Najdi forum

postava po porodu

Mi lahko kdo svetuje, kako naj pridobim staro postavo?

Med mojo drugo nosečnostjo sem se zredila 11 kilogramov (kar niti ni veliko), ampak zdaj imam še zmeraj 3 ali 4 odvečne kilograme. To je moj prvi problem: kako se jih znebiti, kar mi nikakor ne uspe (kakšne stroge diete ne pridejo v poštev, ker 10-mesečno hčerko še dojim). Drugi problem, ki me moti še bolj, pa je koža: postala je mlahava, še posebej na trebuhu.

Je katera preizkusila kakšno učinkovito kremo, ki bi mi jo priporočila? Za telovadbo imam bolj malo časa, ker je naša punčka zelo zelo živa.

Nekdo mi je svetoval pitje jabolčnega kisa – kaj menite? Ali pa kombinirano prehrano (po knjigi Jem, torej hujšam)? Ne vem, kaj bi…

Hvala za vaše nasvete in lep dan vam želim!

Samo z dieto ne boš oblikovala postave. Telovaditi boš morala, lahko tudi večkrat na dan za krajši čas – npr. 3 krat po 10 minut. Ampak ne orbitreka ali kolesa, temveč vaje za mišice.

TREBUŠNJAKI, TREBUŠNJAKI IN ŠE ENKRAT TRBUŠNJAKI ! ! !

Jaz se nikakor ne morem pripraviti k redni vadbi. No, 1x tedensko grem na aerobiko, to je pa vse, kar se tiče redne vadbe. Premalo. V fitnes me ne vleče.

Zanima me pa sledeče:
– Si bila že pred nosečnostjo bolj športna ali šele sedaj
– S koliko si začela in potem stopnjevala do …
– in predvsem: v koliko časa se že pozna?

Hotela sem začeti že januarja, zdaj je sredina februarja! In pomlad, poletje in PLAŽA!

Lp, Nataša

Moj najmlajši škratek ima 8 mesecev in pol.
S trebušnjaki sem začela nekje v decembru, naprej 50 sedaj 100 na dan.
Rezultati so vidni. Trebuha ni več, no malo še. 2 cm v pasu sta šla dol.

Sicer se že od mladih nog resno ukvarjam s športom, vendar to za poporodno postavo ni zadostovalo.

Punce, trebušnjaki res rešujejo vse…
Pa veliko utrjenih trebuščkov!

Bravo! Sliši se kar enostavno, samo cilj moraš imeti pred očmi.
Ali delaš take trebušnjake, kot smo jih pred mnogimi leti (cele) ali samo kratke dvige trupa? Kombiniraš še s kakšnimi vajami?

Hvala za spodbuden odgovor in lep pozdrav, Nataša

Meni so najbolj pomagale vaje, ki smo jih dobile v porodnišnici. Takoj po porodu sem vsak dan naredila te vaje – vzelo mi je le par minutk dnevno. Prvič sem jih delala pol leta, drugič pa 3 mesece. Postavo pa imam tako kot pred nosečnostjo. Mislim, da je pomembno, da se vaje začne delati takoj po porodu, saj se v prvih 6 tednih stanje najhitreje popravlja.

Nataša,

zaradi hrbtenice ne morem (niti ni priporočljivo) delati celih-tistih do vrha.
Tako delam izmenične, 10 do vrha, pa 10 čisto kratkih z dvignjenimi nogami in 10 z iztegnjenimi…To ponovim po 3x.
Potem vćasih naredim še nekaj stranskih, tisdtih, ko ležiš na boku…
Saj je enostavno, samo voljo moraš imeti, naj ti bo za vzpodbudo, da ti vzame le 10 minut na dan, rezultati so pa več kot očitni..hihi
Jaz si jih vzamem, ko škratka zaspita..in prav paše (ko jih že narediš, seveda) ;)))

Prijetno vadbo!

Včeraj zvečer sem naredila prvi paket 50-ih trebušnjakov! Zame je bil vedno vprašljiv rezultat.

Hvala za vse informacije in spodbudo,
Nataša

Bravo 😉

Saj bo, boš videla. Samo vztrajaj.
Čez mesec dni boš videla prve rezultate;)

lp

Ojla!

No, pri meni je sicer ravno obratno – imam še 2 kg manj kot pred zanositvijo, pa že prej sem bila zelo suha.
Amapk verjamem pa, da si boš postavo izboljšala samo s kombinacijo prave hrane in TELOVADBE. Po moje diete brez telovadbe niso prav nič uspešne – lahko sicer shujšaš, vendar postava ne bo o.k., če ne bo vsaj malo mišic.
Je pa očitno, da je malo odvisno tudi od nevemkakšnih dejavnikov – dednih očitno ne, ker se moja mami ves čas ubada s hujašanjem, jaz pa trenutno res že preveč suha.

Lp, jasna

No, jaz imam tudi 2 kg manj kot pred zanositvijo. Pa sem šla rodit s 103. kg!!!!! Kar pomeni, da sem se zredila za polnih 30 kg.
Sedaj imam 71 kg, pa ne delam nobenih drugih vaj, kot 2835 predklonov dnevno, ko se sklanjam k otroku! ;-)) Tudi redno “kvihtam”, ko prenašam 10 kg ponoči, ko ne more spati zaradi izraščanja zobk, no danes ponoči zaradi prebite ustnice (zaradi bolečin se ni mogla potolažiti z dudo), potem naredim po mali milijon počepov dnevno…

Pa naj kdo reče, da to ni telovadba!!! ;-)))

Nataša

PS: Če izvzamem bolečine prebite ustnice, je to kar dobra zadeva za ukinitev nočnega mleka!

New Report

Close