Najdi forum

Postopek IVF

Drage punce!

Spet se vam javljam in vam sporocam, da je ta moj 2 oz. 3 IVF poskus USPEL in sem zanosila. Sploh nisem verjela, da se lahko kaj takega meni zgodi. No drugače se pa počutim zelo zanič, najhuje je pa, da sem čisto iz sebe iz strahu, da bo šlo zdaj naprej kaj narobe. To ni čudno, saj sem imela že tri zgodnje splave.
No, govorim si kar bo bo, ampak to je pravi pekel.
V glavnem pa želim, da vam to moje sporočilo da voljo za naprej. Če imate kakšna vprašanja le vprašajte. Pa še naprej prosim držite pesti. Sporočite kaj se dogaja z vami!
Lepe pozdravčke Petra

Draga Petra!

IZ SRCA TI ČESTITAM. Sama sicer nisem bila v enaki situaciji a imam prijateljico, ki je trpela in trpela in potem je USPELO. Uspešno je tudi donosila in ima zdravo punčko.

Zdaj ni čas za negativne misli razmišljaj POZITIVNO. USPELO TI BO DONOSITI IN RODITI ZDRAVEGA OTROKA!!!

Lep materinski pozdrav,
Miša

Pozdravljena, Petra!

Iskrene čestitke! In NIKAR NOBENIH negativnih misli! Vse bo v redu, tako si govori, ne pa – kar bo, pa bo ! Ko sem bila jaz noseča, nisem niti pomislila na to, da bi bilo karkoli narobe in se nisem prav nič bala. VERJELA sem, da bo vse v redu in je tudi bilo. S preveč sekiranja si lahko zelo škodiš. Pojdi ven, na zrak, veseli se in ne sekiraj se brez razloga in vnaprej.

Skupaj se bomo veselili, ko boš rodila!

Prisrčen pozdrav,
Lenja

Pozdrav!
Naj vam povem, da ima moja punčka mesec dni in je bila spočeta s pomočjo IVF.
Poznam tvoje veselje in svetujem ti da uživaj vsak trenutek.Imela sem tudi nekaj težav,pa kot vidite niso vse usodne.Vesčas nosečnosti pa sem se prepričevala da je vse v redu,vse je tako kot mora biti…To me je sprostilo…SREČNO
Reni

tudi moja poletna punčka je prišla na svet s pomočjo
IVF, zato vem kakšno veselje je trenutno pri tebi.
Živela pa sem normalno kot prej, tudi v sluzbo sem hodila,
kajti zelela sem da ne bi toliko mislila na to in se sekirala.
Srečno

Petra

Najprej ti od srca čestitam tvojo pozitivno točko. Veš kako sem bila vesela, da si obljubo držala in si res pisala. Priznati moram, da sem resnično tudi med praznike razmišljala o tebi, če se boš kaj oglasila pa si se. Srečna sem zate verjemi. BRAVO!!! oh kako bomo pili čez devet mesecev.
Petra jaz pa grem konec januarja ti obljubo držim, da se bom tudi jaz oglasila. Sedaj pa drži mi pesti…….

Tebi želim predvsemi lepega miru ne se sekirati in bo vse lepo in prav.

Bodi srečna mamica

Lepo te pozdravlja
Doroteja

P.S. Sem pozabila ti povedati, da grem tudi jaz že tretjič v trtje gre rado no ko bi le………

Čestitke, Petra. Tudi sama sem prvega otroka donosila po zaslugi IVF posopka, zato vem, kako ti je. Naj te opozorim, da se zna zgoditi (kot pri meni), da boš lahko začela tudi krvaveti (kot da bo prišlo do splava – tako je bilo pri meni), pa se je kmalu vse uredilo. In ne obremenjuj se preveč. Pojdi v družbo, zamoti se. A ja, za spodbudo, pri drugem otroku sem zanosila popolnoma spontano, še ne leto in pol po porodu prve hčerke. Kot je komentirala moja bivša sodelavka, veliko je v glavi.
Pa lep pozdrav.
Nena

Spoštovane dame

Najprej naj vam vsem, ki ste v tem postopku, zaželim veliko mirnih živcev, razumevanja iz okolja, predvsem pa takojšen uspeh.

Obračam se na vas, ker imam kar nekaj vprašanj.
Zanima me koliko časa je potrebno čakati na vabilo za IVF. Najin doktor nama je predlagal ta postopek po 4-ih neuspešnih IUI, in sicer 21/10/2001. Potem je moral mož do dr.Zorna, tam dobil antibiotike in se mora po tej terapiji zopet oglasit pri njem po tem, ko bo že imel rezultate od spermiograma. Ali bova šele po teh rezultatih obravnavana za postopek??

Moja prijateljica ima jutri punkcijo in jo zanima koliko dni bo smela (morala) ostati na bolniški.

Hvala za vaše odgovore.

Srečno – Ajda

Živjo Ajda!
Če ti bo kaj pomagalo, ti bom opisala svoj primer.
Zadnjo preiskavo (pri meni je bil to pregled hormonov, pred tem pa HSG, UZ, laparoskopija, histeroskopija, mož-2x spermiogram in pregled pri zdravniku ter pregled krvi za spolne bolezni) oz. njen izvid sem dobila v sredini novembra, konec novembra je komisija obravnavala najin primer, pošto o odobritvi sem dobila malo pred Božičem. Po moje bosta tudi vidva morala počakati na možev kontrolni spermiogram (če imaš ti že vse ostale izvide), ker šele ko imajo vse zbrano lahko sestra, ki je zadolžena za to (sestra Alenka H.) pripravi dokumentacijo za komisijo. Komisija mislim, da zaseda 1x mesečno, čeprav je bilo nekje rečeno, da vsak ponedeljek-verjetno je to odvisno od večih faktorjev.
Če te zanima še kaj, lahko vprašaš tudi to sestro Alenko, s katero imam zelo dobre izkušnje. Ker sem bila malo zgubljena in neorganizirana, mi je vse na hitro razložila in uredila, tako da nisem po nepotrebnem zgubljala časa med preiskavami. Res je bila prijazna.
Želim ti veliko sreče…

Pozdravljena Maja.

Hvala za tvoj hiter odgovor.
Poznam sestro Alenko H., vendar sem mislila, da je ona zadolžena samo za tiste pare, ki imajo inseminacijo ne pa tudi za postopek izventelesne oploditve.
Si prepričana, da lahko pokličem kar njo??

Hvala – Ajda

Živjo Ajda!

Sama sem jo poiskala na oddelku oz. sem v sprejemni pisarni rekla, da bi rada govorila z njo. Malo je bilo čudno (predvsem meni), ker nisem bila dogovorjena, vendar so kljub temu nesli mojo kartoteko k njej in sem počakala v čakalnici. Ne verjamem sicer, da jim je tak način ravno všeč, zato je bolje, če jo prej pokličeš ali pa vprašaš v sprejemni pisarni kako lahko najlažje prideš do nje. Verjetno bi ti lahko odgovorila tudi po telefonu, vendar brez tvoje kartoteke (in partnerjeve) ne more nič.
Tudi za IVF je ona tista “ta prava”, saj ona predstavi par na kolegiju in ona je podpisana pod “vabilom”, ki ga dobiš.

Upam, da boš uspela urediti čimprej, saj se stvari lahko vlečejo, če ne veš kaj vse te še čaka.

LP

New Report

Close