Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja postava in obline po porodu

postava in obline po porodu

po prvi nosečnosti so mi ostale posledice na dojkah – niso več takšne, kot so bile prej. Sedaj sem noseča drugič, pa me zanima ali kaj počnete za svoje telo, da se ne bi razvleklo in podobno.

Jaz sem se med nosečnostjo zredila 25 kg (z otrokom skupaj)… in po 6 mesecih po porodu sem imela spet tako tezo kot prej (10 kg je šlo takoj dol, ostalih 15 pa bolj počasi a vztrajno z neprespanimi nočmi, ustajanjem ponoči, velikokrat sploh nisem imela časa jesti,…) Sem pa se držala starega nasveta: nič belega kruha oz. stvari iz bele moke, nič čokolade in ogromno navadne vode. Sinček je zdaj star 9 mesecev in ker ponoči vstajam, včasih tudi po 10x, mi gredo kile še kar dol.
Tako da sem si zdaj bolj všeč kot prej.
Med nosečnostjo pa nisem nič telovadila oz. pazila na prehrano. Pravijo, kar si nosečnica zaželi, to naj tudi dobi.

kaj pa prsi (dojke). Mene to pravzaprav najbolj skrbi. Povešene pač niso nič lepe.

Moje so po porodu in prenehanju dojenja drugačne, mož pravi, da so lepe, meni pač niso, a kaj morem. Se povesijo, to ni samo stvar nosečnosti, pač pa starosti, genetike, velikosti… Poznam ženske, ki niso nikoli zanosila in dojile, pa imajo tako povešene, da glava boli, poznam pa ženske s tremi otroci, ki imajo dojke ko najstnice. Ni pravila…
Jaz se hecam, da bom še enega dojila, potem se pa grem generalno popravit…Poznam pa tudi punco – to je žalostno – ki v prepričanju, da ne bo imela visečih, ni hotela dojiti – niti pod razno!!! Pa ima zdaj bolj povešene, kot jih imam jaz…
T.

Moje telo se po porodu sploh nima časa razvleči, saj me moj sonček dobeseno požira. Kmalu bova dopolnila štiri mesece in od njegovega rojstva sem izgibila že pet kilogramov. Pri hrani se ” ne šparam”, saj se dojiva in jem vedno, ko sem lačna. Vsekakor je po mojem mnenju vse odvisno od vsake posameznice. Že v nosečnosti se nisem preveč zredila, zato tudi po porodu nisem imela problemov s težo.
Teža je bila moj problem, ko sem bila najstnica, saj sem bila ves čas že od otroštva naprej debeluška (164 cm in 80 kg pri petnajstih)… Po anoreksiji pred devetimi leti sem se pred petimi leti nekako pobrala in začela zdravo in pametno jesti. Zdaj se izogibam nepotrebnim in nekoristnim kalorijam (sladkarije in vse ostala prazna kalorična hrana) in pijem veliko vode, ki je pri dojenju tudi zelo pomembna. Tudi telesna aktivnost je v doberšni meri povezana s prekomerno telesno težo, zato ti bo tudi sprehod z malčkom doro del…
Še najboljša rešitev pa je, da se imaš rada takšna, kot si, pa čeprav z dojkami mame in ne najstnice. Uživaj v materinstvu in radostih, ki ti jih ponuja… ne trati energije po nepotrebnem, saj se z leti marsikaj spremeni, le lepota duha in ljubezni ostane.
Pety

Zame nikakor ne velja , da z dojenjem izginejo kile. V nosečnost sem se zelo malo zredila in sem bila že po prihodu iz porodnišnice na svoji stari teži.
Sedaj po petih mesecih sem si pa nabrala že pet dodatnih kil. Pravijo, da sedaj boljše izgledam. Morda me pa le tolažijo?
Sicer pa imam s svojo princesko toliko veselja, da se s svojo postavo zares ne obremenjujem

Tudi jaz sem imela med prvo nsoečnostjo in po njej kar srečo.Med nosečnostjo sem se zdredila za 9 kilogramov, ki pa so takoj po porodu izginili. Ampaka kot posledica 15 mesečnega dojenja sem postala čisto “ploh”!Sicer že prej nisem bila Pamela Anderson, ampak vseeno. Me prav zanima, kaj se bo dogajalo med sedanjo nosečnostjo. Upam, da se kilogrami ne bodo preveč hitro nabirali, ker nimam dovolj močne volje, da bi se ubranila hrrane, ki mi diši.

No, midve se tudi že 5 mesecev dojiva, pa kile niso šle dol. Pa, saj se ne bi sekirala zaradi dodatnih kil, če bi bile porazdeljene, pa imam občutek, da je vse ostalo na trebuhu (no, razen prsi, ampak te zdaj seveda morajo biti polne). Problem je, ker se ne morem odpovedati čokoladi, pa tudi kakšno vajo več bi lahko naredila.
Tudi jaz med nosečnostjo nisem v zvezi s tem nič posebnega naredila.
Aja, prsi… No, mogoče po porodu kakšna vaja za prsne mišice (če ne boš prelena, kot npr. jaz)

Predvsem pa – SREČNO!

Tudi sama sem se med nosečnostjo precej zredila in tudi do 1. leta sem “jedla za dva”, zlasti čokolado, pice in špagete. S postavo se nisem prav nič obremenjevala. Ko je mali shodil (bil je nadvse aktiven) in ko sem morala v službo sem brez problema shujšala – še preveč. Telovadila nisem nikoli, sem pa veliko hodila .

Kilogrami sploh niso bili problem, saj je bilo stalno dojenje najboljša shujševalna metoda, kar jih poznam. Povsem drugačen problem pa so dojke: po treh otrocih sem se vrnila v predpubertetno obdobje, hi, hi, in sem popolnoma “ploh”.
Pozdrav!
Nina

New Report

Close