se sestavi ločitveni postopek in vse to pošlje na sodišču. Dogovorita se glede otrok, preživnine in vse to se potem zapiše in pošlje na sodišče. Čez nekaj časa gresta še na csd (ali pa tudi ne, odvisno) da vidijo če je odlolčitev za otroka najboljša in potem čakaš kakšne pol leta do končanega postopka. Zadnjič gresta na sodišče in podpišeta in uradno sta ločena. Za stroške pa ne vem natančno.

Vprašanje razveze ureja Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki ti daje dve možnosti. Ena je, da vložiš tožbo za razvezo zoper moža, druga je, da z možem skupaj vložita predlog za sporazumno razvezo, vendar pa se morata v tem sporazumu nujno dogovoriti o nadaljnji vzgoji in preživljanju otrok ter o delitvi skupnega premoženja. Sama razveza je na sodišču zgolj formalne narave (sodišče se ne spušča v razloge za razvezo), vendar pa se pogosto zatakne glede otrok in delitve premoženja, kar pa se lahko vleče leta in leta. Vse je odvisno od tega, koliko se lahko zmenita, zato je najhitrejša druga možnost, torej sporazum.

To je tako na približno in na pamet, pametno je malo prebrati zakon ali pa pooblastiti odvetnika.

Najlepsa hvala za odgovore, ki so mi vsaj v grobem prikazali, kaj me caka in vsaj kje zaceti.
V upanju, da v prihodnje (če še sploh kdaj bo) to ne bom potrebno, vas vse lepo pozdravljam in želimo veliiiiiiiiko sreče v ljubezni in zakonih, Sisi

New Report

Close