Najdi forum

post in umirjenost

Pred leti sem se postila večkrat po več dni (stara sem bila okoli 25 let). Kakšni občutki so me prevevali sem na žalost pozabila saj sem se postila predvsem zaradi odvečnih kilogramov.
Potem pa včeraj gledam TV, eno oddajo o razstrupljanju in me je presunilo.
Vem da prehrana močno vpliva na naše delovanje, zdravje, duševnost ampak da ima lahko takšen vpliv.

Namreč imam problem. Sem mama, žena, hodim v službo. Sem sitna nezadovoljna, brez energije, veliko jamram in se obremenjujem s tisoč stvarmi. Moji doma me imajo radi in me sprejemajo.
Problem je, da se jaz tako sitno ne morem sprejeti. Ali mislite, da ima lahko tak vpliv na človeka tudi hrana, jem namreč veliko mesa, gibam se bolj malo, za meditacije nimam časa. Pa sem si rekla da bi šla na post (7 dni) se prečistila in bi dala božanski energiji možnost pretoka skozi mene. ker baje post človeka čisto spremeni.

Kaj pravite ali ima tole moje pisanje rep in glavo?

Hvala za odgovor

Pozdravljena Dinaja!

Res je, da ima prehrana velik učinek na počutje človeka.
Meso je hrana, ki telesu vzame veliko energije, ko ga prebavlja, zato je pametno, da meso omejiš na minimum.
Hrano potrebujemo zato, da nam daje energijo. Tako bi se morali po obroku počutiti sveži in polni novih moči. Na žalost pa smo ponavadi utrujeni in samo še pademo v ležeči položaj s polnim želodcem mrtve hrane. To kaže samo na nepravilno prehranjevaje in slabo naložbo v naše zdravje.

Priporočam ti, da pol ure pred vsakim obrokom popiješ kozarec vode, da se v želodcu ustvari več sokov, ki omogočajo lažjo prebavo.
Med obrokom ne pij ničesar. Kozarec ali dva vode popij šele dve uri po obroku, ko se hrana v glavnem že prebavi.
Meso in sladkarije čimbolj črtaj iz jedilnika. Pojej čimveč “žive hrane”. To je neprekuhana zelenjava in sadje, oreščki in podobno.

Pri postu bodi pazljiva, ker tisto kar je dobro za drugega, ni nujno, da je dobro tudi zate. Poslušaj in opazuj svoje telo.

Veliko volje ti želim!

Andreja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close