Posojilo za brezposelne za šolnino
Na forumih so lahko neumestna tako zastavljena vprašanja kot tudi odgovori. Vse je pač (na srečo) anonimno in nekateri se lahko zaradi tega hahljajo na račun drugih naivnežev, saj lahko z enim samim dobro tempiranim stavkom sprožijo celega hudiča.
Če nekateri posamezniki (tak je npr. Roman, pa še bi jih lahko našteli…), kar na lepem napišejo cel referat, ima avtor začetnega posta (vprašanja) možnost, da odgovori, se nekako ubrani (če je ‘popljuvan’, kot temu radi pravite), ali pa enostavno takšne dolge poste prezre in si misli svoje. Zagovornika ali ‘odvetnika’ pa prav gotovo ne rabijo.
Strinjam pa se s tvojo ugotovitvijo, da utegnejo eni in isti obiskovalci MON forumov (seveda tudi vseh drugih) biti silno ‘pametni’. Pa kaj potem? Zaradi teh nekaj ljudi se ne splača jeziti in udarjati po njih – ker enostavno ne bi nič dosegli, imajo pač svoj prav in prav je tako. Kako pusto bi bilo na tem svetu, če bi vsi razmišljali enako, kajne Odeja?
Na resno zastavljena vprašanja in kadar so ljudje v resničnih težavah, pa so običajno uporabniki deležni temu primernih odgovorov, zlasti na forumih o raku, zdravju, starševskih vprašanjih ipd.
Pa lepo se imejte vsi!
lp Tajfun
Odeja,
Če morda nisi opazila, si citirala prav mene, zato smatram, da si se spravila name. Toda glede na to, da sem že jaz citirala tebe, si se torej v končni fazi spravila sama nase.
Kdor se izpostavi na forumu, MORA računati tudi s tem, da ga bodo nekateri kritizirali. Toda kritika je lahko v spodobnem jeziku ali pa v pljuvalnem. In kar se jezika tiče, doslej je bil pljuvalen samo in zgolj tvoj. Manja se ni razburjala zaradi cefranja.
Pa mi povej, kakšen argument potrebuješ, argument k čemu potrebuješ od mene? Tudi jaz iz tvojih “ust” nisem “slišala” nobenega. Večina na tem forumu nas vztraja že dolgo časa. Ker nam tak nivo ustreza. Tudi manji, saj se je na nas obrnila z več vprašanji in večinoma dobila poštene odgovore. Ti pa si si prilastila njeno temo in jo izrabila za samopromocijo. Na vrhu, veš, je gumbek, kjer klikneš Nova tema, pa ti ne bo treba tako besno braniti nekoga, ki se je brez tebe do tistega trenutka odlično znašla (čeprav so ji verjetno tudi že popuščali živci).
Jaz zelo dobro vem, da nisem center vesolja. Pravzaprav zelo natančno vem, kaj sem in kaj nisem. Moj ego je povsem miren, še zlasti, ko vidim, da tudi ironije ne prepoznaš. Sem pa vsekakor eden od več centrov tega foruma. In moje petelinčkanje je bilo zapisano v dveh dvovrstičnih odstavkih z upanjem, da bo oseba, ki zna tako delati red kot ti, razumela, da ji hočem samo dobro.
Popolnoma prav imaš, nič ti ne morem, če me žališ, še za ušesa te ne morem, vendar sem ti povedala, kje je moja meja. NE DOVOLIM, da me žališ pomeni preprosto to, da se pod nobenim pogojem ne bom počutila užaljeno, ne glede na to, kaj boš napisala. Vedno bom našla v TVOJEM besedilu dokaz, da imam JAZ prav. Vendar v svoji nadutosti seveda ironično misliš, da ti nič ne morem. Napak! Nič ti nočem! Le prepričala bi te rada, da z manj napadalnosti prideš dlje.
“Vse samo zato, da se ubogi egoti lahko izprsijo.” si napisala. Šla sem po vsem seznamu, pa nobenega egota nisem našla. Zdaj pa mi povej kak argument, da ga zmerjaš, ubogega egota …
“Pointa pa ne pove nihče” si mi napisala. Kaj pa je tebi point v tej zadevi?
Poskusi odgovarjati na to, kar sem napisala, ne na to, kar misliš, da sem napisala. Odgovarjam namreč izključno na pismo, ki si ga namenila meni. Morda se nisem držala enakega vrstnega reda kot ti, pa malo se pa moraš sama znajt.
Ali je treba stavke, ki so ironija, posebej označiti?