Najdi forum

Dragi prijatelji s foruma,

ugotavljam, da v svojem zivljenju v pogledih nanj in tudi sicer postajam
precej cinicen. To je ali pa ni v redu, kaj vem. Po reakcijah tistih, ki slisijo
moje spontane cinicne opazke, bi rekel, da ni (v redu)….kaj morem, zivljenje
me je naredilo takega, da bi raje verjel v lepse stvari, vendar….

No, naj vam vsem povem eno svojo cinicno tega jutra:

Kolegica pride v sluzbo, jaz se ji smejim, ona pravi: ” Kaj se je zgodilo,
da se smejis ? “

Pa pravim: ” Se nic, ampak gotovo se se bo – kot vsak dan. “

(potem se je smejala tudi ona)

Drugi primer – pred leti smo se po plavanju oblacili in sosolka, ki se je
imela za zelo lepo, se je gledala v ogledalu in panicarila, da je predebela
in zavpila: ” Kaj naj naredim ? “

Jaz sem prisel mimo in rekel: ” Postrizi si lase. ” (imela je zelo dolge)

Torej, kaj bi rekli – sem cinik, ali ne ? (sicer sem tudi tu, na forumu kdaj
pokomentiral kaksno temo precej cinicno)

Lp A

PS – v razlago – po mojem se stari romantiki scasom prelevijo v nekaj takega….

Bojim se samo da se meni nea zgodi kaj takega ker že opažam simptome…

LP, miki

Jaz osebno bi zadevo vzela bolj kot zdrav humor, žal pa takega humorja morda ne poznajo vsi oz. ga ne sprejmejo vsi, ki jim je najenjen in tako se dober zdrav humor včasih preimenuje v cinizem.
Aligator, hvala, ker si me spravil v dobro voljo!
Marija

Čimprej jih odpravi…….:)))))

S cinizmon ni popolnoma nič narobe. Samo pravilno ga je treba dozirati (za okolico). Folk, s katerim si na isti valovni dolžini ga bo že dojel. Za druge se pa ne sekiraj.

Spet mislim enako kot mila s tem, da se meni zdiš zelo zabaven in sem se tvojim “ciničnim izjavam” kar fino nasmejala.

Ma ostani takšen kot si.

Lep vikend.

Duhovitost in Slovenci so poglavje zase. Duhovite misli, ki se obicajno sprevrzejo v pritlehno duhovicenje. Zal 🙁

Cinik prezira splošno veljavne vrednote oz. je posmehljiv in brezobziren.

Dragi Aligator – tvoji komentarji so morda “pikri”, a so se dalec, dalec stran od cinizma :):))

bzz bzzz
cebelica

Oprosti, kaj pa je v prvem primeru ciničnega? Ne razumem.

Mislim, da nisi ciničen, ampak samo duhovit.

Ciničen je nekdo, ki druge ljudi pri komuniciranju zaničuje, jih užali, se dela norca na bolj žaljiv način.

LP

Se strinjam!

Žv si, v nasprotju z večino. In sigurno prav dobra družba. Kar ostani tak, ne maram mlačnih ljudi.

Cinicni pregovor pravi…ko se neumni ljudje odlocijo, da bodo naposled postali pametni, najprej postanejo ciniki…

Lp,
Tommy

Postajam ti nevarno podobna!!!

Pregovor pravi ko majo geniji dovol genijevstva in se jim zapaše malo normalnega življenja postanejo ciniki…

LP, miki

Dolgo te ni blo tukaj !?
Ne primerjaj se z nikomer ! Živi !!!!!!!!!!

Meni se to tudi zdi bolj humor. Če pa na kako neumnost odgovoriš porogljivo, pa čeprav kanček cinično pa tudi ni nič hudega. Vsake neumnosti človeku tudi ni treba prebavit…

Hm… kar jaz razberem iz tvojega pisanja je to…
Opažaš, da si razočaran nad nekimi zadevami, ker ne gredo tako, kot si si mislil, da bodo šle. Sedaj si zgubil upanje, da bo kdaj bolje. Očitno je, da si se znašel v situaciji, nad katero nimaš kontrole. Situacija se ne more spremeniti.. ali pa gre za osebo. In si zato frustriran in žalosten in jezen in misliš, da postajaš ciničen… Kar hočeš povedati pa je to, da ne gredo zadeve, kot bi ti potreboval….

Aligator, tako jaz to vidim… Tudi sama sem pogosto cinična.

EVo, Aligator, to je pravi cinizem. Naš tommy to obvlada! Torej je že na strani pametnih. A ne, Tommy!

Pa sorry za analizo… brez dovoljenja…

Ja, res je cinizem nekaj izrazito negativnega, temelji na zaničevanju, prikritem žaljenju itd. Tako da, če si res ciničen, ti svetujem, da to poskušaš spremeniti, se kdaj brzdati, saj kakšna cinična, čeprav morda na videz duhovita izjava, zna koga boleti vse življenje. A kot večina tukaj meni, se tudi meni zdi, da si prej npr. ironičen ali kaj takega, kot pa ciničen. Pa naj še jaz pristavim en pregovor o cinizmu (ne spomnim se, čigav je): “Cinizem je humor pri slabem zdravju.” In v tem je ogromno resnice!

New Report

Close