pozdravljene,
Srikrca lepo da si se pridružila.
Včeraj sem zdržala, danes se tudi držim. Je pa res, da mi je včeraj zmanjkao časa za pripravo sokov, tako da sem bila včeraj in danes do sedaj še kar na vodi in čaju.
Se pa danes počutim veliko bolje kot včeraj. Včeraj sem bil napihnjena, noro sem se potila, zatečene roke, obraz, noge. No tole zatekanje se meni pojavi vedno ko kaj nepravega pojem, pijem alkohol ali gazirano pijačo ali pa sladke sokove, pa tudi če šem res pod srednjim stresom (in sicer pol ko mine). če je stres normalen je ok, mal adrenallina rabiš, če je pa prevelik pa tako ali tako nič ne morem jest. In tako mene moje telo opozarja že cca 5 let jaz se pa še kar igram. No upam da to pretgam enkrat za zmeraj.
In smo pri bistvenem vprašanju zakaj se zastrupljamo? Kaj nas žene da nepravilno jemo, pijemo, se ne gibamo? Jaz sem pri sebi prišla do zanimive ugotovitve, no saj zame zanimive. Če bi vse te nepravilnosti odstranila se ne bi imela za čem več skrivati, ne bi imela več izgovorov za tisto kar se pravi življenje. Torej strah, in potlej daš gor masko, se skriješ na varno in ……. In to ti naje samopodobo, smospoštovanje, potem si pa že spet v istem začaranem krogu. Se samopomiljuješ, si jezen nase se kaznuješ, delaš vse kar tudi najhijšemu sovražniku nebi.
Za novo leto sem si zaželela samo eno stvar, da me ne bi bilo več strah.
Gremo naprej;)
Pozdravljena, dekleta!
Tokrat se vam pridružujem tudi jaz. Že dolgo časa me je mikal post s sadno-zelenjavnimi sokovi, a sem bila vedno premalo odločna.
No, tokrat sem začela. Včeraj je bil moj prvi dan. Za začetek sem si zadala 3 dni, če bo šlo, pa imam željo zdržat vsaj 10 dni.
Sem pa imela včeraj hudo krizo. Zvečer me je neznosno bolela glava. Grozno, nisem mogla zaspat, niti premaknit glavo. Zato sem žal morala vzet 1 tbl. Očitno je to zaradi odvisnosti od kofeina.
No, vseeno sem se odločila, da bom vztrajala.
Skrbi me tudi, kako bo s sokovi v službi. Berem, da je najbolje, da si stiskaš sveže. A jaz v službi tega seveda ne morem. Niti nimam možnosti shranjevanja v hladilniku. Kaj mi priporočate?
Fitka, pozdravljena 🙂
Krize prve tri dni so običajne. Iz telesa se izločajo strupi, ki si jih preostali čas dajala vase in večino ljudi boli glava, kakšne stare poškodbe, križ, se ne počutijo najboljše. Tako piše na vseh forumih in blogih, ki sem jih prebrala pred začetkom. Potem to preneha in telo ima ful energije in ful se dobro počutiš. Tako da jaz bi definitivno poskušala vseh 10 dni, ker če boš zdržala 3 dni, potem postane samo še lažje. Pa ker so se po začetnih dnevih iz telesa očistili strupi, potem telo preostale dneve posveti temu, da vase daje vse tiste dobre stvari, ki so v sokovih, vitamini, minerali, antioksidanti…
Jaz sem zdaj že deseti ali enajsti dan se mi zdi, super se počutim, teža še kar pada, dobro spim, nisem utrujena popoldne, spet sem se lotila nekaterih že pozabljenih projektov, za katere v preteklosti nikoli nisem našla časa. Občasno si kakšno stvar še res močno želim. In mi je hudo in me jezi in se smilim sama sebi. In vedno koga pokličem in prva stvar ki jo rečem je “jaz sem takoooo lačna”.
Ampak v bistvu fizično sploh nisem. Pa vedno je to kar si želim kakšen junk food, tako da najbrž moje telo želi pridobiti nazaj težo, ki jo izgublja (kar je čisto normalen odziv telesa), in potem pošilja v možgane signale, da mu dajo hrano, za katero ve, da prinese veliko energije in zalog. Tako si zadnje 2 dni strašno želim jest pice, sladkarije, in podobne zadeve, ki jih sploh ne bom pisala:) Ampak za spremembo od ostalih vrst prehranjevanja, ki sem se jih šla v preteklosti, sedaj na postu nimam težav s tem, da si rečem, ne, ne bom, ne smem in se tega tudi držim!:) In če ne prej, sem nagrajena zjutraj, ko želja mine, številka na tehtnici pa nagradi trud. Pa vedno, ko začnem razmišljat o hrani, ki je ne smem, si misli preusmerim v to, da razmišljam o hrani, ki jo lahko:)
S sokovi je tako. Seveda so najboljši takoj po tem, ko jih stisneš. Tako da si po tem, ko si jih stisnila, vedno privošči en velik kozarec. Ampak dejstvo je, da si skoraj nihče ne more privoščit 5-7x na dan stistnit svež sok iz sveže nabranega sadja in zelenjave:)
Tako da idealne opcije nikoli ne bo. Jaz si sokove za službo stisnem zjutraj, napolnim v steklene posode do vrha, da je v posodi čimmanj zraka, in v službi jih hranim v hladilniku. Če hladilnika nimaš in imaš možnost imet hladilno torbo kje v bližini, je to ena rešitev, drugače pa pač sokovi ne bodo hladni, pa nič za to. Včasih tudi vem, da zjutraj ne bom imela časa, pa si sokove za službo pripravim zvečer. Ne obremenjujem se preveč s tem, kako bi bilo najbolj idealno, ampak naredim tako, da je najbolj optimalno za situacijo v kateri sem.:) Na enem forumu sem prebrala, da je ena gospa steklenice za sok hranila v hladilniku oz. v zmrzovalniku, potem pa sok natočila v take steklenice, zato ker ni imela možnosti hladilnika v službi. Sicer se stekleničke potem spet segrejejo, ampak njej se je zdelo, da sok vseeno dlje ostane svež. Ali pa je v sok natresla še nekaj ledenih kock.
