Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Post – je že kdo poskusil?

Post – je že kdo poskusil?

Živjo!

Pravkar sem opravila sedemdnevni post s sadno – zelenjavnimi sokovi in zdaj bom spremljala, kako opravljen post izboljša počutje in predvsem, kakšen je vpliv na mojo prehitro utrujenost in nenadne upade energije.

Zanima me, če je že kdo med vami poskušal svoje težave reševati s postom in kakšne izkušnje ima?

V vseh knjigah o postu je zapisano, da pomaga odpravljati kronično utrujenost.

lp

tudi jaz razmišljam o postu. imam od revmatologa potrjeno fibromialgijo. bolečina je prisotna 24 ur. delam fizično, deljeno: 4 ure zjutraj od 7 do 11 in popoldne od 5 do 9 in pol. od zdravil uporabljam: lyrico, cipralex in zaldiar. na dan vnašam nad 1000mg teh zdravil. bojim se, da mi bo to še kam udarilo in bi tudi jaz poskusila s postom. na vsak način bi se rada rešila kemije. poskusila sem že brez, a so bile bolečine prehude.

Živjo!

Po enem tednu popostnega obdobja lahko poročam, da je moje počutje boljše – postala sem bolj umirjena in optimistična, lažje se pripravim k raznim opravkom, zalotim se, da razmišljam o čem novem (kar mi prej ni na misel padlo), da sem večkrat dobro razpoložena, manj bolečin v sklepih, še smejem se več. Upam, da bo trajalo!!!!

Sem se pa pri postu znebila oblog v črevesju – kar je tak viden rezultat, manj vidno pa je, da se pri postu na veliko znebiš tudi strupenih in za telo odpadnih snovi. In potem organi (zlasti jetra in ledvice) razbremenjeno delujejo.

lp

Tudi jaz sem že poskusila post s sveže stisnjenimi sadnimi in zelenjavnimi sokovi in sicer lani 42 in letos pomladi 30 dni.
Najprej sem zbirala informacije, poslušala Marjana Videnška, ki se ukvarja z organizacijo skupinskih postov in poslušala sem tudi predavanje dr. Buchingerja, ki ima v Nemčiji kliniko za postenje. Po elektronski pošti sem mu tudi postavila vprašanje, kakšne so njegove izkušnje pri bolnikih z fibromialgijo. Odgovoril je, da so njegove izkušnje dobre, da se večini bolnikov stanje izboljša in da v kolikor se bom odločila za postenje pri Marjanu Videnšku, da sem v dobrih rokah.
Tako sem lani najprej pričela z 10 dnevnim skupinskim postom v Mostu na Soči, nato pa sem nadeljevala še sama doma – skupaj sem se postila 42 dni. Uživala sem le sveže stisnjene sadne in zelenjavne sokove iz ekološko pridelanega sadja oz. zelenjave (zato da ne vnašaš v telo dodatnih nezaželenih sestavin – ostankov pesticidov…). Z učinki posta sem zelo zadovoljna, bolečin je občutno manj, glava je bolj jasna, lažje mislim, zmorem več, utrujenosti je manj, sem bolj gibčna, lažje prenašam fizične in psihične napore.
Pri postu je seveda obvezno tudi klistiranje in sicer vsak dan, ker drugače telo še dodatno zastrupljaš.
Še nekaj mojih izkušenj:
– ugotovila sem, da ni dobro piti preveč sokov iz oranž ali drugih agrumov, saj ti sokovi dodatno hladijo telo. Če se dalj časa postiš te prične namreč precej zebsti, in če uživaš še takšne sokove, ki dodatno hladijo ni ravno prijetno;
– naključno sem prišla do informacije da je v primeru, ko te zebe, zelo koristen čan Kukicha, kar sem na drugem postu tudi preiskusila in se je zelo dobro obneslo;
– po postu je koristen zelo postopen prehod na normalno hrano, še najbolje je, da nekaj časa ješ surovo hrano, nato pa postopno uvajaš kuhano hrano.
– pri drugem postu se je zelo dobro obneslo postopno uvajanje soli – še kakšnih 14 dni po postu sem jedla neslano.
– med postom pa tudi po postu so zelo dobre tudi kopeli z morsko soljo, saj na ta način še pospešiš razstrupljanje telesa (vendar moraš piti dovolj vode, ker v nasprotnem primeru preveč dehidriraš telo).

