Posteljnina
Pozdravljeni!
Dveletni sin ima alergije na hrano, zdaj pa se pojavlja tudi problem s pršico. Razmišljam o nabavi posteljnine za alergike.
Zaenkrat sem seznanjena le z dvema proizvajalcema:
– Allergocover, cena enojne jogi rjuhe je 30.000 SIT
– BPT Tržič, cena enojne rjuhe je 3.200 SIT.
Zanima me kakšne so razlike (ali je res Allergocover toliko boljši).
Kakšne pa so vaše izkušnje s čiščenjem vzmetnic?
Lepo vas prosim za nasevt – za kaj naj se odločim?
Vnaprej hvala in lep večer,
Bouha
Pozdravljeni!
Hvala za odgovor. V Sanolabor trgovinah prodajajo le posteljnino Allergocover (zelo drago), na vsak izdelek se čaka en mesec in prej plača kavcijo.
BPT Tržič po novem dela antialergijsko posteljnino – lahko vidite na njihovih internet straneh (http://www.bpt.si/). Prevlečena naj bi bila z Actigard prevleko, ki preprečuje razvoj pršic, gljivic in bakterij. Očitno je stvar tako nova, da je ljudje še ne poznajo.
Odločila sem se, da najprej preizkusim BPT. Potem pa sporočim učinkovitost.
Lep dan,
Bouha
Bouha, pozdravljena!
Rada bi ti povedala svoje izkušnje z Allergocover preoblekami. Res so zelo, zelo drage, ampak tudi kvalitetne. Ko smo pri naši Evi pri njenih 9 mesecih preoblekli posteljico in odejo, je bila razlika na njeni koži “vidna” skoraj v momentu. Preoblekli smo tudi vse ostale jogije in vzglavnike v stanovanju. Allergocover “obleče” ves jogi, ob preoblačenju ga obrišeš z vlažno krpo (ne vem, če tržiške rjuhe lahko in če je oblečen ves jogi – to pa je zelo pomembno), očistiš ga le predno ga preoblečeš, potem čiščenje (razen brisanja) ni več potrebno, saj pršice in prah ne prehajata v jogi (in iz njega). Koliko se tega s… nabere v jogiju smo enkrat videli, ko smo bili malo “nemarni” in posteljnine nismo zamenjali 3 tedne. Ko smo brisali prevleke je bila krpica za brisanje čisto črna (podobno kot bi brisala prah s TV)! Preobleke vlačimo s sabo kamorkoli gremo, tudi za nealergično sestrico in naju z možem, saj sedaj vemo, kakšna svinjarija je v jogijih. Denarja za preobleke smo zmetali ogromno, a nam ni žal niti tolarja. Desetkratna razlika v ceni pa verjetno ni samo stvar neke blagovne znamke…
Kakorkoli se boš odločila, želim ti čim manj alergij in uspešno okrevanje tvojega malčka.
Lep dan,
Marijana