Najdi forum

Postenje marec 2014

Pozdravljeni,

Ker nisem našla primernejšega mesta, pišem tukaj.
Ni hujšanje, je pa tema in klepet o postenju.

Odločila sem se za postenje s sadno-zelenjavnimi sokovi v začetku marca. Koliko dni, še ne vem. Mogoče 5. Toliko kolikor bo pasalo telesu, organizmu,…bom poslušala svoje občutke.

Se kdo loteva izziva ( jaz prvič) in bi se pridružil za support?

Lp, A

Draga Ameba!

Preizkusila sem Garsonovo metodo postenja s sadnimi sokovi, zelenjavno Hipokratovo juho, solato…in kavnim klistirjem zvečer.
Priporočam. Nikoli nisi lačen. Klistir naredi piko na i, ker čudovito odstranjuje toksine iz telesa.
Sicer zna boleti glava.
Izvajala sem jo 10 dni.
Sedaj jo ponovim vsak mesec kakšen konec tedna. Prijetna osvežitev in čiščenje organizma.
Uživaj.

Irena/Artemida
Svetovalka celostnega načina življenja

Irena/Artemida Svetovalka celostnega načina življenja www.facebook.com/aartemidaa Skupaj poiščemo, najdemo in prebudimo najboljše v nas!

Pozdravljena Irena,

hvala za tvojo izkušnjo. Moja bo prva!
Jaz sem se včeraj postila s sadnim sokom dopoldan in zelenjavnimi popoldan. Vmes precejena juha ( zelena, čebula, česen, korenje, krompir, kurkuma), voda in zelenjavni čaji. Danes sem se odločila, da poleg jutranjega jabolčno-hruškovega soka, naredim tudi čez dan kak sadno zelenjavni sok.
Glava me zaenkrat ne boli, samo rahlo izčrpana sem in slabotna. Sicer imam jutri kolonhidroterapijo, tako, da “klistir” bo 🙂
Bom vesela še kakšnega komentarja.

Lp, A

Živjo,
da povem mojo izkušnjo.
Post sem delala 2x. Obakrat po 5 dni. Prve tri dni je bilo težko, 4 in 5 dan dobiš neko energijo, da se počutiš super in ni več želje po hrani. Pila sem tudi jaz sadno zelenjavne sokove (stisnjene s sokovnikom). Nujno mislim, da je izvajanje klistirja, sploh če boš na postu dalj časa, tako kot je rekla Irena, zaradi izločanja toksinov.
Odvisno kakšna je tvoja starost, moje mnenje je, da pri starejših ljudeh dolgotrajni posti niso priporočljivi, iz vidika zmanjševanja mišične mase – ki jo v starejših letih ni tako enostavno pridobit nazaj..če sploh.

5 dni posta mislim, da ni problem v nobenem oziru. Vesela boš ko boš doživela to izkušnjo in ponosna boš nase 😉
srečno!

Zdravo!

Tole temo sem opazila komaj danes, in ravno danes je za mano 5 dan posta. tudi zame je prvič in moram rečt da mi je zelo všeč. prvi dan je bilo sicer hudo za znoret. 🙁 vsak naslednji dan je laže. zdaj sploh ne občutim lakote, tako da si delam tri obroke na dan vmes voda.
moj post temelji na vnosu tekoče hrane : pijem sadne in zelenjavne smoothije (narejene doma iz svežega sadja), včasih dodam malo ali navaden tekoči jogurt. pijem/pojem tudi zelenjavno juho (zelje, zelena, ohrovt, por, korenček, brokoli..) tako da jo zmiksam s paličnim mešalnikom. poleg tega popijem vsaj liter in pol vode.

Postenje bom še malo nadeljevala ker se počutim odlično. Postim se predvsem za očiščevanje telesa. pa imam vprašanje: kako izgleda kavno klistiranje?
sama na tešče popijem donat, da grem laže na veliko potrebo.

v 5 dneh sem izgubila 3 kg. zanima me česa? ali so vsi kg samo voda? redno hodim na sprehode in tudi tečem (prej sem tekla skoraj vsak dan 4km, zdaj pa po 3, pa ne vsak dan, ker se ne želim preveč naprezat glede na post) ali to pomeni da bom obdržala mišično maso? ali tudi maščobe/špeh?

upam da se bo našel kdo, ki mi bo lahko odgovoril na vprašanje =)

Ameba, si še na postu? Kako je bilo?

LP

Tudi jaz se pridružujem debati. Sama imam kmalu v načrtu enotedenski post. Pa me zanima, ali je nujno iti prav na kolohidroterapijo, ali si lahko sam izvajaš klistir vsak dan? In kdaj se začneš klistirati? Eni pravijo že takoj prvi dan, eni da lahko tudi 2 ali 3.

Pozdravljeni je trenutno kdo na postu.
Bilo bi koristno si malo izkusnje izmenjat.
Trenutno je za mano 13 dni posta, je moj prvi post
In me malo cudi z kaksno lahkoto post prezivljam.
Edini problemi so zvecer ko grem v posteljo in se mi zacnejo po glavi motat slike kot so peceni odojek na raznju in ostalo meso.

Ce je se kdo na postu naj se javi da kaksno recemo.

A res ni nobenega?

New Report

Close