Posteljnina za 160×200
Pri nas je taka postelja in ravno pravšnja zanjo je posteljnina 200 x 200. Povsod je je dovolj na izbiro (čeprav res ne toliko kot za enojno posteljo): od Spara, Lesnine, Rutarja, Centromerkurja, Harvey Normana pa do vseh “posteljnih butikov” itd. itd. Tudi jogi rjuhe 160 x 200 mi ni bilo treba nikoli posebej iskati.
Posteljnina 160 x 200 bi pa bila seveda premajhna.
Ma kako, meni so v Rutarju rekli, da oni česa večjega kot 140×200 nimajo. Drugje sem gledala in niso imeli 200×200, sem vprašala prodajalke, če majo kaj za 160×200 posteljo, pa so rekl, da ne. Zdej al oni ne vejo, da 200×200 tut paše? Sem sicer gledala, pa niso mel 200×200, ampak menda bi ja moral vedet al sploh majo al ne? Đizs mam jst smolo. :-)))
Hvala, bom šla še enkrat firbcat. Upam, da so kakšni lepo vzorčki, do zdaj so mi bili namreč všeč glih 140×200.
Zdaj pa res ne vem: imaš posteljo in jogi 160 x 200 in se želiš pokriti (pa še nisi kupila kovtra) ali imaš kovter 160 x 200 in mu ne moreš kupiti “oblekce”?
Pri jogiju te dimenzije ne kupuj odeje manjše kot 200 x 200. To je standard. Prodajalki povej samo to dimenzijo, ker jo drugače lahko iz tira vržeš (oprostite spretne prodajalke). Tudi sama sem najprej imela tak jogi in “navadno” posteljnino, pri izbiranju enojnega kovtra pa me je ena fina prodajalka spravila k pameti, da mora vendar odeja gledati čez, sicer blesavo izgleda, dva pa se sploh ne moreta dobro pokriti.
Kovter 160 x 200 obleči pa zna res biti problem. Videla sem že tako posteljnino, men se zdi pri Harveyu. Pozanimaj se pri proizvajalcih.
Če si bila v Rutarju (Lj), potem veš tudi kje je Merkur in v tej stavbi je levo od vhoda prodajalna s posteljnino. Tam sem brez težav kupila rjuhe 160×200, odejo imam pa celo 260×200, pa tudi ni bil problem dobiti, le izbira je malo slabša kot pri enojnih posteljah.
Če že delam reklamo, imam posteljnino od BPT (bombažna predilnica Tržič?), tako da lahko pogledaš tudi v njihovo industrijsko prodajalno, če jo imajo.
Mam samo za jogi pokrit in stare rjuhe, ki so primerne za mamino pojstlo. Kovtra nimam, postelja je namreč nova, prej sem imela tisto 90xnevemkok in nič ne paše. 🙂
Bom pobrskala za kako boljš prodajalko, ker tule so me kar mal čukast gledale. Ja, to je tak logično, da mora čez gledat, sam sej pravim, sm vidla samo 140×200.
Prešite odeje (kovtri) takšnih dimenzij ne obstajajo. V Ikei imajo 150 krat 210, ker imajo oni skandinavske normative in tam je že zdavnaj za posteljo norma dolžina 210 cm. Kupi odejo 200 krat 200 in konec problemov. Pri jogi rjuhah je pa tako – midva z možem imava posteljo 180 krat 200 in se jogi rjuhe iz džerseja teh dimenzij tako skrčijo, da jih ne raztegnem več čez. Zato kupujem 200 krat 200. Tudi tebi svetujem, da raje vzameš jogi rjuhe 180 krat 200, sploh če boš kupovala cenejše, pa bo ravno prav.
Po moje so te čukasto gledali, ker niso vedeli kaj misliš – tudi meni ni bilo najprej jasno ali iščeš rjuho ali prevleke za odejo in vzglavnik. Običajno prodajajo namreč ločeno rjuhe in ločeno komplete prevleka za oddejo in vzglavnik (tako da mere za eno in drugo navajaj ločeno, sicer te bodo še naprej čukasto gledali).
Ravno prejšnji teden sem v Mercatorju – Modna hiša kupila rjuhe za jogi 160 x 200. Zdraven sem skombinirala lepe prevleke za oddeje velikosti 200 x 140. Imeli so vse žive kombinacije, tako da mi res ni jasno, kje ti iščeš, da ne najdeš.