Pospravljene otroške/mladinske sobe
Hehe, vse sorte zraste iz naših sončkov…
http://www.siol.net/svet/zanimivosti/2009/02/kako_se_izogniti_pospravljanju.aspx
Hehe, vse sorte zraste iz naših sončkov…
http://www.siol.net/svet/zanimivosti/2009/02/kako_se_izogniti_pospravljanju.aspx%5B/quote%5D
Oh, za to pa res ni treba v tujino. Se baje redno dogaja tudi pri nas. Prav sošolka mojega sina je baje klicala, da jo starši maltretirajo. Seveda so hoteli tudi samo to, da pospravi svojo sobo in jo “gnjavili zaradi učenja”. Menda so bili policisti na vratih v parih minutah.
Eh no, mene so starši strogo vzgajali k redu in čistoči, kar pa oni niso, je pa še kakšna teta dodala….in sem se njihovih naukov tudi dosledno držala, dokler mi je časovno zneslo. Še zdaj se najbolje počutim v urejeni hiši, pa je žal treba večkrat drugim stvarem dati prednost. Nimam pa toliko denarja, da bi si najela čistilko (pa vedno bolj ugotavljam, da bi to ne bila slaba ideja).
Morag, pri nas je bilo tudi tako. Nisem imela ne časa in ne živcev, da bi “prosjačila”, naj pospravi sobo, ali celo to počela namesto njega. Sem mu rekla, da če se mu bodo kače zaredile, bom pa vrata dol zabila … da ne bodo ven lezle :))) Se bo izboljšalo, boš videla. Pri nas se je že kar.
Tako da, “naprej rajtenga je kranjska” :)))
no ja obsedenost z redom ..sama mam tud občasno nogavice po tleh p zvezke stresene iz torbe p…kr se mi pač mudi al p”nimm časa pospraut” sicer p kadr pospravm pač pospravim..”dokumente” in šolske liste zapiske imam do potankosti urejene..mislm d je bol pomembno d se ti zavedaš in slediš dogodkom d veš kaj hočeš kakšn je tvoj cilj d nisi zmeden u lajfu k p kje maš pač ovitek od čipsa p papirček od čokolade p…
enkrt bo pristau u košu tko al p drgač
to je od posmeznika odvisn kk si bo pošlihtu..nemore pa tuki noben starš svojga vsiljevt..otrok se tako ali tako naveliča d jih skoz neki napizdevajo jim itk postane vsejn oz. nkj kar mama tako ali tako skos počne in nezna nč druga..puste otroka prmer p bo sam s sabo in svojimi smetmi jih bo hitr pospravu
zdj gre pa zato d to starše moti njega pa ubistvu niti ne in zakaj bi on to pospravu če to sam starše moti( slj ko prej se bo naveliču in se mu bo zagabl kako ma)
Mi tudi otroke že od malega učimo, da je treba za seboj pospravit. Sedaj pri 8 letih, to naredijo največkrat brez opozarjanja – seveda je sesanje, pomivanje še vedno domena starejših, ampak znajo (po svoje ) tudi otroci in včasih se prav kregamo kdo bo sesal in pomival:))
Včasih, pa…..če ni časa, vse pustimo kot je (a ker za seboj pospravljamo smeti in umazano perilo, ni nikoli nastlano), ker smo mnenja, da bo vse počakalo:))
Smo pa otroke vzgajali k pospravljanju skozi igro in tudi ni terorja, kot želimo da pospravijo…in poskušamo se zadržat pri komentarjih: “kako je pa to pospravljeno ipd…” otroci pač niso še 30 let na svetu in pospravijo po svoje….važno je da sodelujejo in se učijo osnov:)
Je pa res to, da npr v službi….nastlana pisalna miza nikoli ni bila dobro sprejeta pri nadrejenih:))