Mislim da bo za zdaj dovolj, če ni že preveč informacij naenkrat.

Živjo!

Čestitam, Arovkarija!

Zame je bil že enotedenski voden post v skupini kar zahtevna naloga, zato tvoja daljša posta še toliko bolj spoštujem.

Jz sn se postila v skupini pri Klanščku (ki je imel pred kratkim dnevnik v sobotni prilogi Dela). Pili smo poleg sokov in čiste zelenjavne juhe tudi več vrst čajev: žajbljevega, puerh, pa tudi kukicha, ki ga ti omenjaš, skupaj z ingverjem (svež, narezan ali nariban), ki res dobro ogreje telo.

To kar si zapisala o sebi, opažam tudi jz – bolj jasna glava, boljša koncentracija, lahko stvari v miru počasi premislim, prej mi je pa naenkrat čuda stvari šinilo skozi možgane in me včasih čisto zmedlo.

Hvala, da deliš svoje izkušnje z nami!

Zdravo!
Hvala za čestitke Naveličana!
Saj v začetku nisem imela namena izpeljati tako dolgi post, še to nisem bila prepričana če bom zdržala 10 dni, kolikor je trajal skupinski post. Priznam, da me je bilo v začetku kar malo strah, vendar to je najbrž strah pred neznanim, vse možno mi je rojilo po glavi. Ker pa je bilo počutje med postom kar dobro, sem si najprej dala cilj 14 dni – in preživela, nato sem si rekla – še en teden bom zdržala. Pa še vedno me ni bilo konec in tako vse do 42 dne. (nato sem si pa za nagrado kupila novo bluzo)
Čeprav moram reči, da se mi je zadnji teden oz. deset dni že zelo vleklo, ampak sem trmasto vztrajala.
Najbolj me je presenetilo to, da pravzaprav ne čutiš lakote in to, koliko energije ti da sveže stisnjen sok.
Tudi mi smo na skupinskem postu pili čisto zelenjavno juho kot praviš ti in tudi doma sem si jo od začetka pripravljala, vendar sem se je tako naveličala, da mi na koncu sploh ni več dišala.

Vsekakor pa priporočam, da tisti ki se odločate za post, da opravite svoj prvi post v skupini, saj je dosti lažje. Kajti med postom se pojavljajo krize in ko to doživljaš v skupini je dosti lažje. Danes ima krizo eden, pa jo prebrodi, drugi dan jo ima nekdo drug pa jo tudi prebrodi in tako je tudi tebi lažje ko pride do krize, saj veš da bo že jutri ali pa čez nekaj ur boljše.

Pa prijetno postenje, če sem mogoče koga opogumila.

LP

Pozdravljena,
pred nekaj leti sem res poiskusila post po dr Breus-u,to je 42dnevni post ,ki ga nisem pripeljala niti do petine.Tega nisem nikoli več ponovila,sedaj je pa že dva meseca,ko si za kosilo omislim pravo sadno bombo.S paličnim mešalnikom si že zjutraj zmiksam 5-6 vrst sadja/sezonskega in vse vrste semen in suhega sadja ter lanenega olja in medu.Moram priznati,da se je moje zdravstveno stanje zelo izboljšalo,tudi ponoči zelo lepo spim.Seveda,sem zjutraj še vedno malo “zlomljena”,nikakor pa ne toliko kot pred jemamjem tega obroka.
Toplo priporočam…poizkusite,pa še zelo dobro je.
Lep pozdrav Monja11

New Report

Close