Lep vikend!
Ali lahko med postom pijem kavo in črni čaj? brez tega se mi zdi, da ne gre.
kje se kupi grenka sol? koliko je moram vzeti, da bo zaleglo?
obicajno sem strasno zaprta, nic cudnega ni, ce cel teden ne grem na potrebo. ali je nevarno zaceti s postom, se mi strupi ne bodo se bolj zadrževali v telesu?
koliko vprašanj…
Fajn je, če si med postom brez kave in črnega čaja. Namen posta je to, da telo razstrupiš, kar pa ne gre, če hkrati dovajaš nov kofein in ostalo v telo. Seveda če ne gre drugače, pač pij kavo ali čaj. Ampak sem prepričana, da bi se navadla brez, ker po nekaj dnevih- vsaj jaz, zelo dobro spim, pa manj, kot sem prej, pa nisem zaspana popoldne, pa energije imam veliiiko. Tako da se mi zdi, da če zdržiš prve dni, potem se bo telo tudi kave odvadilo. Da pa ne bo sporazuma – prve dni je res težko.
Grenko sol dobiš v lekarni. Na posodici so tudi navodila.
Glede zadnjega pa ne vem, jaz bi vprašala osebno zdravnico. Jaz zaenkrat še nisem zaprta, grem vsako jutro na wc. Sicer gre bistveno manj iz mene, ampak gre.
Rutica, res lepa hvala, ker si se tako potrudila z odgovorom. Seveda bom vztrajala, če bom le zmogla. Trenutno sem na sredi drugega dne, zjutraj sem opravila klistir, a ni šlo nič dosti ven, bolj le voda. Malo sem že tudi hodila po gozdu. Trenutno se dobro držim, k sreči glavobola danes (še) ni. Malo pogrešam kavo, a si zato raje naredim zeliščni čaj.
V svoje sadno-zelenjavne sokove si tudi jaz dajem chia semena in 1x dnevno žličko prahu pšenične ali ječmenove trave.
Tudi jaz o postu veliko preberem in se informiram. Zadovoljna sem s svojo odločitvijo. Nisem se pa odločila za post le zaradi hujšanja, ampak zlasti zaradi zdravja. Marca me čaka ena težja operacija in bi rada bila v čim boljši formi.
Post je odlična stvar za telo. Sam si privoščim 1x letno post, ko pijem en dan samo vodo, da se tudi črevo čisto sčisti.
===========================
Portal za hujšanje in diete!
www.planet-diet.si
pozdravljene
kako ste kaj. jaz sem ok, napredujem, sedaj sem se na post že čisto navadila in počutje je super. energije za izvoz.
Odkrila sem eno spletno stran bodyrock, kjer imajo 30 dnevni izziv, tako da sem po svojih močeh to vključila v dnevno rutino, pa malteka al pa orbitrek.
Lep dan še naprej.
Živjo!
Jaz sem ta teden fejst zbolela, me je ujela gripa ali nekaj podobnega. Vsak dan imam v službi ogromno stika z ljudmi, tako da mi ne uide obležat vsaj 1x/zimo:) Nisem imela moči in volje vztrajat pri sokovih v tem času in sem cele dneve preživela bolj na čajih/juhah/mineštrah/kuhani zelenjavi… Pa tudi kaj drugega se je našlo.
Danes se počutim že nekoliko bolje, tako da jutri začnem spet s postom.
Nikita, super pridna si! Me veseli, da si se navadila na post in da imaš veliko energie. Le tako naprej!
Kako gre kaj ostalim?
Pozdravljene!
Tudi jaz sem še na postu. Teče moje 10. dan. Ponosna sem nase, da sem tako dolgo zdržala, moram pa priznati, da je včasih kar težko. Včeraj sem imela zvečer hudo krizo, komaj sem zdržala. To je verjetno zato, ker je hrana žal moj vir tolažbe in ugodja. In mi sedaj to manjka. Očitno bom morala najti nekaj drugega, bolj koristnega.
Toda pomembno je, da sem zdržala.
Sicer se počutim ok, večinoma nimam krize in nisem lačna, nastopi pa v popoldanskem času, ko sem tudi drugače pojedla največ hrane.
Še vedno ne vem, ali bom jutri s postom prekinila, kot sem prvotno načrtovala, ali pa bom potegnila še za dva dni, da bo skupaj 12 dni. Več žal ne morem, ker me konec tedna čakajo pomembni dogodki, ki bi mi onemogočili izvajanje posta in klistiranje.
pozdravljene
jaz sem enkat že za začela pa obupala.
Zdej bi pa res rada spleljala post od začetka do konca.
Moj življenje je malo v razsulu iz vseh možnih razlogov in v postu vidim začetek reševanja vseh ostalih navlak.
Je pa res, da bi rabila nekoga ali več oseb, ki bi se lahko spodbujale, delile težave in si pomagale.
če je katera pripravljena na tak način sodelovanja naj se mi proim javi na mail [email protected]
bom vesela vsakega sodelovanja
lep pozdrav
lana